Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2011-08-29 10:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mūsējie UK
domāti bijušo padomju republiku pārstāvji.
lielākā saskare man ir iznākusi ar latviešiem, latvijas krieviem, lietuviešiem, poļiem, rumāņiem un bulgāriem.
īpašs stāsts ir par atsevišķiem krieviem no Daugavpils vai Rīgas, kas neesot no Latvijas. dīvaini, bet uz piedāvājumu Latvijas pasi nomainīt pret Krievijas un p1st taisni uz Kaļiņingradu, jo Krievijā viņus nez vai kādam vajadzēs, un Eiropā ar Krievijas pasi viņi arī netiks iekšā, viņi apvainojās (esmu izteicis vairākus tādus ierosinājumus, pēc tam, kad ilgstoši esmu klausījies, kā viņi LV tikuši apspiesti un diskriminēti). kā likums - nerunā latviski, kompānijā prasa visiem runāt krieviski ;)
bija piemērs, viens no atlaišanas iemesliem - cilvēki nesaprata ne latviski, ne angliski, attiecīgi nevarēja strādāt. man pašam bija gadījums - sendvičos vaizere pasauca polieti, kas man prasa - ti razumeješs po poļski? es saku - ņet, but i can speak english. breikā vaizere atvainojās - neesot zinājusi, ka es saprotot angliski - laikam izskatījos dikti polisks, kas, ņemot vērā faktu, ka tur strādā 75% poļu, ir loģiski ;)
dīvaini, bet lielāko vairumu praktiski derīgās informācijas esmu ieguvis no poļiem un rumāņiem, viņi izceļas ar lielāku draudzīgumu un savējo atbalstu. poļu valodas zināšanas īpaši noderēs fabrikās un noliktavās strādājošajiem. ja zini poļu, krievu, angļu valodu - iespēja strādāt aģentūrā kā štata ofisa darbiniekam vai kā supervaizeram daudzkārt palielinās.
šeit UK ir daudz brīnišķigu latviešu, bet viņi pārsvarā nav sastopami draugiem.lv diskusijās un citu latviešu sabiedrībā, attiecīgi esmu saticis tikai nedaudzus ;( tiem nedaudzajiem dziļā cieņā paklanos.
vajadzētu pasūtīt pētījumu LZA - kā lai viņus atrod???


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?