nē, sēne nav nē. es pēc vēdiskās pavārgrāmatas - vnk paņēmu 2l patrekna piena, uzvārīju, atdzesēju līdz 45 grādiem, piejaucu 50ml parasta jogurta bez piedevām un pēc 8h gatavs. ļoti maigs un garšīgs, plānoju tagad regulāri taisīt un lietot krejuma (kas man tā īsti negaršo) vietā, mērcēs, salātos, taisīt lassi dzērienus dažādus, un jaukt kopā ar zaptēm vai saldētajām ogām. ņam ņam ņam.
Ā. Tai receptē es neko vēdisku neredzu. :D Parasta jogurta recepte, tikai sēnes vietā ieraugam pielikts jogurts (kurā arī ir tā sēne). :) Starpcitu, nākamo porciju tak vari taisīt no paštaisītā ierauga.
Jā, ēdienos daudzos var. Starpcitu, ja dabūšu to agaru, varētu jums jogurta kūku uztaisīt, piemēram, ar persikiem vai ko tādu.
es jau nesaku, ka recepte ir vēdiska vispār, es saku, ka to izlasīju vēdiskajā pavārgrāmatā (vispār tā recepte bija vēdiska, jo vienā brīdī vajadzēja turēt mazo pirkstiņu siltā pienā un skaitīt Hāre Krišna, bet to es nedarīju :), tāpēc man nav vēdisks, bet parasts joģīts). zinu, ka nākamo var no paštaisītā ierauga, man tik jāizveido kaukāda sistēma - nu ar biežumu un ierauga menedžēšanu utt. :) starp citu - agars nav tanī sojas veikalā uz Gogoļielas? moš ejot garām palūri kādreiz.
man vēl gribas pamēģināt to ghī sviestu kādreiz uztaisīt, bet nevaru saņemties, liekas, ka čakars krietni lielāks un lielāka arī iespēja sapist materiālu - nu piededzināt un tā...
Sviestam jābūt bez piedevām un nesālītam. Ja izmanto 250 g sviesta, tad uz gāzes plīts jeb citas atklātas uguns gatavošanas laiks ir apmēram 30–40 min. Ja gatavo „ūdens peldē”, tad gatavošanas laiks ir vidēji 1-1,5 stundas. Sviestu ieliek katliņā un kausē. Veidojas trīs slāņi: nosēdumi, vidusslānis, putas. Nosēdumus no katliņa apakšas nenokāš, bet viegli maisa visu masu. Putas nav jānoņem! Kad vidusslānis kļūst dzintara caurspīdīgs, tad nogriež uguni un ļauj nostāvēties apmēram 20 minūtes. Ja vidusslānī var redzēt peldošas pārslas, tas norāda uz sviesta slikto kvalitāti, uz piemaisījumu klātbūtni. Šis produkts nav lietojams, jo nebūs iespējams iegūt nepieciešamo krāsu un konsistenci. Pēc 20 minūtēm nostāvējušos masu izkāš cauri 4–5 kārtām salocītu marli. To, kas paliek marlē, nelieto, bet pārējais ir gatavs lietošanai. ! Gee nav jāglabā ledusskapī – tas nebojājas. No trauka gee sviests jāņem ar tīru, sausu karoti. Lieto kā piedevu dārzeņu sautējumiem, rīsiem, dārzeņu zupām, garšvielu apcepšanai, vistas, zivs cepšanai utt. Var lietot arī uz maizes kā taukvielu. ļoti labi garšo un nebaro, un sabalansē došas. tā ir vērtīga ''ķrakšķīgām'' locītavām, ādai, gremošanais sistēmai, utt. uz grauzdētas maizītes pavisam gardi!!! jo vecāka gija, jo tā paliek vērtīgāka.
1) klau Tu māki zīmēt koku? nu tādu sazarotu stumbru. liela izmēra. ? 2) iedomājies, mēs šodien ar mammu špricējām Nikolajam antibiotikas, a šis pat nepakustējās un nemēģināja aizlaisties nekur. kad iedūra adatu ieņerkstējās mazliet, bet visumā bija pilnīgi vienaldzīgs un pēc tam turpināja gulēt tālāk. man likās, ka tas būs kkas vājprātīgs to darīt.
1)Neesmu mēģinājusi, domāju ka kaut kādu sūdu jau varētu, bet Tev jau tādu nevajag. Tu uz sienas gribi, vai ne? Mēģini pati, Tev jau tādi knibucibuļi labi sanāk. :)
2)Kas nabaga Nikolajam noticis? Jā, kaķi neko īpaši nereaģē uz tām potēm, mans arī tikai ieņerkstas mazliet un viss, un sēž mierīgs tālāk. Bet sāpīgās potes (vitamīni utml.) gan viņiem sāp, tad ņerkst vairāk un raujas prom.
1) mjā ir doma par to gala sienu 2) nu viņam tas trešais plakstiņš lien ārā un iet priekšā acīm. vetārste domā, ka viņam moš kkāds iekaisums vai novārgusi imūnsistēma, tāpēc iedeva ziedi un antibiotikas