piezīmes par ēdienu

Posted on 2010.06.27 at 22:11
man:: pārbāzts kuņģis
skan: tētim TV blakusistabā
Tags:
z) šīs vasaras lieliskākais rīta ēdiens ir tikko dobē saplūktas zemenes, pārlietas ar kļavu sīrapu un pienu;
e) ļoti kruti ir cepšanai izmantot eļļu, kas paliek pāri, kad izēsti saulē kaltēti tomāti, vai Daugavas svaigā siera bumbas vai kas tamlīdzīgs. šodien, piemēram, cepām šampiņjonus kaltēto tomātu eļļā - rezultāts lielisks. pēc siera izēšanas atlikušajā eļļā ir cepta soja - arī ritīgi labi;
m) tikpat labi var izmantot arī marinādes. piemēram, soju var ļoti ņammīgi iemarinēt sušī ingvera marinādē (vislabāk, paštaisītā, jo tais nopērkamajos marinētajos ingveros ir nenormāli daudz visādas liekas ķīmijas un Ē klāt), vai arī sojas marinēšanai izmantot šķidrumu, kurā nupat vēl peldējušās olīves;
b) vēl šodien iemēģinājām roku baklavu taisīšanā. filo mīklu, protams, slinki un tizli būdami, izmantojām pirkto. garša sanāca laba, tik nezkāpēc neizdevās tik kraukšķīgi un vienlaikus slapji kā vajadzētu būt. bija vienkārši slapji. diez ilgāk viņas jācepj vai kā?

Comments:


judging the mice
[info]rasbainieks at 2010-06-27 22:31 (Saite)
daugavas siera eļļu es lieku salātiem :)
Strēlniece
[info]str at 2010-06-27 22:31 (Saite)
kur mīklu var nopirkt?
*
[info]inese_tk at 2010-06-27 22:42 (Saite)
mēs pirkām stoķī. kādu brīdi gan atpakaļ, pavisam citam mērķim, bet sanāca šamai aizgulēties saldētavā. domāju, ka skajā ar vajadzētu būt. un moš lielajos rimī, bet neesmu meklējusi.
[info]fanija at 2010-06-27 22:44 (Saite)
laikam nudien vienreiz būs tas kļavu sīrups jāpagādā!
šaismājās toties tapa gardumgarda jauno bietīšu zupa, - tā, kura ar visām lapiņām.
*
[info]inese_tk at 2010-06-27 22:46 (Saite)
aij, jā, garšīgs tas kļavu sīraps. šito draugs no Kanādas atveda, bet manliekas, ka tad, kad izbeigsies, būs jāgādā tepatās jauns.
viņš nenormāli forši iet ar pienu kopā, nu tā ka vienkārši salej kopā un dzer iekšā. un, ja vēl zemenes klāt...
apogs
[info]apogs at 2010-06-28 00:54 (Saite)
nu, jā...mēs tik vien daudz kā pa ceļam uz jūru iemēģinājām pie cirka pārdotos hačapuri par 60 sant., kas izrādījās, protams, pavisam tālu no normāliem gruzīņu hačapuri..
bettyboob
[info]san at 2010-06-28 14:59 (Saite)
Kur tu pērc kaltētos tomātus eļļā? Cik esmu novērojusi galīgi nemaz ne visi ir garšīgi. Stokmanā viena zorte tikai, un tad vēl protams, tie no Gemosa.
*
[info]inese_tk at 2010-06-28 21:54 (Saite)
es viņus diezko bieži nepērku. šitos pirku vispār Smiltenē, veikalā Tops. firmas nosaukums sākās ar burtu "M", ja pareizi atceros. nebija paši garšīgākie pasaulē, bet kāri uzēst kauko, kas tiek reti ēsts apmierināja :)
[info]antireality at 2010-06-28 18:04 (Saite)
soju rekomendēju cept sviestā - diena pret nakti salīdzinot ar jebkuru eļļu. un tik viegli piededzināt nevar, gaidot, kamēr garoziņa parādās.
*
[info]inese_tk at 2010-06-28 21:52 (Saite)
ōjē, paldies, nebija ienācis prātā. nākamreiz pamēģīs.
Previous Entry  Next Entry