Pļavas sirds ([info]iuzh) rakstīja,
@ 2011-01-28 22:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
16

Man šis gads saistās ar pūcēm nevis zaķiem. Nesen mums izvērtās diskusija par to, kāpēc pūces ir izvēlētas par gudrības simbolu, ja patiesībā tās ir diezgan padumji putni. Es gan tam negribēju piekrist, jo man tās šķiet pietiekoši gudras. Nu, jā, - izskata dēļ. Varbūt tiešām viņas izskatās baigi gudras. Te nu ir tā sabiedrības virspusējība - izvēlēties kaut ko izskata dēļ. Bet cik pretrunīgi ir tautu simboli, ja ņem vērā, ka citiem pūce apzīmē nāvi. Bet no otras puses - nāve un gudrība varbūt pat ir ļoti saistītas lietas. Ja, piemēram, skatās, ka daudzu cilvēku gudrību atzīst tikai pēc viņu nāves. Labi, man šovakar runājamais uznācis - iešu pamocīt kādu ar saviem spriedelējumiem, citādāk gripa man saēd smadzenes (zīmējums tāds pasūdīgs sanāca, bet tapa minūtes laikā, tā ka nav ko..)

          



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]spruute
2011-01-28 23:20 (saite)
Pūcēm ir skaistas un gudras acis, un tā kā acis tiek uzskatītas par dvēseles spoguli, tad atliek vien palikt pie uzskata, ka pūces ir gudras. Es domāju, ka tās nav arī daudz stulbākas par pārējiem putniem.
Man jau ļoti patīk pūces.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]iuzh
2011-01-29 14:47 (saite)
Jā, man arī patīk. Tāpēc diskusijās viņas parasti cenšos aizstāvēt. Man šķiet, ka pūces ir tieši tik gudras, cik viņām jābūt, lai izdzīvotu. Un, ja prot izdzīvot, tad gudrību nav ko apšaubīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?