Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2020-03-06 07:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kr
Krikumi:

Marts ir pārņēmis "UK Aukstuma mēnesis 2020" titulu - šonedēļ katra diena sākās ar -1*C, bet šorīt bija jau -4*C.

Kolēģa piezīme - nekas tā neuzlabo Eko braukšanas iemaņas, kā apziņa, ka bremžu disku/uzliku komplekts automašīnai maksā 2,5k (viņa auto ir 50k vērtībā).
Prieks, ka manējiem maksā mazāk, jo pēc pāris sirsnīgi gāzējot/bremzējot ikdienas satiksmē pavadītiem mēnešiem nāksies mainīt priekšējos bremžu aksesuārus savam auto (lētais gals ap 100, dārgākais ap 300, var droši turpināt ne-eko stilā).

Tautieši forumos turpina priecēt ar jautājumu, kā atdabūt no UK VISUS pārmaksātos nodokļus. Savā laikā draugu UK grupā tika izsludināts balva tam, kurš saka, ka var, un arī pierādīs to praktiski. Uzvarētājs nepieteicās, bet mīts dzīvo, un dod iespēju dažiem veikliem cilvēkiem/kantoriem nopelnīt.
STC, UK ieņēmumu dienests pats aprēķina pārmaksātos/nesamaksātos algas nodokļus, pats nomaina personas tax kodu, un nav vajadzības ne zvanīties, ne iespringt. Tiesa gan, tas notiek reizi gadā, p\aris mēnešus pēc taksācijas gada beigām (aprīļa sākums), attiecīgi tiem, kas izdzīvo no algas līdz algai, tas ir būtiski.

Ieredzēju jocīgu lietu par darba līgumiem UK, tipa, pārbaudes laikā nav parakstīta līguma "uz rokas", netiek prasīts iesniegt P45/aizpildīt formu grāmatvedībai, attiecīgi jautrība ar nodokļu kodu etc. Dīvains kantoris, lai neteiktu rupjāk. Normāli kantori līgumu atsūta pa pastu iepriekš (lai vari izlasīt, parakstīt, iesniegt atlūgumu iepriekšējā darba vietā utt), pirmajā darba nedēļā ir instruktāža, papīru kārtošana, darba apģērba pasūtīšana, apmācība utt.
STC, man ir sūtīti līgumi, kurus neesmu parakstījis (tb netiku pieņēmis darba piedāvājumu), nu tur maiņas/alga/cits neiepatikās.

Brexit/tirgus/etc atskaņas - kantoris atceļ maiņu darbu, un īsina 11 pozīcijas. 2020 sācies piezemēti, pretstatā ļoti labam 2019.
Sliktākais gada sākums pēdējo 5u gadu laikā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?