god is in the tv

Posted on 2010.10.20 at 17:53

Comments:


judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-10-20 21:39 (Saite)
to jau antirealitijs. es, godīgi sakot, arī domāju, ka tv lūrēšana un torčīšana internetos ir vienlīdzīgi draņķīgi. augstprātīga vāvuļošana tipa "man nav televizora, un es ar to lepojos, toties visu laiku pavadu internetos" ir diezgan smieklīga, vajag tikai drusku drosmes un godīguma pašam pret sevi, lai par zombojaščiku nosauktu ne tikai tv, bet arī komputatoru.
*
[info]inese_tk at 2010-10-20 21:52 (Saite)
nu man jau arī liekas, ka internets var būt tikpat stulbs kā TV un es zinu, ka es viņu reizēm lietoju tāpat kā citi TV.
tajā pašā laikā liekas, ka internetu ir vieglāk lietot jēdzīgi, nekā TV. jo spaidot programmas, pat ja nekas īsti neinteresē, tiek izvēlēts mazākais ļaunums ko skatīties. internetā, jau it kā var pievērsties, kkam kas patiešām šķiet pašam noderīgs un aizraujošs vai izglītojošs. enīvei tā atšķirība ir diezgan maza.

tam, kāpēc man riebjas TV ir dziļāks konteksts un tas ir mans tēvs, kuru kopš savām mazākajām dienām atceros nemitīgi dirnam pie TV, skatoties bojevikus vai kriminālziņas vai sportu un uz mammas lūgumiem palīdzēt mājsaimniecībā nīgri atrūcot un neceļot savu pakaļu no klubkrēsla. un tā tas notiek līdz šai baltai dienai. un man patiešām pāriet apetīte, kad es aizeju uz virtuvi uzkost un tur no blakus esošās televizoristabas graujošā skaļumā (man šķiet tēvam uz vecumu pasliktinās dzirde) sensacionālas ziņas izkliedz Kārlis Seržants. vai arī uznāk bezspēcīgas dusmas, kad bez darba palikušais tēvs, tā vietā, lai meklēt ko citu vietā, nemitīgi klausās ziņas, cik viss ir slikti un cik neiespējami ir mūsdienās dabūt darbu un nemēģina iziet no televizora redzamības radiusa, lai mēģinātu kko izdarīt. un tad man ir tieši tāda sajūta, kā tai iepostētajā bildītē. un es taču redzu, ka mans tēvs tāds nav vienīgais. protams, arī internetu var lietot tieši šādā pat veidā, bet, no mana subjektīvā viedokļa TV liekas briesmīgāks un trulāks, jo tāda ir mana personīgā pieredze.
*
[info]inese_tk at 2010-10-20 22:02 (Saite)
vēl es domāju, ka informācijas un izglītošanās ziņā tv vs nets, tomēr uzvar nets, jo ir lielāka iespēja pašam izvēlēties informāciju, kuru izmantot. TV tomēr tiek pasniegts viss jau gatavs, nu ielikts ar karoti mutē jau pussakošļātā veidā.
judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-10-20 22:57 (Saite)
tik vienkārši jau arī nav - piemēram, es izmantoju internetus, lai skatītos izglītojošas tv pārraides. un tiklab tv kā internetos var dabūt pussakošļātu saturu un domājamu saturu. bet nu viss skaidrs par tv simbolismu tieši tev, ļoti bēdīgi.
az
[info]az at 2010-10-20 22:44 (Saite)
jā.
*
[info]inese_tk at 2010-10-20 21:54 (Saite)
p.s. es jau te [info]digna personīgā sarunā teicu, ka tikpat labi tai bildītē TV vietā varētu būt dators. par to jau nav nekādu šaubu.
[info]antireality at 2010-10-21 17:22 (Saite)
jou ār rait par interneta zarazismu, tāpēc arī tālāk par meilu, cibu un pāris fōrumiem neeju. bet koherences labad jāiebilst, ka pamatos diskusija bija blogošana versus tv, nevis internets visā savā postā vs tv.
Previous Entry  Next Entry