gandrīz nedēļa prom no mājām

Posted on 2012.01.05 at 12:36
Tags:
7.-12.01. mēs ar Kārli dzīvosim Dabaszirgos. pieskatīsim māju un zirgus, kamēr saimnieki ārzemēs.
brauciet ciemos!

http://dabaszirgi.lv/

Comments:


imagine
[info]minchux at 2012-01-05 12:46 (Saite)
ku`ta šie?
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 12:55 (Saite)
uz Vāciju. ciemos pie kaukātur un pie reizes kaukotur iepirkties un bišķi atpūsies arī :)
imagine
[info]minchux at 2012-01-05 12:57 (Saite)
nu malači. Jācenšas uzzvanīt kādā brīdī, citād vislaik vai nu tur veķers ne tāds vai Līgušons kaut kur aizjājis ar zirgučiem...
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 12:49 (Saite)
Vai, tas nu gan ir forši! :)
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 13:37 (Saite)
mhm :)
man tik bišķi biedē zirgu izlaušanās un brīvsolī aiziešanas ļaunākie scenāriji. nu tur, piemēram, naktī vētra, uzgāž koku kaut kur uz elektriskā gana, zirdziņi iekrīt histērijā un nakts aizsegā pazūd nezināmā virzienā, pirms tam ir piesalis, tāpēc no rīta pēdas nav manāmas, toties Kārlis neko nepamanīdams ar mūsu vienīgo mašīnu jau aizbraucis uz darbu :D

katrā ziņā esmu apbruņota ar puslapu, kas noklāta ar tuvāku, tālāku un pavisam tālu kaimiņu telefonnumuriem un otru puslapu, ar atsaucīgiem cilvēkiem, kam ir treileris un, kas dzīvo salīdzinoši netālu - ja nu gadījumā ir smagas kolikas vai kāds šausalīgs nelaimes gadījums un nedodies kāds jāved kautkur uz nopietnām medicīniskām procedūrām piemērotāku vietu...
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 13:50 (Saite)
Atbildība tiešām liela... Klientus arī pieņemsiet?
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 13:56 (Saite)
tikai patstāvīgos, kas paši visu dara. un nedēļas nogalē dažus patstāvīgos, kuri paši visu nedara ņems Laima - ritīgi forša meitene, kas pārvākusies pie mums no Kleistiem, iestrādā Leniju, draudzējas ar Roi un dara visādus vajadzīgus staļļa darbiņus.
Līga gan vēlēja, ja mums ciemiņi brauc, lai droši ņemot zirgus un vizinot :)
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 14:00 (Saite)
Nepatēmu, bet man pilnīgi bļaurēt gribas, kā gribētos pie jums pārvākties!!
Nu, Tu jau zini, kādā ziņā.

Par Laimu jau sanācis daudz laba dzirdēt. :)
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 14:12 (Saite)
jā, Tu manliekas lieliski iederētos pie mums :)
prasās, lai stallī bišķi vairāk virmo naturālās lietas, jo visi tie, kas no tā kaut ko saprot ir aizņemti ar bērniem - Balodim pavisam maziņš, Līgai kamēr Maija guļ jāpaspēj visi darbi apdarīt, bet Anitrai kuru katru brīdi tak jādzemdē...

pastāv gan iespēja, ka mūsu pēdējā brīvā vieta drīz aizpildīsies un vairāk uzņemt nevarēsim, vismaz līdz brīdim, kamēr Pikardija aizbrauks projām.
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 14:14 (Saite)
Nu, es droši vien tik un tā pāris mēnešus vai vienu būšu tur, kur esmu tagad. Kā apstākļi rādīs. Varbūt pat sagaidītu Pikas aizbraukšanu. Bet man bail, ka tā tāda sapņošana vien, jo nu tā izbraukāšana... :(
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 14:22 (Saite)
ai zini ar to izbraukāšanu sākumā liekas briesmīgāk nekā ir īstenībā. es tak ar ilgi biju ļoti rets DZ viesis, līdz draudzība ar Radiku ieviesa korekcijas un nācās pieiet lietām elastīgāk. katrā ziņā pirmos 3 mēnešus man tiesību nebija, bet pie zirga tāpat tiku 2-3x nedēļā, turklāt ne reizes neizmantojot sab.transp.
braucu uz Rīgu un tad kombinējos vai nu Baloža vai Ivetas mašīnā. Tavā gadījumā labs vedējs varētu būt Renoo, jo viņai ar ir klasiskais darba laiks, turklāt nav bērnu, kas mēdz ieviest korekcijas plānos. Laima daudz braukā ar sabiedrisko un vai nu atnāk kājām vai kāds viņai aizbrauc pretī uz pieturu vai aizved uz to pēc tam. arī pēc skolas viņa pamanās 1x nedēļā atbraukt. reizēm viņu ved vecāki, domāju arī viņi neiebilstu paņemt mašīnā vēl kādu. Gita tagad braukā pie Doreļa bieži...
katrā ziņā tiklīdz sāk noticēt, tā risinājumi parādās. ja man ar Radi, viņa dzīvesvietu un iespējām pie viņa izbraukāt viss tik neticami labi nokārtojās, es ticu, ka tas ir iespējams arī kādam citam. es vēl pirms gada nebūtu varējusi iedomāties, ka viss var tik ļoti veiksmīgi atrisināties. :)
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 14:28 (Saite)
Jāpajautā renoo laikam...
Es gribētu pie sava zvēra braukāt, kā viņš un es esam pieraduši - apmēram 4-5 reizes nedēļā, parasti jau 5. Un tādos gadījumos paļauties pilnībā uz citiem ir tā mazliet nedroši, jo nav taču nekādas garantijas, ka tiešām varēšu izbraukāt.
Cik tur ilgi no sabiedriskā bija jānāk un cik ilgi apmēram sanāk no Rīgas braukt ar mikriņu - Laima nav minējusi šīs lietas?
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 14:29 (Saite)
Jo, ja man šis sanāktu, es būtu dikti, dikti laimīga. Un man liekas, ka Snikers arīdzan. Es tikai neesmu pārliecināta, vai viņu, pie staļļa radušu, tā varētu uzreiz likt 24/7 ganībās uz ziemu.
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 14:41 (Saite)
nu 5x nedēļā cerēt uz citiem vedējiem tiešām varētu būt nu tā...
no pieturas līdz stallim Laima parasti nāk 40min, bet ja kas uzraksti viņai draugos un paprasi cik ilgi sanāk braukt un cik bieži viņu vecāki ved - Laima Grigorjeva.

Ariks un Radiks ar pagājšgad atbrauca feburāra sākumā uz DZ - abi divi pa taisno no staļļa, no Ekvi, kur pa dienu dzīvo ārā, uz nakti ved iekšā. un pagājšziema tak bija auksta un dziļi sniegota, turklāt Ariks ir salīdzinoši cienījama vecuma, turklāt viņam dzīvē visādi gājis un veselība pabojājusies... Volframs arī atbrauca ziemā, no staļļa. visi dzīvi, visi pa lielam veseli. nu labi, es Radim cīnos ar to klepu joprojām, bet tas jau nesākās pagājšziem. un man ir savas versijas par to kāpēc viņš vēl ir, lai arī ir palicis krietni reti dzirdams un mierīgāks.

ā nu vēl varu ieteikt čekot kolektīvās iepirkšanās portālu piedāvājumus autokursiem. ja ar naudām un laikiem sūdīgi, to var mierīgi iestiept laikā, lai nesit uzreiz pa kabatu - lēnām nokārtot teoriju un pēc tās nokārtošanas pusgada laikā ir jānokārto arī braukšana - kopumā var pamazām ņemties gadu... jo manliekas ka cilvēkam ar zirgu tiesības tomēr ir tāds kā must have :)
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 14:46 (Saite)
Man jau ir kredīts par zirgu - kredīts par auto un vēl automašīnas uzturēšanas izdevumi tuvāko gadu laikā būs vienkārši neiespējams, kur nu vēl tāda summa skaidrā naudā. :) Ja vien nenoprecu kādu bagātu arābu. :D
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 14:50 (Saite)
ai nu nevajag domāt no šī gala. mēs arī vispār necik netaisījāmies kļūt par mašīnas īpašniekiem, nemaz ar nevarējām to atļauties, bet mašīna par baltu velti nokrita kā no gaisa. pilnīgi necerēti un negaidīti un neplānoti. gadās taču visādi.
turklāt es nesaku, ka Tev uzreiz jāgādā auto, bet tiesības noderēs 100% :)
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 15:05 (Saite)
Tur gan taisnība. :)
Parasti neesmu no tā gala domātāja, bet auto man vienmēr ir licies kaut kas tik šausmīgi baiss un nereāls, ka atļaujos. :D Tomēr tiesību nolikšana ir laba doma.
Pašlaik runāju ar renoo un ar viņu vismaz divas reizes nedēļā sanāktu. Sāk izskatīties jau pamazām cerīgāk. Divreiz-trīsreiz nedēļā pastaigāt pa mežu varētu arī atļauties, it sevišķi, ja vēl ar Laimu sanāktu kopā... Hmm. HMM!
vilkate
[info]vilkate at 2012-01-05 15:11 (Saite)
Eu!!! Es tikko atcerējos savu šīs nakts sapni, no kura bija palikušas tikai sajūtas, bet ne sižets, un kuru visu dienu nesekmīgi biju centusies atcerēties - bez jokiem! Kā nāku ārā no meža ar Snikeru, Tevi, Radiku, Anitru, Dorīti, Līgu un Fairu, vēl pāri pļavai jāpāriet un norunājam iet soļos, jo jāsāk atsoļot, un vispār esmu pārvākusies uz DZ un ir skaista vasaras diena, kad viss zied! :)
*
[info]inese_tk at 2012-01-05 16:49 (Saite)
:)))
Previous Entry  Next Entry