pusei suņa ir pārkāpts

Posted on 2011.03.31 at 13:22
man:: labiņš
skan: The Organ
Tags:
jēēē, noliku autoskolas lielo ieskaiti (60 jautājumi BEZ kļūdām) un autoskolas eksāmenu (30 jautājumi, drīkst pieļaut vienu kļūdu. ar otro reizi, jo pirmajā muļķīgi neizlasīju kārtīgi vienu jautājumu) teorijā. značit esu pārkāpusi tam, pie kā iesprūdu pirms 7 gadiem. 1dien jānoliek CSDD un jāsāk saraut braukšana - pēdējā laikā retāk sanācis braukt.

vispār ir baigi svarīgi kā pasniedz teoriju. pirmā reize bij tik 8. martā, kopā septiņas trīs stundu garas nodarbības, bet visa viela ļoti skaidri, saprotami un lakoniski salikta pa saderīgām tēmām. nevis kā iepriekšreiz - gāju 2 mēnešus pa divām, četrstundu reizēm nedēļā, kur visu stāstīja gaaaari, plaaaaši, riiiiņķī, aaaapkārt un visus paragrāfus no CSN konkrēti pēc kārtas, bet beigās skaidrības nekādas.
karoč, ļoti rekomendēju pasniedzēju Natāliju Fjodorovu Grosā. stingra, bet lādzīga un ļoooti labi visu izstāsta.

Comments:


[info]usi at 2011-03-31 14:12 (Saite)
Arī gāju pie viņas - tiešām - konkrēti un saprotami. Un man šķiet, ka skolas eksāmenos tā nodzenāja, ka CSDD likās tīrais sīkums. Tagad maļu braukšanu....
vilkate
[info]vilkate at 2011-03-31 14:31 (Saite)
Jei, sveicu! :)
brr
[info]brr at 2011-03-31 15:04 (Saite)
Paldies par pasniedzējas ieteikumu. Tā atrašana visā procesā varētu būt vissāpīgākais.

Cik aptuveni šobrīd izmaksā tāds prieks kā tiesību iegūšana, ieskaitot minimālos izdevumus par autoskolu?
*
[info]inese_tk at 2011-03-31 15:18 (Saite)
es eju Grosā:
teorija - bezmaksas (tā bij tāda akcija. man šķiet šobrīd ar tāda pati ir);
34 Ls - reģistrācija un dokumentu noformēšana;
22 Ls - pirmā medicīniskā palīdzība;
20 Ls - jāsamaksā autoskolai par 2 pēdējām braukšanām (parasti jāmaksā 40 Ls par pēdējām četrām braukšanām, bet man ir ne-Grosa instruktors, tāpēc man 20)

12 Ls - braukšana 2 akadēmiskās stundas (ja ņem Grosa instrukturu, tad ir 10 Ls + var uzķert arī kādu akciju, kad noteikts skaits braukšanu ir par zemāku maksu). es šobrīd esmu nobraukusi 120 Ls, bet vēl kādas pāris braukšanas vajadzēs.

+ 10,81 Ls - grāmatas;

+ 16 Ls medicīniskā komisija un 4,33 braukšanas mācību atļauja - šitās lietas man jau bija;

+ 45,43 valsts eksāmeni CSDD.

domāju, ka ja ļoti grib, visu nokārto ar pirmo reizi un padodas braukšana - var nolikt arī zem 300 Ls. es sev tā arī apmēram tos 300 Ls rēķinu galaiznākumā.

instruktors -http://www.b-kategorija.lv/ ļoooti foršs un labs. uzskatu, ka man paveicās, ka viņu atradu. lai gan tai pašā Grosā ar ir tīri neko instruktori, vismaz tā varēja noprast no sarunām ar teorijas grupiņas biedriem.
brr
[info]brr at 2011-03-31 15:30 (Saite)
Tencinu.

Tā kā pēdējo reizi braucu apt. 10 gadu vecumā, no kā neko praktisku neatceros, mani visa tā padarīšana, maigi izsaktoies, uztrauc.
zimbabve
[info]zimbabve at 2011-04-01 10:54 (Saite)
Nu ņēmu un pierakstījos pie viņas ar:) Man tā pati pieredze ar riņķī un apkārt Krasta autoskolā, cerams, sanāks viss, kā nākas. Pēc cik nodarbībām sāki mācīties braukt?
*
[info]inese_tk at 2011-04-01 11:00 (Saite)
braukšanu sāku vēl pirms izvēlējos autoskolu. atradu to http://www.b-kategorija.lv/ savu instruktoru un tad piemeklēju klāt autoskolu, kurā nav nekas jāpiemaksā, ja brauc ar ne-viņu instruktoru. jebkurā gadījumā rekomendēju sākt braukšanu un teoriju vienlaicīgi, neko nevelkot garumā. tiklīdz Tev ir ārsta komisija, braukšanas mācību atļauja un apmācības karte - momentāli sāc braukāt, tad ir cerība, ka abas lietas varēsi pabeigt +/- vienlaicīgi. lai gan tā Natālija visu teoriju izstāstīja tik ātri, ka pat es ar savu laicīgo braukšanas uzsākšanu neesmu vēl gatava braukšanas eksāmenam.

lai sokas!
zimbabve
[info]zimbabve at 2011-04-01 11:02 (Saite)
Bet tev jau bija kāda pieredze braukšanā, kā tik ātri uzreiz varēji sākt? Cik ir dzirdēts, tomēr instruktori grib, lai teoriju ilgāk pamācās, pirms sāk braukt. Es pagājušogad gāju autoskolā, gandrīz visu izgāju, tad salauzu kāju un tas viss pārtrūka, bet neko jau vairs lāgā neatceros.

Man pie tiesībām jātiek pie iespējas ātrāk, braukšana prom no LV un tā.

Paldies! :)
*
[info]inese_tk at 2011-04-01 11:08 (Saite)
es nez, es neesmu neko tādu dzirdējusi. mums pat autoskolas sekretārīte pirmsmācību kopsapulcē teica, ka ja mēs gribam pēc iespējas ātrāk tikt pie tiesībām, lai sākot uzreiz braukšanu. bez tam, ja braukā, tad tā teorija kļūst vieglāk un ātrāk saprotama. ja nu kāds atsevišķs instruktors grib, lai zina teoriju, ta cita lieta, tur drošvien pie konkrētiem cilvēkiem jāinteresējas, bet es nedomāju, ka tā ir problēma.

man bija braukšanas pieredze, jā, bet 6-7 gadus veca. kad gāju pirmo reizi autoskolā, ta braukāju, bet, kad man tur viss pačibēja pārtraucu un nebiju braukusi, līdz šogad atsāku.
zimbabve
[info]zimbabve at 2011-04-01 11:10 (Saite)
aha, skaidrīte. Kā tev instruktors saka, cik ilgu laiku vajadzēs aptuveni? Es to pašu tevis minēto jau biju noskatījusi, domāju, ka pie viņa arī iešu. Iepriekšējais bija no bļāvējiem, šitais nerūc uz kursantiem?
*
[info]inese_tk at 2011-04-01 11:18 (Saite)
ai nē, kur ta šis rūks. ja šis rūktu, es pie viņa neietu, jo ja uz mani sāk rūkt man viss paralizējas un es neko vairs nevaru izdarīt :D

šis ir tieši tik foršs, kā par viņu rakstīts atsauksmēs. turklāt jau no pirmās reizes visu laiku stāsta un rāda visādas āķīgas vietiņas, kurās var iedzīt eksāmenā. ja ir jautājumi un nesaprašana, visu izskaidro un cenšas izrādīt arī praktiski. var uzdot jautājumus par teoriju - visu paskaidros un darīs tik ilgi, kamēr redzēs, ka ir saprasts.

par tām teorijas lietām - atcerējos, ka man sākumā bij tā - es tur kauko notizlojos, šis saka - nu, Inese, vai ta Tu neredzi, kāda tur zīme!? - uz ko es atbildu - ai, a man vēl teorija nav sākusies. ta viš smejas, sauc mani par fruktiņu un visu izstāsta, kā tur ir. tā lūk.

jā bet cik ilgu laiku man vēl vajadzēs nezinu. šodien ceru uzzināt, jo kādu laiku neesmu braukusi un tas teorijas eksāmens tik ātri un nemanāmi pielavījās :). viņš ar nebij domājis, ka tik ātri beigsies teorija, jo kādu laiku atpakaļ teica, ka mums jāņem retāk tās braukšanas, citādi es jau būšot gatava braukšanas eksāmenam, bet teorija būs tik pusē.
zimbabve
[info]zimbabve at 2011-04-01 11:31 (Saite)
Izklausās jauki, man ar tā pati sastingšanas problēma rūkšanas gadījumā. Cik bieži brauc? Es domāju tā riktīgi intensīvi ņemties. Aizrakstīju viņam meilu, tad jau redzēs, ko atbildēs.
*
[info]inese_tk at 2011-04-01 11:35 (Saite)
sākumā braucu 2x nedēļā, pēdējā laikā pa vienai reizei, bet vajadzēja jau tomēr 2x.
bet, ja Tev ir konkrēti datumi, līdz kuriem vajag tiesības - saki un viņš saplānos. nesen ar stāstīja par meiteni, kas dzīvo ārzemēs un atbraukusi uz nedēļu, cerot, ka izdosies pabeigt iesākto tiesību lietu - šie visu nedēļu intensīvi nobraukājuši un meitene eksāmenu nokārtojusi.
zimbabve
[info]zimbabve at 2011-04-01 13:21 (Saite)
izklausās tiešām ļoti sakarīgs:)
Previous Entry  Next Entry