Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
:...
1) Salīdzinmot Li ar citiem elementiem, LI iegūšana tiek politiski kāpināta N-tās reizes. No 2030 gada tikai elektromobiļi, tātad parastos auto nāksies aizstāt, attiecīgi ieguvi palielinās.
2) Protams, ka var pārstrādāt. Ir tāda maza problēma, Li akumulatorus pārstrādāt ir sarežģītāk, nekā motora metālu. Nesen LV kādi gribēja taisīt akumulatoru pārstrādes cehu - "zaļie" sacēla nenormālu troksni, tipa, izgarojumi, reakcija ar ūdeni utt.
Vai kāds ir modelējis, pie miljona elektromobiļu, cik ir akumulatoru/auto mūžs, un otreizējā parstrādes cikla izmaksas?
3) Oma likums vs infrastruktūra. Vai esi paskatījies, cik jaudīgas ir jaunās paaudzes lādēšanas iekārtas? Biju priekš sevis uztaisījis tabulu, citas diskusijas sakarā, kādam ir jābūt vadu šķērsgriezumam. Vienfāzes ir tikai lēnie lādētāji, un arī tie prasa jaudu, kuras nav. Infrastruktūras, kas to varētu pavilk, nav! Cik ir plānotā jauda uz mājsaimniecību daudzdzīvokļu namā pēc PSRS Gosta? 1.2kW, kādi te elektromobiļu lādētāji? Vai pagarinātājs no dauzdstāvenes loga? Kurš kantoris nodrošinās uzlādes iekārtas saviem darbiniekiem? Es saprotu, vairums nav redzējuši, kā silst, deg un sprāgst kabeļi, un plānot slodzes, attiecīgi arī pievadkabeli mazliet uz priekšu, tas jau ir kosmoss.

Elektriskajiem tikliem (kā Latvenergo) ir garantētās jaudas patērētājiem, tagad modē ir uzkrāšanas vai gāzģenerācijas stacijas, kas spēj pieslēgties tīklam sekundes simtdaļu laikā, lai nodrošinātu slodzes pieprasījumu. Visas šīs "zalās" enerģijas a la paneļi un vēja ģeneratori un saules paneļi ir bezjēdzīgi zemē nomesta nauda (resursi).
Toties tevis pieminēties AES, ja neesi pamanījis, politiskajā uzstādijumā nav zaļi un ir jāslēdz!

Var jau p1peļoties, ar zaļo enerģiju, vējš, saule, iebūvet gudros kontrolierus, kas katru elektrobobiļa bateriju izmanto kā storage, un pie vajadzības atdod atpakaļ tīklā utt, bet tā jau ir cīņa ar vējdzirnavām, tb sekām.

AES, TEC, HES kā pamats, nekādu saules paneļu vai vēja ģeneratoru, un beigt ražot vienreiz izmantojamas lietas, ka elektromobiļus!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?