festivāl festivāl laid mani vaļā

Posted on 2010.08.01 at 18:54
man:: bišķ sagurums
skan: hiphopsis
Tags: ,
ļoti, ļoti, ļoti jocīga sajūta, pēc visa tā garā brauciena un pēc tam vēl festivāla, būt savās mājās pavisam vienai pašai. pat suns nava, suns ar vecākiem Smiltenē un Kārlis palikās Saldū līdz rītdienai. nu labi, abi kaķi ir kaukur te araund.

Zvērā bija forši, likās, ka par īsu bišķi, bet nākamnedēļ izrādās būs jābrauc uz Labu Dabu un vēl pēc tam ir Mīlas Vasara. jā, bet runājot par Zvērā nepatika tas, ka tur vairs nav nekā no trū pankuhas atlicis. milzīga izklaides mašinērija un viss. nu kā DIY panku pasākumā ieeja var maksāt 15 Ls un, kā tur var nedrīkstēt steidždaivot, kā var būt, ka nikni apsargi brutāli grūž nost cilvēkus no skatuves? stulbi arī, ka nebija iepriekšgadus praktizētā akcija, ka pēdējā dienā par katru salasītu atkritumu maisu dod aliņu. nu, ne jau man to aliņu vajadzēja, bet tur palika milzīga miskaste, kuru mazie par to čuralu būtu ar prieku naski savākuši un visi no tā būtu ieguvēji.
un nesalīdzināmi mazāk pazīstamu cilvēku kā agrāk. mēs paliekam veci.

Comments:


[info]kristerise at 2010-08-01 20:14 (Saite)
pēdējais teikums mērķī! :)
(Anonīms) at 2010-08-01 21:56 (Saite)
akcija ar aliņiem bija. gan agri sestdienas rītā, gan šorīt.
varēja vākt arī tie, kas aliņu nevelas.
tā kā- viss ok.
par 15 ls- viss diemžēl maksā, lai kā negribētos, bet ir bijušo gadi, kad org maksā par to visu no savas kabatas un ne mazo summu, jo iebrauc mīnusos. arī šis te vien tā knapi nosedz izdevumus..bet ir žēl,protams, ka nav lētāk.
*
[info]inese_tk at 2010-08-01 22:02 (Saite)
khmm, nez, kaukā nemanīju to akciju. šorīt ilgu laiku nogulšņāju zemē pašā Zvēra viducī neredzēju it nevienu atkritumu vācēju. bi tik puika, kurš kļančīja 10 santīmus aliņam no visiem, tātad, ja nu tā akcija bija, tad ļoti sūdīgi reklamēta.
+ zinu, ka vākt var arī ja negrib aliņu. savācām 3 maisus teltsvietas rajčikā. vot.
abet par cenu/izklaides mašinēriju - nu kāds DIY pasākums ar visādām tur klinšu sienām (pie ieejas draudzene prasīja, kāpēc tik dārgi, viņai atbildēja - ai nu mums te visādi jauni navaroti, klinšu siena un tā, tāpēc tik liela cena) utt. man jau liekas, ka svarīgāk ir saglabāt vienkāršību, idejisko tīrību un pankuhas būtību, lai nav tā, ka cilvēkiem ir brītiņš jāgaida, kad beidzot sāksies ārzemju grupas uzstāšanās, jo grupa paziņo, ka nevēlas uzstāties, kamēr uz skatuves atrodas apsargi, bet apsargi to nesaprot.
[info]digna at 2010-08-01 22:18 (Saite)
...un lai nav tā, ka tas, kas vienmēr vilcis pie sevis tieši ar to punk'n'shit un diy tīrību/netīrību un vienkāršību, sāk teciņiem vien tuvoties kaut kādiem sterilajiem festiņiem.

Viena no manām šodienas domām par, piemēram, ēdināšanas problēmu iekš Zvērā bija sekojoša. Ēdien-dzērien-tirgotāji tur ir nevis lai paēdinātu un piedzirdītu apmeklētājus, tādējādi arī gūstot peļņu, bet gan lai gūtu peļņu un pie reizes varbūt pabarotu un padzirdītu ar žļurgu... Bet tas vairāk uz tiem komersantiem attiecas, ne uz Zvērorgiem (kaut gan viņi varētu to ietekmēt).
*
[info]inese_tk at 2010-08-01 22:20 (Saite)
plus simts par ēdien-dzērien-tirgotājiem.

tik uz Edzi to nevarēja īsti attiecināt, paldies viņam par plašo piedāvājumu un kautcik samērīgajām cenām.
[info]digna at 2010-08-01 22:26 (Saite)
Jā, plus simts par Edzi.
[info]digna at 2010-08-01 22:09 (Saite)
Plus simts.
Labi (un paldies), ka Tu to visu jau uzrakstīji, jo man ir milzu slinkums un nespēks ko tādu tagad klabināt.
(Anonīms) at 2010-08-01 22:26 (Saite)
daļēji piekrītu, bet ir patiešām grūti to visu neuztaisīt par komerciālu ''sūdu'''.

klinšu kāpēji utml vispār netiek aicināti, viņi piesakās paši un muļķības, ka sastāda baigos izdevumus. maybe arī nav tik sūdīgi, ka kāds tur pakāpelē. tante pie ieejas nepareizi pateica :)
drizāk par lidmašīnu biļetēm, ģeneratoriem umtl štellēm iziet.
[info]digna at 2010-08-01 22:34 (Saite)
Ne tante, bet puika zaļajā maiciņā to teica.
Gribi sacīt, ka treknajos gados izmaksas bija mazākas/visu laiku bija baigie mīnusi? Neizklausās baigi ticami.

Par to, vai citi kāpelē, šļūc pa striķi vai dara ko tamlīdzīgu, man (un ne tikai) ir pavisam vienalga, ja vien kāds, kurš vismaz izliekas par organizatoru pārstāvi nepasaka, ka par to maksāju arī es.

Galu galā, uz tādu festivālu mēs braucam skatīties un klausīties mūzikas, patusēties ar draugiem, atpūsties "alternatīvā" gaisotnē.
*
[info]inese_tk at 2010-08-01 22:39 (Saite)
tas, ka grūti nenozīmē, ka nav vērts censties.

netraucē jau arī ka kāds tur kāpelē, bet enīvei normālam DIY festiņam pietiek ar 1-2 skatuvēm un iespēju iegādāties alkoholu. ja vēl ir kaukāds čilautiņš un/vai dancojamās mūzikas telts + krišnas un futbols, tad jau ir ar atliektiem galiem gana. nu, labi varētu vēl kaukādas tiešām DIY aktivitātes arī būt, nu tur gleznošana, kā bija Tabūnā utt. ja grib sevi saukt par DIY, tad ir jāprotas arī tas pilnībā attaisnot.

a par biļetes cenu - pasties uz Skaņu Meža trīs dienām pērkot iepriekšpārdošanā biļets maksās 10 Ls un cik lidmašīnas biļetes viņiem jāpērk, ņemot vērā, ka viņiem gandrīz visi no ārzemēm brauc.

labi, es necik, necik negribu kasīties/strīdēties. galu galā pati tai Zvērā diezgan labi pavadīju laiku. tikai šīs lietas man nepatika un esmu patiešām pārliecināta, ka varēja tīrāk un godīgāk un vienkāršāk un sākotnējai idejai atbilstošāk to visu uzbliezt.

galu galā mājaslapā skaidri un gaiši tā arī rakstīts: „Zvērā” ir neatkarīgs underground mūzikas festivāls, kurš cenšas piedāvāt apmeklētājiem pēc iespējas plašāku dzīvās un elektroniskās mūzikas klāstu. Mums nav ne ģenerālsponsoru, ne superbudžeta, viss darbs ir pašu ieguldījums, vadoties pēc DIY (do-it-yourself) ētikas.


ceru, ka nākamgad tas viss tā noteikti būs :)
[info]digna at 2010-08-01 22:51 (Saite)
"normālam DIY festiņam pietiek ar 1-2 skatuvēm un iespēju iegādāties alkoholu. ja vēl ir kaukāds čilautiņš un/vai dancojamās mūzikas telts + krišnas un futbols, tad jau ir ar atliektiem galiem gana"

Plus divsimts.
(Anonīms) at 2010-08-02 12:23 (Saite)
skanju mezzs sanjem finanseejumu no kuulturkapitaala fonda.
K
[info]rkktzd at 2010-08-01 23:11 (Saite)
+700 par skanju mezhu, veel jaapiebilst, ka skanju mezhaa liela dalja daliibnieku arii pieprasa honoraaru ne tikai nosegt celja izdevumus (laigan nez, mosh tur sponsori kaadi)

+ cik man zinaams, tad viens no orgkom nopircis busu pa zveeraa peljnju, okejs, klaat nebiju, nezinu kas tur un kaa, varbuut neesmu paaraak preciizs apgalvojumos. zinu, ka saakumaa gaaja pa nulleem un miinusiem
labils
[info]labils at 2010-08-01 23:34 (Saite)
a es par tēmu vēl te pārdien apakaļ filmu noskatījos "beutiful losers" or smth, par streetart un pašiem "pagrīdes" māksliniekiem, kas gozējas slavas saulītē.
pārdomas tās pašas kas lasot tavu rakstu un komentārus:
principā jau laikam pohuj ja kāds maukojas un sevi un ideju pārdod. kreņķis ir par to ka "savēji" uzmet.
Gatis
[info]gg at 2010-08-02 08:33 (Saite)
īstenībā tur pat bija 4 festivāli vienā un kas man liekas ir par daudz!
Krišnām savs, Elektroskatuvei savs, Nabaklab savs, Dzīvām skatuvēm savs un vēl laikam sestais festivāls telšu pilsētiņā, kur visiem apmeklētājiem par muzikālām aktivitātem ir po** :)

laikam šis bij man pēdējais Zvērā, ja vien tik nākamgad nebūs tur kas mega kruts! tas piedzērušais bērnudārzs apkārt, liek justies kā dinozauram un pedofīlam, kad māsas vecuma skolnieces lēkā plikiem dibeniem hehe
Previous Entry  Next Entry