piezīmes par ēdienu
Posted on 2010.06.27 at 22:11man:: pārbāzts kuņģis
skan: tētim TV blakusistabā
z) šīs vasaras lieliskākais rīta ēdiens ir tikko dobē saplūktas zemenes, pārlietas ar kļavu sīrapu un pienu;
e) ļoti kruti ir cepšanai izmantot eļļu, kas paliek pāri, kad izēsti saulē kaltēti tomāti, vai Daugavas svaigā siera bumbas vai kas tamlīdzīgs. šodien, piemēram, cepām šampiņjonus kaltēto tomātu eļļā - rezultāts lielisks. pēc siera izēšanas atlikušajā eļļā ir cepta soja - arī ritīgi labi;
m) tikpat labi var izmantot arī marinādes. piemēram, soju var ļoti ņammīgi iemarinēt sušī ingvera marinādē (vislabāk, paštaisītā, jo tais nopērkamajos marinētajos ingveros ir nenormāli daudz visādas liekas ķīmijas un Ē klāt), vai arī sojas marinēšanai izmantot šķidrumu, kurā nupat vēl peldējušās olīves;
b) vēl šodien iemēģinājām roku baklavu taisīšanā. filo mīklu, protams, slinki un tizli būdami, izmantojām pirkto. garša sanāca laba, tik nezkāpēc neizdevās tik kraukšķīgi un vienlaikus slapji kā vajadzētu būt. bija vienkārši slapji. diez ilgāk viņas jācepj vai kā?
e) ļoti kruti ir cepšanai izmantot eļļu, kas paliek pāri, kad izēsti saulē kaltēti tomāti, vai Daugavas svaigā siera bumbas vai kas tamlīdzīgs. šodien, piemēram, cepām šampiņjonus kaltēto tomātu eļļā - rezultāts lielisks. pēc siera izēšanas atlikušajā eļļā ir cepta soja - arī ritīgi labi;
m) tikpat labi var izmantot arī marinādes. piemēram, soju var ļoti ņammīgi iemarinēt sušī ingvera marinādē (vislabāk, paštaisītā, jo tais nopērkamajos marinētajos ingveros ir nenormāli daudz visādas liekas ķīmijas un Ē klāt), vai arī sojas marinēšanai izmantot šķidrumu, kurā nupat vēl peldējušās olīves;
b) vēl šodien iemēģinājām roku baklavu taisīšanā. filo mīklu, protams, slinki un tizli būdami, izmantojām pirkto. garša sanāca laba, tik nezkāpēc neizdevās tik kraukšķīgi un vienlaikus slapji kā vajadzētu būt. bija vienkārši slapji. diez ilgāk viņas jācepj vai kā?