par nepastarpinātu komjunikeišanu

Posted on 2010.09.14 at 23:23

Comments:


[info]digna at 2010-09-15 11:38 (Saite)
Bai ze vej -
te par saskaņošanu viens komentārs mani uzvedināja uz domām, ka mēs pārāk esam uz to saskaņošanu ieciklējušies.
Jāuztaisa eksperiments - mēnesi intemātu izmantot tikai tik, cik tas nepieciešams, teisim, lai nesataisītu sūdus darbā vai skolā (t.i. - nekādi blogi, nekādi ziņu raksti, tikai ēpasts skolai un darbam. Nekādas gūgles utml. Nekāds draugiem.lv) Es varu derēt, ka tas daudz vairāk mudinātu sazvanīties ar draugiem un paziņām, arī satikties. Pēc vēl pāris mēnešiem varētu atsākties arī spontānas satikšānās uz ielas, kas beidzas vienam pie otra ciemos vai kafejnīcā.

Un vēl, to Ask google! vajadzētu citreiz aizvietot ar Ask friend!. Varbūt, ka sākumā friend domās "nu ko tu man prasi, apsties gūglē", taču, domāju, tas ir pārejoši, jo runāšana, sarunāšanās un gudrību/dumību apmaiņa ir viena no draudzīgu attiecību barotnēm.
*
[info]inese_tk at 2010-09-15 11:52 (Saite)
nu Ask friend Tu man nemāci, ja, es tak ar visiem saviem gudrajiem un stūlbajiem jautājumiem vienmēr zvanu Tev. pat, gadījumos, kad slinkums noiet uz mājas 1. stāvu un sameklēt plauktā, piemēram, sinonīmu vārdnīcu :D

a par to neinternetošanu. liela daļa taisnības Tev ir. nu, piemēram, [info]apogs man reiz teica, ka bieži liekoties, ka nav jēgas mani satikt, jo klabā skaidri un gaiši izlasāms kā man iet un, ka nebūšot nekas jauns, ko no manis dzirdēt. it kā jau ir tā, bet nekad jau nevar zināt, ko cilvēks neieraksta savā blogā.
vai akal tas stulbums, kad man gribējās zināt kā iet Paulai un Elīnai un tā vietā, lai piezvanītu, pat sāku taisīties tai stulbajā tviterī. labi, ka 5 min laikā atjēdzos un momentāli izdzēsos (tfu, Tevi velns).
bet mūsdienās jau grūti bez tiem sociālajiem tīkliem, jo daudziem cilvēkiem daudzi radi un draugi ir ārzemēs, kā Tu citādi bez liekas naudas izgāšanas (telefonsarunas ai mīn) ar viņiem sazināsies?
ai, tas viss tik sarežģīti. manliekas, ka vaina jau nav tai internetošanā, bet mūsu attieksmē un viedoklī par to, kas tas ir un kā tas jāizmanto.
[info]digna at 2010-09-15 12:04 (Saite)
Es Tev nemācu, tas vairāk tā vispār - daudzi jau tā nedara, Tu tikai tāda jocīga. :D

Atteikties nevajag, vajag ar mēru un saprātīgi - kā visu dzīvē. Piemēram, antibiotikas citreiz izglābj dzīvību, bet lielākoties tiek parakstītas absolūti bezjēdzīgi.
*
[info]inese_tk at 2010-09-15 12:21 (Saite)
jā, bet zinkas, piemēram, man vēl ir?
man vispār kopš bērnības ir tādas zināmas komunkācijas problēmas ar cilvēkiem. man vienmēr labāk paticis, ka nāk ciemos pie manis, nekā pašai iet ciemos, jo es svešās teritorijās ne visai komfortabli jūtos. un runāt pa telefonu man ar ne visai patīk (nu ar retiem, konkrētiem izņēmumiem), ja man kaukam jāzvana tad es saņemos, saņemos, saņemos un beigās tāpat nepiezvanu (tikko šīs diskusijas iespaidā, saņēmos piezvanīt savai zirgu guru un apjautāties vai bēbis jau klāt - par to zvanīšanu es vairāk nekā nedēļu jau domāju). šajā ziņā man interneta komunikācija it kā krietni atvieglo dzīvi un ar mazākpazīstamiem cilvēkiem, paziņām ļauj komunicēt bez lieka stresa un frustrācijas.
iokaste
[info]iokaste at 2010-09-15 11:53 (Saite)
nē nu protams ka i-nets ir tā kā saharīns cukura vietā, bet i-netā ir arī plusi. te tu vari gadiem draudzēties ar cilvēku, ar kuru irlā tu pat 5 minūtes nerunātu.
Previous Entry  Next Entry