maijs

Posted on 2013.05.16 at 10:07
Tags: ,
bet laikam jāpastāsta atkal stāsti par mūsu medicīnas sistēmu. karoč, man sabojājās tā roka un ģim.ārste nosūtīja pie neirologa. pierakstījos tai pašā poliklīnikā, pie kuras vnk ātrāk varēja tikt - t.i. dakteres Turlajas. dabūju noklausīties nazālā, pīkstošā balsī izteiktās piezīmēs par to, cik vārga ir mūsdienu jaunatne, kaut ko padara un roka jau pagalam. vairākas reizes uzdeva vienu un to pašu jautājumu, turklāt vispār neklausījās ko es atbildu. slimības lapu atteicās pagarināt - neiešot jau papīrus smērēt, lai ejot nākamajā dienā uz akūto stundu pie ģim.ā. nujā un izrakstīja nosūtījumus uz rentgenu un neirogrāfiju. uz rentgenu aizgāju tai pašā poliklīnkā. kamēr tiku līdz rentgena taisīšanai mani vairākas reizes dzenāja šurpu turpu sakot - jums jāmaksā pirmajā stāvā/jums jāmaksā trešajā stāvā un kad beidzot, bija izdevies samaksāt (ne jau bez stāvēšanas rindā), tad trīs krievu bābas tur savā starpā vēl manis dēļ salecās. cik sapratu divas nebija apmierinātas ar to, ka mani tā dzenā, bet vienai likās, ka tas ir normāli. kas attiecas uz neirogrāfiju - to veic tikai dažās vietās Rīgā. ārste uzrakstīja uz lapiņas tās vietas un numurus, uz kuriem zvanīt, lai pierakstītos. zvanu uz vienu - man atbild ginekoloģijas nodaļa. zvanu uz otru - atbild, ka nekādas neirogrāfijas viņi neveic. ā, jā vēl jaukā neiroloģīte uz ražotāja reklāmlapiņas izrakstīja man multivitamīniņus.
ģim.ārste man ir sakarīga, bet sēdēšana akūtajās stundās pie viņas kab.durvīm (pieraksts kādu pusotru nedēļu uz priekšu) ir arī tāds nervus kutinošs piedzīvojums. dažādu tautību seniori bez maz matus plēš viens otram laukā, lai tiktu iekšā kabinetā. un es tomēr neeju uz kādu Maskačkas vai Ķengarga poliklīniku, es eju uz Pulss 5, kas ir blakus teātrim. agrāk gāju uz ARSu, bet tur nekas diži labāks nebija. ir nojausma, ka VC4 ir labāk, vismaz OVP tur bija ļoti patīkami iet (un tas attiecīgi maksāja par 9 Ls vairāk nekā Pulss 5), bet man viņš kaukā baigi nav pa ceļam.
esiet veseli, dārgie draugi!

Comments:


Strēlniece
[info]str at 2013-05-16 10:59 (Saite)
kā tādu iekaisumu vispār ārstē?
*
[info]inese_tk at 2013-05-17 10:44 (Saite)
pretiekaisuma zāles, b grupas vitamīni, magnijs, neko nedara ar to roku... nu tas no tādas tradicionālākas pieejas
[info]digna at 2013-05-16 14:37 (Saite)
Es pilnīgi sajutu to aizkaitinājuma un bezspēcības sajūtu, kāda pārņem, kad ar šitādiem ārstiem, poliklīnikām, rindām un skraidīšanām jāsaskaras... Vēlu izturību un panākumus ārstēšanā! Vai pēc neirogrāfijas nav kādas iespējas šo ārstēt ar homeopātiju un kādām fizioterapijas procedūrām (nū, zini, ir visādi tie aparāti, kas laiž visādus impulsus, man tos saplīsušos diskus arī ar tādiem vienbrīd ārstēja, bija patīkami. Vēl kaut kādi speciāli vingrinājumi? Moš Tavā gadījumā arī ir kas piemērots?)

Man te pārmaiņas pēc bija pozitīva pieredze ar ārstu - aizgāju uz piemājas maksas klīniku, ārste pateica, lai aizbraucu pie viņas uz Jūrmalu - uz citu poliklīniku, lai bez maksas varētu to pašu izdarīt. Vēl patika tāds cilvēcīgs moments, ka atzinās, ka pati labi nezin, tāpēc konsultēsies ar citiem speciālistiem, lai izlemtu, kā labāk manā gadījumā. Nav, protams, forši, ka nezin, bet ir taču tik daudzi, kas to neatzīst un pat nav ieinteresēti savas zināšanas papildināt, lai tikai mazāk darba un krāmēšanās.
*
[info]inese_tk at 2013-05-17 10:48 (Saite)
par tālāko ārstēšanu vēl nezinu un baigi arī nedomāju, jo jāskatās ko neirogrāfija un rentgens teiks. pastāv iespēja ka man ir vnk plaukstas locītavas iekaisums, nevis karpālā kanāla sindroms. pa priekšu jātiek pie skaidras diagnozes, tad domāšu tālākus variantus
Previous Entry  Next Entry