Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
;)
Jā, paturpinot par šo LV tautiešu vidū ļoti populāro urbāno leģendu, es gribētu precizēt - kādā veidā tad re-emigranti (kā šamos lepni dēvē), piepeši piesūksies pie sociālā budžeta?
Ieskicēšu variantus:
tie nedaudzie (desmiti, daži simti?), kas sasnieguši 60+ gadus jeb pensijas vecumu - pa lielam viņiem ir 25+ gadu stāžs un dzimtenei maksāti nodokļi, attiecīgi viņi to ir NOPELNĪJUŠI,
tie, kas ir ieguvuši bezdarbnieka statusu UK, un saskaņā ar EU likumdošanu pārnesīs to uz LV - uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi, nedod jau UK bezdarbnieka statusu tik viegli,
bērni, kas kandidē uz bērnu pabalstu (vairums no man zināmo atgriežas dēļ bērniem (valoda, vide, etc) - lūk, īstie vainīgie! Nedot bērnu pabalstu, valsts apmaksātu bērnudārzu un skolu reemigrantu ģimenēm! Nav ko piesūkties pie dzimtenes sociālā budžeta!

Visi pārējie man zināmie, paši apmaksā savas izklaides - nodokli par UK auto, dzīvesvietu un visu pārējo. Arī man, ja izlemtu tagad atgriezties, valsts NEKO nedotu, ja neskaita mistisko "reemigrācijas koordinatoru" pakalpojumus, ko man personīgi nevajag.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?