augusts

Posted on 2014.08.08 at 23:28
Tags: ,
sliktā ziņa ir tāda, ka es grasījos šovakar aplūkot perseīdas, taču ir apmācies un grabinās pērkons.
labā ziņa toties ir tāda, ka vegan pilngraudu (auzu-miežu) pankūkas, ar saldo indijas riekstu "biezpienu" un lielajām krūmmellenēm garšo debešķīgi.

Comments:


helvetica
[info]helvetica at 2014-08-09 19:51 (Saite)
pastāsti kā tikt pie vegānām auzmiežu pankūkām un indijas riekstu "biezpiena"?
*
[info]inese_tk at 2014-08-09 20:11 (Saite)
pankūkas mūsmājās vispār ir Kārļa ziņā, bet tā vispār saber bļodā vairāk auzu miltus, mazāk miežu miltus un drusku turku zirņu miltus (tie uzlabo kopā turēšanos) pielej ūdeni un/vai auzu pienu līdz izveidojas vēlamā konsistence (kā jau parasti biezāka mīkla mazajām pankūkām, šķidrāka - plānajām), izved suni uz 15 minūtēm ārā, atnāk atpakaļ un cep.

"biezpiens" - divas saujas indijas riekstu (var iepriekš pamērcēt, bet nekas nenotiks, ja vajadzēs steidzīgi un tiks lietoti nemērcēti), kārtīga šļuka ūdens un/vai auzu piens, medus (īstu vegānu versijā agaves nektārs vai kas tamlīdzīgs) un sula no ~puscitrona. visu sablendē. ja par saldu, skābu, šķidru, biezu - attiecīgi pievieno kaut ko no visa vairāk. blendēšanas ilgums atkarīgs no tā kā gribas - var atstāt drusku graudainumu, tad ir biezpienīgāka tekstūra. vai blendēt ilgāk, kamēr pavisam maiga un krēmīga tā masa, tad asocicējas ar saldo biezpiena masu.
helvetica
[info]helvetica at 2014-08-09 20:46 (Saite)
paldies!
*
[info]inese_tk at 2014-08-09 23:22 (Saite)
apmaiņai Tu man varbūt vari pastāstīt kā jāiesniedz atskaite par radošo stipendiju KKF? veidlapu es atradu tikai juridisko personu projektu finansējumiem. es pirmo reizi saskaros ar KKF un radošajām stipendijām un man tuvākajā laikā jāiesniedz atskaite, bet es nesaprotu kā tas jādara.
helvetica
[info]helvetica at 2014-08-09 23:36 (Saite)
hmm, man nekad radošā stip. nav bijusi, grūti teikt. Visprātīgākais šajā gadījumā būtu sazināties ar nozares vadītāju un pajautāt, jo, ja jāaizpilda ir tā pati juridiskās personas atskaites veidlapa, tad tas izī-pīzī, raksti iekšā visu, kas tur tiek prasīts un, ja kas nav, tad to neraksti :)
Previous Entry  Next Entry