svaigēdājbrauniji ar karameļmērci

Posted on 2014.11.05 at 20:15
Tags:
es šovakar nobastoju dziedāšanu, jo drausmīgi gribējās vienu vakaru pārmaiņas pēc mierīgi pabūt mājās un nekur nebraukt. rezultātā tapa raw vegan braunijsirsniņas, ar gandrīz raw vegan karameļu mērci un zemenēm.


mērcei
glāze žāvētu dateļu (labāk, ja tās dārgās, glaunās, sulīgās, kas veikalos ir kartona kastītēs vēsumā, tikai neaizmirstiet izņemt kauliņus, pirms blendējat. ja ņem parastās, lētās, tad vajag pamērcēt pirms tam kādu laiku);
pusglāze, vai vairāk augu piena (manā gadījumā auzu) - daudzums atkarīgs no tā cik šķidru mērci gribas;
patiesībā ar to arī pietiek, lai uztaisītu mērci. bet tā kā man gribas un patīk izvērsties un izvirst tad -
maza saujiņa indijas riekstu - tekstūrai;
karote virgin kokoseļļas - lai būtu, ne tikai saldi, bet arī trekni;
iekšas no vaniļas pāksts pusītes - tā, lai pavisam jāģībst;
šķipsniņa himalaju sāls;
visu blendē kamēr izveidojas krēmīga, vijīga masa, iecerētajā biezumā vai šķidrumā.

brauniji
ņem krietnu sauju lēto dateļu un iemet ūdenī pamērcēties, kamēr tiek taisīta mērce. nolej ūdeni, ieber blendertraukā;
ņem valriekstus, apmēram glāzi, konstatē, ka tajos sametušies tārpi un izmet šmucspainī;
domā, ar ko mājās esošu, varētu valriekstus aizstāt. atrod saulespuķu sēklas, brazīlijas riekstus un indijas riekstus (daudzuma ziņā uzsvars uz šiem). ieber blendertraukā;
pievieno vismaz 5 kārtīgas karotes kakao pulvera;
karoti virgin kokoseļļas;
citronsulu;
visu sablendē biezā masā (blenderi, protams, nevajag mazgāt pēc mērces gatavošanas), kas ir uz robežas starp drupenumu un lipīgumu, bet lai drupenums tā kā dominē. izlīdzina plakanā masā, apmēram pirksta biezumā un ieliek uz brītiņu ledusskapī (vai saldētavā). kad brītiņš pagājis, ņem ārā un vai nu vienkārši sagriež gabaliņos vai ar formiņu izspiež kaut ko glītu.

servē ar mērci un viegli atlaidinātām, saldētām zemenēm. tādām, kas pirms saldēšanas sablendētas, bet nav samaitātas ar stulbo cukuru.

kopējais gatavošanas ilgums - mazāk nekā stunda, kas sevī ietver arī procesā izmantoto trauku nomazgāšanu.

zis iz it

Comments:


porcelāna lellīte
[info]neraate at 2014-11-06 10:06 (Saite)
esmu dabūjusi gaļasmašīnu un tagad daudz cerīgāk skatos uz tavām receptēm. jo vienīgajā reizē, kad taisīju sasaldējamo kūku ar daudzām kārtām, gandrīz salauzu blenderi.

tu riekstus pirms smalcināšanas mērcē? un kāds tev ir blenderis (ja var, tad bildīti un precīzu nosaukumu, es arī gribu tādu labu)
*
[info]inese_tk at 2014-11-06 12:29 (Saite)
nemērcēju riekstus, ja to neprasa recepte. mērcēšana maina konsistenci. t.i. ja taisa riekstu "sieru", tad vajag mērcēt, bet kūkai atkaliņās nevajag, jo tas nelabi ietekmēs vēlamo rezultātu.

man jau kādus 10 gadus ir Braun 600w turbo blenderis. šitāds http://www.euronics.lv/UserFiles/Products/Images/23364_1.jpg
šo gadu laikā ir lūzušas vai nodilušas vairākas plastmasas detaļas, bet braun servisa centrā to visu ir varēts nomainīt, arī pēc garantijas beigām. par maksu protams. nesen vēl mainījām traukam vāku, jo bija nodilusi plastmasa kas savienojas ar blenderi un maļot nemala, bet rāva uz riņķi. ņemot vērā to, ka es bez blendera nevaru dzīvot un lietoju bieži vien vairākreizes dienā, es teiktu, ka viš ir ļoti izturīgs.
galvenais nepirkt mazāk par 600w un skatīties lai ir pēc iespējas lielāks trauks ar S-veida asmeni (to trauku parasti sauc par ledus smalcinātāju, bet es ar to maļu riekstus utt.). man vienai paziņai ir krutāks un jaudīgāks blenderis nekā man, bet ļoti mazs tas "ledus smalcināmais" trauciņš, attiecīgi visi rieksti un humusi utt. jāmaļ pa maziņām porcijiņām un baigais čakars sanāk
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2014-11-06 13:04 (Saite)
skaidrs, paldies!
Previous Entry  Next Entry