di_wine ([info]di_wine) rakstīja,
Re: ?
Runa ir tikai un vienīgi par LV un attiecīgā mazizmēra tirgu, nav nozīmes - pašnodarbinātais vai sia, nodokļi ir jāmaksā katru mēnesi, un nodokļu slogs ir drausmīgs. Parādi, kurš salons, spa, serviss, kafejnīca vispār ir spējīgs godīgi LV eksistēt - ar algotiem darbiniekiem, labiem profesionāļiem, labām algām un vēl čekus dāļāt. Ja sāc godīgi barot valsti ar nodokļiem, attiecīgi sevi esi nolēmis lēnai nāvei karātavās. Tas pats Gan-bei skandāliņš - bet nu ir rezultāts, izskandalēja, piespieda godīgi čekus drukāt, un kādas cenas tur tagad ir? Te ir patērētāja izvēle - līmēt čekus uz mazmājiņas sienām vai turpināt lietot pakalpojumu.
LV bizness var pastāvēt tikai, ja tiec pie iepirkumiem, ja šuri-muri sarunāt, uzbur ciparus, pusi sadali pa savām kabatām, ja tiec pie liaa, fondiem, bet arī tur ir savi āķi un saukt to par nopietnām ilgtermiņa investīcijām nopietnam biznesam īsti mute neveras. Ja ir investors ar $, ok, bet tad jārēķinās, ka laba biznesa gadījumā investors to smuki paņems savā rupalā.
Realitātē vide ir - sarunāt-kādu projektu uzmočīt-kādu tūkstotīti desmit nomuhļīt-nopirkt džipu, jo tie ir naudas vērtētāju griesti. Tāpēc Rīgā tagad pilns ar džipiem un drausmīga paskata hibrīdiem. Un turpina braukt arvien imbecīlāk, lai dārgajam super dzīves sapnim nav jāmaina kāda detaļa pēc braukšanas pa rīgas bedrainajām ielām, kur vēl pāri sliedēm un bruģim jābrauc. Un tie ir vīrieši pie stūres, salīdzinoši jauni 30-45 g.v. - pilsētā ātrums 50? normāli taču, 21.gadsimts, labas mašīnas, jābrauc arī būtu normāli. Bet viņš ripina uz 30, jo... pie dirsas zvani zvana, esmu te viens vienīgais uz ceļa, kā gribu tā piržu, pie reizes uzveipoju un pačatoju ierīcē. Pilnas ielas ar šitādiem ēzeļiem.
Nav ražošanas, nav patērētāju apjoms ar bieziem makiem, tā te viss nīkst un kā nebūt eksistē. Pašlaik esošais celtniecības burbulis, kad nav vispār pēc loģikas saprotams, priekš kam kaut kas vēl jābūvē un jābūvē, jāremontē, jābūvē priekšā pakaļā, jo it kā cilvēki uz ielas nedzīvo un biroju telpas ir uz katra stūra. Nauda aizgājusi apgrozībā, tabulās, projektos, bet realitātē uzpūsts burbulis, jo cilvēkam parastajam no tā labums būs apaļi nekāds. Tāpat būs jāiet uz darbu, jāpelna dienišķā alga un maize veikalā paliek arvien dārgāka un nebūt ne proporcionāli algu kāpumam, ja tāds vispār notiek.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?