Sacerda ([info]invidia) rakstīja,
@ 2014-05-31 11:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai šeit kāds ir redzējis otro Terminatoru? Tad spied tālāk:


Šeit kā multiversa piemēri norādīti Terminators 2 un 3. Bet otrā Terminatora premisa taču bija tāda, ka lieldators nosūtīja T-1000 pagātnē, lai tas nogalinātu Džonu Konoru, kā rezultātā nākotnē cilvēki paliek bez karavadoņa. Attēlā redzamajā aprakstā norādīts, ka, izmainot kādu elementu pagātnē, tiek radīts jauns taimlains, bet sākotnējā realitātē viss notiek bez izmaiņām. Tad kāda vispār bija jēga sūtīt robotus pagātnē?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lord
2014-05-31 17:45 (saite)
pēdējā laikā esmu gana daudz lasījis par kvantu multiverses teoriju, liekas ļoti pievilcīga (šobrīd arī viena referāta izdruka pusizlasīta mētājas uz galda, bremzēju pie formulām), tad nu tik daudz cik es saprotu, šeit šī saraksta veidotāji paši sačakarējās... tur jau galvenā doma ir tāda, ka katrreiz notiekot superpozīcijas viļņu funkcijas sabrukšanai, atdalās jauns visums - vienā visumā kaķis ir dzīvs, otrā ir miris... abi visumi ir objektīvi, mums aktuālais ir tas visums, kurā aizceļo mūsu apziņa... respektīvi, sanāk, ka ir tik daudz visumu, cik kvantu superpozīcijas sabrukumu ir noticis un viens no otra tie atšķiras, kā bija Šeklija "Mindswap" - "Among the kingdoms of probability that the Twisted World sets forth, one must be exactly like our world; and another must be exactly like our world except for one detail; and another exactly like ours except for two details; and so forth. And also - one must be completely unlike our world except for one detail; and so forth."

respektīvi, multiverses teorijā ir iespējama adajebkāda pasaule, svarīgi ir tikai tas, kurā no tām ir mūsu apziņa, attiecīgi, ja skainets grib mainīt situāciju kādā no multipasaulēm, lai tak to dara, uz mums tas neattieksies, ja mūsu apziņa būs tajā pasaulē, kurā tas nav noticis...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?