brauciens ar Tesu: pt2, Pēterpils

Posted on 2011.03.03 at 20:02
Tags: , , ,
tātad, kā jau stāv rakstīts, Pēterburgā esam no rīta un mūs ļoti viesmīlīgi uzņem Kostja. pēc brokastīm un dušām daži paliek gulēt, daži brauc uz centru. galvenais mērķis ir Ermitāža, bet tur priekšā jau milzumgara rinda. daži paliek stāvēt, lielākā Ermitāžas kārotāja aizbrauc atpakaļ uz dzīvokli gulēt, bet mēs ar Kārli ejam paklīst pa pilsētu. ārā ir ļoti jocīgi laikapstākļi - saulītē ļoti karsti, no jumtiem gāžas lāstekas un ledus blāķi, ielas klāj bieza kārta šķidras šļuras (sāli viņi tur gāž masīvi - tas tiek nepārtraukti darīts pat uz gandrīz pavisam tīrām ielām un ietvēm), tai pašā laikā ik pa brīdim pūš ledains vējš un ēnā ir āprātīgi auksti, mitri un kodīgi. bišķi pastaigājam, bet tā kā visa nakts ir pavadīta braucot busā un tur man izdevās aizmigt tikai kādus 60 km pirms Pēterburgas, iekšā ir baigais nogurums. tas vēl vairāk sagrābj, kad ieejam kaukādā baznīcā pasildīties un brīdi tur pasēžam - saņemties piecelties un iziet ārā ir ļoti grūti. tāpē laižam apakaļ uz dzīvojamo namu kompleksu "Kosmoss" un liekamies pagulēt. pēc tam izrādās, ka Jancs un Dāvo tai Ermitāžas rindā stāvējuši tik pusstundu, enīvei laiks apskatei bijis ļoti īss - kādas nepilnas divas stundiņas.
vakarā Tesai jāspēlē V-Club. vieta jauka un pretēji gaidītajam tur iekšā ir silti. dod arī daudz garšīga ēdiena un cilvēku ir gana, turklāt ir baigā sajūsmā par Tesu. kamēr Tesa kravājas, bišķi uzspēlē arī Edgars Rubenis, kurš kopš Tallinas ir pievienojies mūsu jaukajam kolektīvam. pirms konča pie Kārļa pienāk kaukāds džeks, pastāsta, ka Tesas koncerts, kurā viš bijis pirms 4 gadiem (eckur laikam video no tā konča) ir inspirējis viņu pievērsties pedāļu čiņīšanai un uzdāvina Kārlim arī kaukādu krutu savu rokdarbu ar ļoti skaistu dīzainu, turklāt. vēlāk atklājas, ka viņu sauc Kirils un viš atbrauc arī uz Maskavas koncertu.
pēc konča atgriežamies pie Kostjas, kur daži pīpē, dzer, skatās jūtjūbā šredus un tad iet gulēt, savukārt daži iet gulēt uzreiz.
nākamās dienas pēcpusdienā dodamies uz Veļikijnovgorodu.


27. februāris

Ermitāža




daļa no rindas








Kristus atdzimšanas katedrāle. iekšā negājām, jo biļete diezgan dārga. toties safočējām pamatīgi






















Kazaņas katedrāle. tur par ieeju nebija jāmaksā. iegājām, pasēdējām kādu laiku un paļāpājām. tur vispār diezgan intensīva sociālā dzīve iekšā notikās - neskaitot dievlūdzējus un svecīšlicējus tur skraidīja arī kaukādi bērni, kāds vīrietis sēdēja un lasīja avīzi, pastaigājās rokās sadevies pārītis utt., utjpr. nu tā mājīgi un svētsvinīgi vienlaicīgi




maršrutka. vispār braucām arī ar metro, bet nevienā greznā stacijā nebijām


konča plakāts


pirmais ēdiens




šitas tas pedāļdāvinātājdžeks


karsti mīlētā Tesa uzstājas trakojošu fanu pūļa ielenkumā








pēc konča visi momentāli izklīda. laikam tāpēc, ka metro kaukad tad beidza kursēt. otrais ēdiens


ieeja klubā. atrodas viš tādā kā milzīgā noliktavu teritorijā




atradu ka kāds censonis jau ielicis jūtjūbā video ar Tesas uzstāšanos:
Tesa Live in V-Club part 1
Tesa Live in V-Club part 2
Tesa Live in V-Club part 3
Tesa Live in V-Club part 4

28. februāris
Pēterburga - Veļikijnovgoroda => 190 km
Veļikijnovgoroda - Maskava => 530 km

braucot uz klubu savākt aparātus iekļūstam diezgan kreizī sastrēgumā tai milzu noliktavu teritorijā. pavadam tur apmēram stundu


V-Club


p.s. ak jā - mūs tak arī ments apturēja, jo laikam pie nepareizās gaisas pārbraucām krustojumu. un pavisam, pavisam neticami priekš Krievu miliča, atlaida mūs vaļā, bez jebkādas samaksas.

turpinājums seko(s)

Comments:


[info]digna at 2011-03-03 20:22 (Saite)
Mani pārņem balta un labvēlīga skaudība par Pēterburgu. :)
Previous Entry  Next Entry