zirdziņposts

Posted on 2010.09.08 at 14:38
man:: negribas darbs
Tags: ,
Photobucket

esmu pasākusi katru otro treniņu ņemt balto Lēdiju - Upenes meitu. piemēram, šodien. pie Upenītes tik aizgāju uz ganiem paciemoties, pacienāt un paieskāt vēderu. tam ir vesels lērums iemeslu:
- Upenes cienījamais vecums - vajag viņu pietaupīt un likt mazākas slodzes;
- man vajag iemācīties atrast kopīgu valodu ar jebkuru zirgu;
- vajag trenēt uzsēdi uz zirgiem ar dažādām gaitām (jāatzīst, ka arī ar dažādiem segliem - mans dibens ir ritīgi iemīļojis Upenes seglus, šitie spieda un grauza);
- un vispār nav labi tik ļoti pieķerties ne-savam zirgam, turklāt vecam.

Lēdija ir staļļa jautrākā iemītniece. ja Rēbuss ir vienkārši liels, slinks un spītīgs, ta viņa ir pilnīgs garastāvokļa zirgs. dažreiz iet absolūti ideāli, bet tiklīdz jūt jātnieka šaubas, tā sāk mēģināt diktēt savus noteikumus. reizēm arī šaubas nevajag, pietiek ar izklaidību. kā man pagājšruden, kad pārmetu salto pār viņas galvu trešajā treniņa minūtē no soļu gaitas. pēc tam kādu laiku izvarījos viņai kāpt mugurā. šobrīd iet labi. apmēram gads, kas pavadīts kopā ar Upeni ir devis man zināmu pārliecību par savām spējām noturēties zirga mugurā visdažādākajās situācijās. negaidīti daudz ir iegūts no iešanas apvidū (vislaik likās, ka tā tāda nenopietna izklaide), no pirmajiem soļiem lekšanā un, protams, no puspiesēdes apgūšanas. turklāt, kad pamaina zirgus, tad krietni labāk var novērot progresu un to, pie kā cītīgāk jāpiestrādā.

vēl ir atgriezusies doma pamēģināt padarboties ar Natural Horsemanship arī Salaspils stallī. dzīvo tur mums viena pusmežone, ar kuru neviens neko nav vairāk nekā gadu darījis. jauna, sportiska ķēve, bet liekas pilnīgi apmaldījusies savās domās. kājas neiet ar galvu kopā, neprot savākt ķermeni, nerespektē cilvēkus un šausmīgi baidās no visa. septiņas Parelli spēles viņai manliekas būtu tīra svētība.

Comments:


vilkate
[info]vilkate at 2010-09-08 15:06 (Saite)
Tas viss izklausās pēc daudzām jo daudzām aizraujošām, jaunām iespējām. :)
*
[info]inese_tk at 2010-09-08 15:14 (Saite)
starp citu, pagaidām izskatās, ka es 7dien 11:00 ņemšu treniņu. ja Tev akurāt nav ko darīt, moš vēlies atbraukt apstīties?
bet to vai točna man būs tas treniņš es cieti varēšu pateikt 5dien vakarā - tad man ar treniņš un tad plānoju līdz galam sarunāt ar Lindu.

bet par NH un pusmežoni - es jau pavasarī metu aci uz to ķēvi, tieši domājot par spēlēm. jo tas zirgs principā nav jājams un strādājāms. viņa tika nopirkta jau pabojāta, tad ar viņu jāja viena ne visai gudra meitene it kā sporta nolūkos, sabojājot viņu vēl vairāk un pēc tam vnk aizgāja uz citu stalli. tā viņa stāv nestrādāta un neviens īpaši neko ar viņu nedara. vasaras sākumā sāka nākt viena tāda tip zinoša un maiga trenerīte ar viņu strādāt. smuki darbojās no zemes, likās, ka kaut kas notiek, bet tad viņa pilnīgi pazuda. nu tā, ka vispār pat sazvanīt nevar. tā tas zirgs stāv un kļūst arvien mežonīgāks.
vilkate
[info]vilkate at 2010-09-08 15:16 (Saite)
Tad jau vairāk mežone, kā pusmežone, bet interesanti, interesanti.
Par šo svētdienu vēl nezinu, visticamāk, ka netikšu, bet to vēl jāskatās.
Previous Entry  Next Entry