svaigēdājbrauniji ar karameļmērci
Posted by inese_tk on 2014.11.05 at 20:15es šovakar nobastoju dziedāšanu, jo drausmīgi gribējās vienu vakaru pārmaiņas pēc mierīgi pabūt mājās un nekur nebraukt. rezultātā tapa raw vegan braunijsirsniņas, ar gandrīz raw vegan karameļu mērci un zemenēm.
mērcei
glāze žāvētu dateļu (labāk, ja tās dārgās, glaunās, sulīgās, kas veikalos ir kartona kastītēs vēsumā, tikai neaizmirstiet izņemt kauliņus, pirms blendējat. ja ņem parastās, lētās, tad vajag pamērcēt pirms tam kādu laiku);
pusglāze, vai vairāk augu piena (manā gadījumā auzu) - daudzums atkarīgs no tā cik šķidru mērci gribas;
patiesībā ar to arī pietiek, lai uztaisītu mērci. bet tā kā man gribas un patīk izvērsties un izvirst tad -
maza saujiņa indijas riekstu - tekstūrai;
karote virgin kokoseļļas - lai būtu, ne tikai saldi, bet arī trekni;
iekšas no vaniļas pāksts pusītes - tā, lai pavisam jāģībst;
šķipsniņa himalaju sāls;
visu blendē kamēr izveidojas krēmīga, vijīga masa, iecerētajā biezumā vai šķidrumā.
brauniji
ņem krietnu sauju lēto dateļu un iemet ūdenī pamērcēties, kamēr tiek taisīta mērce. nolej ūdeni, ieber blendertraukā;
ņem valriekstus, apmēram glāzi, konstatē, ka tajos sametušies tārpi un izmet šmucspainī;
domā, ar ko mājās esošu, varētu valriekstus aizstāt. atrod saulespuķu sēklas, brazīlijas riekstus un indijas riekstus (daudzuma ziņā uzsvars uz šiem). ieber blendertraukā;
pievieno vismaz 5 kārtīgas karotes kakao pulvera;
karoti virgin kokoseļļas;
citronsulu;
visu sablendē biezā masā (blenderi, protams, nevajag mazgāt pēc mērces gatavošanas), kas ir uz robežas starp drupenumu un lipīgumu, bet lai drupenums tā kā dominē. izlīdzina plakanā masā, apmēram pirksta biezumā un ieliek uz brītiņu ledusskapī (vai saldētavā). kad brītiņš pagājis, ņem ārā un vai nu vienkārši sagriež gabaliņos vai ar formiņu izspiež kaut ko glītu.
servē ar mērci un viegli atlaidinātām, saldētām zemenēm. tādām, kas pirms saldēšanas sablendētas, bet nav samaitātas ar stulbo cukuru.
kopējais gatavošanas ilgums - mazāk nekā stunda, kas sevī ietver arī procesā izmantoto trauku nomazgāšanu.
zis iz it
mērcei
glāze žāvētu dateļu (labāk, ja tās dārgās, glaunās, sulīgās, kas veikalos ir kartona kastītēs vēsumā, tikai neaizmirstiet izņemt kauliņus, pirms blendējat. ja ņem parastās, lētās, tad vajag pamērcēt pirms tam kādu laiku);
pusglāze, vai vairāk augu piena (manā gadījumā auzu) - daudzums atkarīgs no tā cik šķidru mērci gribas;
patiesībā ar to arī pietiek, lai uztaisītu mērci. bet tā kā man gribas un patīk izvērsties un izvirst tad -
maza saujiņa indijas riekstu - tekstūrai;
karote virgin kokoseļļas - lai būtu, ne tikai saldi, bet arī trekni;
iekšas no vaniļas pāksts pusītes - tā, lai pavisam jāģībst;
šķipsniņa himalaju sāls;
visu blendē kamēr izveidojas krēmīga, vijīga masa, iecerētajā biezumā vai šķidrumā.
brauniji
ņem krietnu sauju lēto dateļu un iemet ūdenī pamērcēties, kamēr tiek taisīta mērce. nolej ūdeni, ieber blendertraukā;
ņem valriekstus, apmēram glāzi, konstatē, ka tajos sametušies tārpi un izmet šmucspainī;
domā, ar ko mājās esošu, varētu valriekstus aizstāt. atrod saulespuķu sēklas, brazīlijas riekstus un indijas riekstus (daudzuma ziņā uzsvars uz šiem). ieber blendertraukā;
pievieno vismaz 5 kārtīgas karotes kakao pulvera;
karoti virgin kokoseļļas;
citronsulu;
visu sablendē biezā masā (blenderi, protams, nevajag mazgāt pēc mērces gatavošanas), kas ir uz robežas starp drupenumu un lipīgumu, bet lai drupenums tā kā dominē. izlīdzina plakanā masā, apmēram pirksta biezumā un ieliek uz brītiņu ledusskapī (vai saldētavā). kad brītiņš pagājis, ņem ārā un vai nu vienkārši sagriež gabaliņos vai ar formiņu izspiež kaut ko glītu.
servē ar mērci un viegli atlaidinātām, saldētām zemenēm. tādām, kas pirms saldēšanas sablendētas, bet nav samaitātas ar stulbo cukuru.
kopējais gatavošanas ilgums - mazāk nekā stunda, kas sevī ietver arī procesā izmantoto trauku nomazgāšanu.
zis iz it