ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
Re: :...
1. /Nesen LV kādi gribēja taisīt akumulatoru pārstrādes cehu - "zaļie" sacēla nenormālu troksni, tipa, izgarojumi, reakcija ar ūdeni utt./
Nu jā tātad probl';ema ir nevis pārstrādē bet zaļajos, citādi cik nu es no ķīmijas sajēdzu Li savienojumu pārstrāde nav nekas taaaads extra kaitīgs salīdzinājumā ar jebkuru citu metalurģisko/ ķīmisko rūpniecību.
2. Joprojām es tā saprotu ka var lādēt no mazas jaudas tīkla, tikai lādēsies ilgi, nu tu vakarā iebrauc e-mobīli garāžā zem mājas, iespraud štepselī un atstāj lādēties, 7-8h lādējas. Tas ir/ nav reāli? Jeb es kko esmu palaidis garām? Nu un lādēšanas stacija kas ir benzīntanka aizvietotājs tad sastāv no pazeminošo trafu apakšstacijas + taisngrieža + kontaktu iekārtas.
3. / Visas šīs "zalās" enerģijas a la paneļi un vēja ģeneratori un saules paneļi ir bezjēdzīgi zemē nomesta nauda (resursi)./ Lielu ( industriālo, infrastruktūras) jaudu gadījumā tas tā ir, šie līdzekļi der mazām izolētām sistēmām laik lauku mājas etc.
4. /Toties tevis pieminēties AES, ja neesi pamanījis, politiskajā uzstādijumā nav zaļi un ir jāslēdz!/ Nu šeit zaļie var apsisties pret sienu jo nekādu laternatīvu AES nav. Turpinam dedzināt oglekli - dabonam CO2 ar vsiem izrietošajiem efektiem, pārējais ir kā Tu pareizi atzīmēji, pipeļošanās. Kas paliek - paliek AES. Nu un kodolsintēzes reaktori perspektīvā, pagaidām darba modeļa vēl nav.

summējot, atļaušos pakoriģēt:

/AES, TEC, HES kā pamats, nekādu saules paneļu vai vēja ģeneratoru, un beigt ražot vienreiz izmantojamas lietas, ka elektromobiļus!/

Es teiktu: AES, HES, ģeotermālās stacijas kā pamats ( ne TEC), vēlāk kodolsintēze. Saules paneļi ilgi nedzīvo, tur varētu orbitālās saules turbīnu stacijas ( saules starojumu koncentrē un izmanto darba vielas sildīšanai, tālāk turbīna ģenerators mv ģenerators antenna) kas nodod enerģiju uz leju mikroviļņu stara veidā.

Stipri samazināt 1x lietu ražošanu - jā + uzlūkot tādus atkritumus kā rūdu, izstrādāt ``metalurģijas`` un separācijas metodes tiem, par elektromobiļiem - neesmu īsti pārliecināts na neaizies, alternatīva - H iekšdedzes dzinēji.

A zaļie lai ieskrienas :D


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?