Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2018-10-08 10:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
problēmas
Ir sacīts ((c) Ontūns), ka varenajā PSRS bija tikai 2as problēmas, abas sākas ar burtu "D".
Attiecīgi, par ceļiem, un sekos atruna - esmu jau sen gribējis uzrakstīt rakstiņu par ceļu būves postu LV, bet nav liekas pāris dienas fotografēšanai, un nedēļa rakstam.

Tas sākas 90ajos, kad tika sabojāts Ķesterciema krustojums (Talsi-Jūrmala), lielā krustojuma vietā tika izveidots mazs vienas joslas aplis, ar 1.5m novadgrāvi starp braucamo daļu un gājēju celiņu. Lieki piebilst, ka vieta atļāva 2joslu apli, pacelšanās/nogriešanās joslu uc ekstras. OK, naudas ir tik, cik ir, toreiz padomāju es, labi, ka nav puķupoda saliņas vidū.
Sekoja rinda brīnišķīgo puķupodu ar apbraukšanas funkciju posmā Jaunķemeri-Vaivari-Sloka. Viena josla kā standarts, pašaura, autobusiem/smagajiem naktī/lietū/ziemā ne pārāk draudzīga.
Talsi Rīgas/Dundagas iela - puķupodi ar apbraukšanas funkciju, vēl šaurāki nekā Jūrmalā, viena josla, plaša gājēju/apzaļumotā josla, ziemā busi/smagie lauž nost ceļazīmes.
Jaunākais veikums - Talsu-Venstpils šosejas posms - konstruktoru meistardarbs! atdalītas 4as esošās joslas (2as katrā virzienā) un lielā nomale ir tikusi pārvērsta par parastu, neatdalītu 2joslu ceļu, 2m dziļu novadgrāvi un veloceliņu uz nekurieni. Brīnums, ka aplī pie Statoil vēl nav puķupods iedēstīts.
PSRS laikā tika runāts, ka šī šoseja ir plānota kā rezerves nosēšanās josla - tad jau beidzot ir iznīcināts valsts drošību apdraudošu šosejas posmu, urrā, kungi!
Parunājot ar cilvēkiem no citiem LV novadiem, ir dzirdēts, ka arī tur projektēšanu veic puķupodu un novadgrāvju projektēšanas teicamnieku uzņēmums, it kā esot pietuvināts kungiem, un bez viņiem jauno ceļu projekti nenotiekot.

Pietiek aizbraukt ciemos uz Īriju, un paskatīties, kādi varēja būt ceļi LV. Un man tiešām žēl, ka tā nav noticis, un nauda ir aizgājusi puķupodu un novadgrāvju projektēšanai un izbūvei.

/PS - google streetview izmaiņas vēl nerāda, bet satelītattēlos var redzēt.
//šī ir tikai "vārga atrauga" no iecerētā raksta.
///Apjautājos FB ceļu speciālistam no ZZS, ko viņs domā par šo jauno šosejas posmu, atbilde bija, ka tas ir pašvaldības ceļš.
////Man ir kartītes, kas ļauj vadīt busu/fūri, un šad tad ir sanācis to darīt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?