Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
---
Kā Joske anekdotē teica: otre punkte.
Man ir prieks, ka tomēr tādi cilvēki.
Tādi, kam ET (elektro/sadales tīkli) nekad nav teikuši: "līnijas gals, atļautā jauda max 5.5kW", "papildus jaudu nevaram iedot, pārāk daudz lietotāju uz šī transformatora".
Tādi, kam nav bijis jāpiedomā par mājas elektroierīču darbību, tb, neslēgt neko citu, ja ir ieslēgta veļas mašīna, vai elektriskais ūdens sildītājs, citādi sit ārā drošinātājus.
Tādi, kam auto pa nakti stāv tieši blakus ārdurvīm, nevis 50m, 150m, vai pat tālāk no mājas, un viņi nedzīvo daudzstāvu mājā.

Mani, kā inženieri, tomēr interesē realitāte.
Pastāsti, lūdzu, kā to uzlādi nodrošināt praktiski, bez miljardus vērtiem ieguldījumiem infrastuktūrā? Ar pagarinātāju no 9.stāva? Ticu, ka līdz 25% elektromobiļu tīkls pavilks, bet vai 50%? Un kā tad tālāk?
Politiskais uzstādījums, ražot TIKAI elektromobiļus no 2030, nemaz jau tik daudz laika nav atlicis, neredzu, ka mainītu pievadkabeļus.

Ja offtopic par summējumu - Kādēļ nepaņemt mazlietiņ plašāk? Lūk, koģenerācijas stacija, ražo siltumu un elektrību - kādēļ blakus nav siltumnīca, pirts, veļas mazgātava, peldbaseins, da jebkas ar papildus pievienoto vērtību? Vietējā kūdra, salmi, šķelda, vietējie tomāti/gurķi, lētāka apkure un elektrība, tas tāds mazais zaļais sapnis.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?