zvēru tiesa

Posted on 2010.01.08 at 21:25
man:: parasts
skan: Massive Attack jaunais albis
Tags: , ,
šķirstu te tagad vakardienas avīzi un lasu, ka Latvija gatavojas ratificēt konvenciju, par istabas mājdzīvnieku turēšanu, kas aizliedz zvērus slīcināt, noslāpēt, nonāvēt ar strāvu vai indīgām vielām, apgriezt asti un ausis, amputēt nagus un ilkņus. nē, nu protams tas ir labi, ka tiek aizliegtas tādas lietas, bet es nesaprotu, kāpēc es nedrīkstu slīcināt kaķēnus, bet drīkstu sist bullim ar bomi pa galvu un griezt rīkli? kāpēc viņi grib ratificēt šitādu konvenciju, bet pirms tam mierīgi pieņēma to likumu par cūku rituālo kaušanu? un kāpēc viņi neaizliedz rolkūru (tas ir, kad zirgam nedabīgā leņķī piesien galvu pie krūtīm, iebāžot mutē vairākas trenzes un muti aizsienot ciet)? kāpēc drīkst laboratorijās turēt tos visādos mazos jūras radījumiņus (aizmirsu kā viņi saucās) un uz viņiem testēt ūdens piesārņojumu (ja šie apsprāgst tad ūdens ir netīrs)? cik ētiski ir zirgu, kurš daudzus gadus nokalpojis un palicis vecs, pārdot gaļā? kāpēc viņi neaizliedz to? varbūt arī vecus kaķus un suņus var pārdot gaļā, ko? un kāpēc mežacūkas, kas vienkārši ir cūkas un dara savas cūku lietas (tāpat kā mēs darām savējās) sauc par nekaunīgām? un tajā pašā rakstā minēts, ka katra mednieka gods ir nošaut plēsēju, cūkas šaut neesot tik prestiži un tāpēc ka plēsēji ir pārāk lielos apmēros izšauti, nav kas tās cūkas varētu izmedīt. un kuram vispār ir tiesības izvērtēt kurš dzīvnieks ir labāks vai sliktāks, kurš ir pelnījis, lai viņu neslīcina un kurš, ka viņam pārgriež rīkli? zvēri tak nav ne labi, ne slikti, viņi vienkārši ir un visi tie 'vai bet kaķīši tādi mīļi un pūkaini, bet cūkas ir netīras un smirdīgas' ir tikai cilvēka prāta radītas konstrukcijas. un, ja kāds grib te piesaukt to, ka kautkur Bībelē rakstīts, ka visi dzīvnieki radīti cilvēku labumam un izmantošanai, tad es gribu redzēt, kā tas piesaucējs katru svētdienu iet baznīcā, katru rītu un vakaru skaita tēvreizi un vairākas stundas dienā velta Svēto Rakstu studijām.

ja nu kāds sagribēs te kauko diskutēt vai vienkārši kasīties, es uzreiz gribu pateikt, ka šim postam nav tieša sakara ar veģetārismu vs. gaļas ēšanu. kā jau esmu minējusi iepriekš, tā ir tēma par kuru man visvairāk riebjas diskutēt. šis ieraksts ir par acīmredzamo absurdu, liekulību un paštaisnumu un stulbumu un nekonsekvenci un negodīgumu un necieņu pret citu būtņu dzīvībām un visukotādu.
paldies par uzmanību, esmu beigusi.

Comments:


presiite
[info]presiite at 2010-01-08 22:29 (Saite)
daudzi brīnās, kad es saku, ka man kaķi lielākoties besī
[info]antireality at 2010-01-08 23:17 (Saite)
piekrītu visam. izņemot tam, ka nevajadzēja likumu par rituālo kaušanu. cita runa ir , ka pieņemtajā likuma variantā ir lažas, kas atkal pieļauj kautkādas atlaides un ciešanas turpinās. bet ja tas tiešām būtu saskaņā ar muslimu/jūdu tradīciju, tas dzīvnieku ciešanas samazinātu ievērojami. vienkārši runājot - operatīva un ātra miega artērijas pārgriezšana garantē samaņas zudumu gandrīz momentāli. ko nevar teikt par līdzšim praktizētajām metodēm ar elektrību un vāli. un ko protestēja dzīvnieku draugi, nesaprotu. viņu senču senči tieši tā gadu tūkstošiem ir kāvuši lopus. un tā ir dabīgākā metode, nevis industrializēta slaktēšana. viņi neviens anatomiju skolā nav mācijušies laikam , plus uzrāvušies uz petas sekotāju provokāciju ar nepareizas, lažainas kaušanas video internetā, kuram nezkāpēc noticēja vairums tautas un bļāva , ka muslimi un jūdi ir necilvēki. tajpatlaikā nemaz neredzot kā audzē lopus pārtikai te jau desmitiem gadu lielajos uzņēmumos, kā ar tiem apietas un kā kauj. nu , ticamāks variants ir , ka protestētāji bija lielo gaļas ražotāju noalgoti sabotēt visu to pasākumu, jo nezkāpēc pret šinšilu audzēšanu kažokiem, vistu turēšanas likumu 17 [vai cik tur bija] gab uz 1 kvadrātmetru vai tamlīdzīgām lietām viņi neprotestē.
bet nu visā visumā ir liekulība un ārprāts visā tevis aprakstītajā. sugisms saucas. cūka garšīga, bet suņus ēst nav ētiski. par bībeli runājot un no tās izrietošajām atmazkām - tā arī ir, bet kautkā netiek apskatīts tas , ka citāts par dzīvnieku radīšanu cilvēku labumam ir no vecās derības, ar ko kristiešiem ir vienīgi ļoti simboliska saistība, jo tie ir jūdu svētie raksti. piekam līdz grēku plūdiem cilvēki dzīvniekus neēda, to sāka tikai pēc noasa plostošanas. to būtu jāzin jebkuram kristietim , kas ir lasijis mozus pirmo grāmatu. savukārt jaunajā derībā, uz kuru nezinkāpēc neviens neatsaucas, ir paša džīzusa teksts [neatceros no galvas precīzu vietu} - ko jūs darat vienam no mazākajiem ,to jūs darat man. un to šajā gadijumā var attiecināt uz dzīvniekiem, kā mazākajām radībām. jo radības esam mēs visi. un korānā arī ir aizliegts nodarīt ciešanas dzīvniekiem, ir pat piemēri par cilvēku nonākšanu ellē dēļ vardarbības pret dzīvniekiem. labi, neesmu ne kristietis, ne gaļēdājs, tas viss tikai konteksta iezīmēšanai , kā visu sačakarē demonokrātija un kapitālisms. lažovaja laža sanāk viņiem visiem, nevis ētiska gaļas patērēšana.
*
[info]inese_tk at 2010-01-08 23:32 (Saite)
tai kaušanas lietā man nav nekāda personīga viedokļa par vai pret, slinkums iedziļināties - pieminēju tīri tās nenormālās ažiotāžas, kas ap viņu tika sacelta, dēļ. nu salīdzināšanai, kam un kādā veidā tiek pievērsta uzmanība un tam cik absurdi pretrunīgi ir ar dzīvniekiem (kā tādiem, nevis dažādām sugām) pieņemti likumi un apspriestie jautājumi vispār.
par Bībeli runājot, es viņā galīgi neorientējos, bet prātā stāv kaukur manīts citāts no JD, kurā pat diezgan konkrēti bija ieteikts neēst līķus. bet nu var jau gadīties arī, ka tas ir mana paģirainā un neizgulējušā prāta radīts fantoms :)
[info]antireality at 2010-01-08 23:41 (Saite)
bija par līķiem runa , bet vecajā derībā, pie košera štellēm tas pieskaitāms, bet tas ir konkrēti par dabīgi mirušiem dzīvniekiem, nevis kautiem. kautos var fāgot uz nebēdu.
*
[info]inese_tk at 2010-01-08 23:44 (Saite)
mana atmiņa mēģina man iestātīt, ka tam citātam bija sakars ar Jēzu (t.i. tas bija nācis no viņa mutes), bet visticamāk tas bija kautkas no Tava jau iepriekšminētā un Bībelē, es patiešām neorientējos.
vienreiz sāku lasīt Veco Derību, bija pat interesanti, bet kaukā ātri apnika un tā tas arī palika pusrata (drīzāk kādā simtdaļratā).
[info]antireality at 2010-01-12 04:36 (Saite)
vēstijums par šo tēmu uz gaļas veikala brīvības ielā - http://miljons.com/im/lv_l_2009120806074287530.jpg
Ūūlę
[info]chimera at 2010-01-09 11:33 (Saite)
tev ir absolūta taisnība, bet man tomēr prieks, ka ledus ir sakustējies [tā es to uztveru]. viens mazs sīkums, lai arī cik absurds uz visa fona, un pavisam noteikti ne pēdējais.
wasted paint
[info]iekodeets at 2010-01-09 17:07 (Saite)
dubultaa moraale normali darbijas, nechiiksti.
Previous Entry  Next Entry