brīnumzeme

Posted on 2009.11.11 at 13:06
man:: parasts
skan: virtuvē radio
Tags: ,
Salaspils dievnamā noticis brīnums - stiklā parādījusies dievmātes ikona.

Comments:


__________________
[info]spiritualized at 2009-11-11 13:29 (Saite)
Aha, lasīju, smieklīgi, ka mācītāji tā melo saviem sekotājiem,
pat speciāli izstrādājot šādus hoaxus
*
[info]inese_tk at 2009-11-11 13:36 (Saite)
nē nu man tas liekas smieklīgi, bet par to melošanu - manis pēc tā ikona var būt īsta un pat (nu visticamāk) ja nav tas ir tā mīļi - šajos grūtajos laikos, kad daudzi ir bez darba un naudas un nomākti mēģināt viņus iepriecēt ar Vissvētās Dieva dzemdētājas ikonu «Visu noskumušo iepriecinātāja».
tas manliekas daudz jaukāks uzmundrinājuma veids, nekā Tele2 meteorīta akcija. tiesa gan šai ir krietni mazāka mērķauditorija :)
__________________
[info]spiritualized at 2009-11-11 14:47 (Saite)
nu no tāda skata punkta, jā
Gatis
[info]gg at 2009-11-11 14:05 (Saite)
šī raksta bildē tas viss izskatās kā organiskais stikls, kurā vienkārši ir ieskrāpēta ikona :)


Edgars
[info]daysleeper at 2009-11-11 14:37 (Saite)
vai nu ieskrāpēta vai kaut kādu iemeslu dēļ gaismas dēļ izveidojies kaut kāds šīs ikonas nospiedums negatīva uz stikla. da figviņzina. ja tāda ikona piepeši būtu parādījusies uz jebkura cita stikla vai durvīm vai griestiem, tad varētu runāt - savādāk šitas variants atgādina jēzus seju ar ievārijumu uz brokastu tostermaizes, tikai te labāks izpildījums gadījies. Labprāt uzzinātu, ko materiālu speciālisti par šādu transformāciju pateiktu.
protams, variants arī kā piesaistīt uzmanību un finanses nepabeigtās baznīcas pabeigšanai (viņi ceļ otru baznīcu).
*
[info]inese_tk at 2009-11-11 14:40 (Saite)
tā par finanšu piesaistīšanu laba doma - baigi lēni viņiem tur viss notiek, jau cik gadus nav pabeigts. kupols manliekas, ka gadu (ja ne vairāk?) zemē pie baznīcas nostāvēja, šī gada sākumā, šķiet, ka uz Lieldienām saņēmās uzlikt...
moš tagad žvīkt-žvākt viss būs līdz Ziemssvētkiem gatavs :)
*
[info]inese_tk at 2009-11-11 16:16 (Saite)
redzkur saka, ka tas nav ikonas nospiedums negatīvā - stiklā redzams nevis ikonas nospiedums, bet tajā parādījusies pilnīgi cita Debesu Ķēniņienes ikona
/raksts/
*
[info]inese_tk at 2009-11-11 16:13 (Saite)
te vairs neizskatās ieskrāpēta, bet kaukādā savādākā veidā uzdarīta. ja būtu ieskrāpēta nebūtu tik neasas līnijas un viss tik līdzens un izplūdis

Gatis
[info]gg at 2009-11-11 16:30 (Saite)
kāda dievlūdzēja būs pa pjaņiem ģīmi atspiedusi pie loga :D
presiite
[info]presiite at 2009-11-11 16:46 (Saite)
es teiktu, ka netīrumi
[info]kristerise at 2009-11-11 16:03 (Saite)
Trīs reizes izlasīju "latvijas Pareizticīgās baznīcas mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka kiota stiklā, kur atradusies Vissvētās Dieva dzemdētājas ikona «Visu noskumušo iepriecinātāja», atspoguļojies rokām neveidots Vissvētās Dieva dzemdētājas tēls."

nu neloģiski, kaut kā arī pārāk maz faktu... nevar īsti saprast, kas tur kādā laikā parādījies un atradies?!
(varbūt citiem saprotams, bet man vakar bija galvas trauma, tā kā man piedodams)
*
[info]inese_tk at 2009-11-11 16:11 (Saite)
vispār tas teikums ir nesaprotams, bet es tā domāju, domāju un izdomāju, ka tas varētu būt tā - kiotā, kas varbūt ir kautkāds īpašs rāmis ikonu ievietošanai un eksponēšai, kuram priekšā ir stikls, lai pasargātu ikonu no ārējas iedarbības (slinkums meklēt guglē, kas tas īsti ir, nav arī laika - uz darbu jābrauc) ir bijusi ievietota Vissvētās Dieva dzemdētājas ikona un tad nu šajā stiklā ir parādījies šīs ikonas attēls. to visu man palīdzēja izdomāt Latvijas Pareizticīgās baznīcas mājaslapas atvēršana, kurā šis teikums ir mazliet jēdzīgāks - Kiota stiklā, kurā atradās Vissvētās Dievadzemdētājas ikona „Visu Noskumušo Iepriecinātāja”, atspoguļojies rokām nedarīts Vissvētās Dievadzemdētājas tēls – uz tumša fona tas izskatās kā negatīvs, bet uz balta pozitīvs.
te nu mēs redzam cik kvaliatīvi strādā ziņu vācēji un cik tuvos draugos viņi ir ar latviešu valodu un konteksta izpratni :)
Previous Entry  Next Entry