volti-ezēšana

Posted on 2010.08.05 at 14:41
man:: jāiet dušā
skan: The Doors
Tags:
tā voltizēšana bi ritīgi forša. tizli jau bija, bet ne tik ļoti, kā biju gaidījusi. un augšā ar varēju pati saviem spēkiem uzlekt. ja ne ar pirmo reizi, tad ar trešo točna. vispār ļoti jocīgi, kad to mēģināju bērnībā man bija šausmīgi bail un nekas nesanāca tāpēc, ka man likās, ka man jau noteikti nesanāks. bet tagad, vismaz attiecībā uz zirgiem man tās bailes kaukur pagaisušas un viss darās ar priekpilnu interesi, nevis sakostiem zobiem kā agrāk. interese jau bija arī toreiz, tik tad tas viss likās tik liels un neaizsniedzams un grūts, tagad apzinos, ka tas viss tik darīšanas vaina un, ka neviens no manis neprasa vairāk nekā varu.


sākumā visi izdara visus vingrinājumus pa divi lāgi uz stāvoša zirga, tad uz soļojoša un tad uz rikšojoša. līdz lēkšiem šodien vēl netikām. ceru, ka kaukad drīz izvīkšīsimies uz vēl kādu voltizēšanas nodarbību.
a pamatvingrinājumi tādi:
sasist kājas kopā uz priekšu un uz aizmuguri
šķērīte uz abām pusēm (tas ir tā ka met taisnas kājas uz aizmuguri, gaisā sakrusto un apgriežas pretējā virzienā. vispretīgākais vingrinājums)
apkārt pasaulei uz abām pusēm (pārmet vienu kāju pāri kaklam, noliecas uz priekšu un caur vēderu atkal to pašu kāju pārmet pāri zirga dibengalam, atgriežoties sākumpozīcijā)
bezdelīga (tupj uz muguras paceļot pretējo kāju un pretējo roku. ir tāda āsana arī, bet aizmirsu kā saucās)
stāvēšana
kūlenis atpakaļ lejā (sēž ar abām kājām uz vienu pusi, ieķeras seglos, atliecas uz leju un met kājas pāri galvai. to es nepamēģināju)

Aivija taisa šķērīti
Photobucket

Kitija bezdelīgu
Photobucket

Linda sasit kājas kopā
Photobucket

Linda šķērē
Photobucket

es mēģinu šķērēt. bet uz priekšu ir krietni grūtāk nekā uz atpakaļu
Photobucket

es mēģinu stāvēt
Photobucket

Kitija šķērē
Photobucket

Photobucket

Lēdija un Grens atkoduši ka mums ir burkāni un diedelē
Photobucket

roklaiža
Photobucket

Linda gatavojas uzlecienam
Photobucket

un bonusā vēl 7dienas vakara debesis. fotogrāfēts aptuveni vienā laikā, tik no dažādām mājas pusēm

Photobucket

Photobucket

p.s. ziemeļblāzmu vakarnakt neredzēju, jo lija. toties šonakt sola zvaigžņu lietu Dienvidu Akvarīdu meteorītu plūsmas izpildījumā.

Comments:


vilkate
[info]vilkate at 2010-08-05 15:04 (Saite)
Mjā, es tādām lietām tiešām šobrīd esmu mazliet par tizlu. Nu labi, ļoti. :D

Bet par tām bailēm - dikti vērtīgi, ka tās ir prom. Ar tām, manuprāt, vispār neko nevar izdarīt un sasniegt nevienā jomā - arī, ja nav bail no pašas jomas, bet, teiksim, citu viedokļa par to, ko dari.
*
[info]inese_tk at 2010-08-05 15:21 (Saite)
nū, nedomāju gan, ka esi par tizlu. Kleistos, piemēram, tiklīdz sāc iet mācību grupā tā uzreiz ir nedēļā viena voltizēšana, viena jāšana, neatkarīgi no iepriekšējas sagatavotības. atkarībā no nodarbību saraksta var pat gadīties, ka voltizēšana ir vispār pirmā jāšanas pieredze kādam :D
(nu vismaz pirms 12 gadiem tur tā bija)
vilkate
[info]vilkate at 2010-08-05 15:24 (Saite)
He, varbūt kādreiz uznāks luste pamēģināt un izrādīsies, ka ir ubertalants uz voltizēšanu. :D
*
[info]inese_tk at 2010-08-05 21:22 (Saite)
es te tā aizdomājos par tām bailēm. manliekas, ka bieži vien cilvēki baidās tikai no vārdiem un tas neļauj viņiem izbaudīt darīšanu.

kaukad vasaras sākumā bija gadījums, kad kopā ar mums viena meitene gāja apvidū. laukumā viņa jāj ļoti labi, ņem arī niķīgo Lēdiju, no kuras es izvairos un tā. kad nonācām līdz lēkšošanai/auļošanai viņa sāka šausmīgi bīties - kā mēs auļosim? es taču neprotu bla bla bla. mēs ar otru meiteni mēģinājām teikt, ka neviens neliek viņai auļot, ka viņa prot tikt galā ar zirgu, lai piebremzē, ja šķiet par ātru. ka viņa taču labi jāj un, ka tas pats kas lēkšot vien, tik bišķ ātrāk. un, ka ja arī viņa zaudē kontroli pār zirgu, viņš neskries mūžīgi, bet visticamāk apstāsies kopā ar pārējiem un, ka viņai vienkārši jājāj. utt. utjpr.
un ko viņa izdarīja - viņa, protams nokrita. un ne jau auļojot, bet jau pašā pļavas galā, kad zirgs jau bi pārgājis sīkā lēksīti. vienkārši viņa bija tik ļoti pārbijusies no tā milzīgā vārda AUĻI, ka vairs par neko citu nespēja padomāt. un man bērnībā bija tāpat. gan voltizējot, gan ar tai reizē, kad nojaucos no zirga un salauzu kāju. es tai brīdī domāju tikai par to, ka šausmas, šausmas zirgs auļo, es taču neprotu jāt auļos, man noteikti jākrīt.
[info]komeeta_naak at 2010-08-05 17:10 (Saite)
oho! man liekas, ka šitam vajag iekšas.
Previous Entry  Next Entry