Zirga pase

Posted on 2015.07.08 at 23:42
Tags: , ,
vispābā zirgu krāsu projekts man ir bijis visai ienesīgs - pērn dabūju KKF radošo stipendiju, jūnija sākumā mani uzaicināja par nelielu, bet taisnīgu samaksu stāstīt par zirgu krāsām bērnu nometnē, bet lielākais, ko es laikam būšu dabūjuse ir tautas tērps - jauns, tādu kādu es gribēju un speciāli man šūts. Saviešu vadītāja iesniedza projektu, dabūja finansējumu un es kā šī gada Saviešu "seja" biju pirmā rindā uz tērpu. es beidzot varēšu vairs nevilkt tos, tepat klabā pa trīēsmitpieci lati pirktos, Zemgales brunčus, ar kuriem man nav ne mazākā sakara. nevarētu gan teikt, ka es būtu baigā etnogrāfiskā tautas tērpa cienītāja, bet, ja nu ikurāt tāds jāvelk, tad es labāk velku tādu, kurš ar mani kaut kādā ziņā rezonē.

visādi citādi, ja vien tipogrāfija nenolažos un paspēs, tad 17. jūlijā tiks atvērts mans, Saviešu un Lauskas kopražojums - "Zirga pase", tajā būs mans pētījums par zirgu krāsām latviešu folklorā ar ilustratīvām fotogrāfijām un cd ar 16 tautas dziesmām, kurās minētas zirgu krāsas un [info]ezss taisītā zirgu krāsu tabuliņa. man vispār joprojām līdz galam neticās, ka tas ir pa īstam un es visādā ziņā jūtos ļoti priecīga un pateicīga par šo iespēju izpausties mani interesējošā tēmā.




http://zirgam.lv/2015/07/07/sadziedasanas-pasakums-folkloras-festivala-baltica-2015-ietvaros/

Comments:


porcelāna lellīte
[info]neraate at 2015-07-09 08:50 (Saite)
super! malacis!

tu gan esi īsāka un tievāka par mani, bet ja gribi nopārdot, es tos svārkus (vispirms uzlaikojot) labprāt nopirktu /gan septembrī, līdz tam nebšu tik brīvi līdzekļi/
*
[info]inese_tk at 2015-07-09 14:59 (Saite)
Paldies!

Es viņus pirku no garākas meitenes un apakšā krietna mala ir iešūta + tautas tērpa brunčiem jau ar to platumu ir īzī - pāršuj pogu un viss kārtībā.

es gan nebiju vēl aizdomājusies par pārdošanu, bet, ja rudenī neesi vēl pārdomājusi savu vēlmi - dod ziņu, es pa to laiku arī padomāšu vai ir jēga atstāt tādus sev kā rezerves brunčus vai nav :)
ezss
[info]ezss at 2015-07-09 20:59 (Saite)
apsveicu ar projekta noslēgumu! vienmēr prieks par civēkiem, kas sajūsminās par savu darbu :)
*
[info]inese_tk at 2015-07-09 21:24 (Saite)
paldies. un, paldies par foršo tabulu. tā salocītā veidā būs klāt izdevumam. tur drusku tikai dizainu pamainīja (zirdziņu siluetu un fontus) un Tavs vārds protamska ir iedrukāts pasītē.

zin, man pat ne tik daudz sajūsma par savu darbu, bet drīzāk tāds joprojām neticīgs izbrīns par to, ka tas ir reāli un pa īstam.
Previous Entry  Next Entry