čoinais čajs

Posted on 2007.09.08 at 00:25
man:: čačajs
skan: online hindi radio station
Tags:
pirms pāris nedēļām [info]apogs mani iepazīstināja ar baigi labo indiešu čaju. to recepti un arī citas var sameklēt te bet
es pastāstīšu kā to daru es -
katlā salej ūdeni - vairāk nekā tik cik grib beigās dzert, un ber tur iekšā - svaigas ingversaknes šķēlītes, sauju krustnagliņu, karoti-ar-kaudzi-ar-kanēli, kardamonu, muskatriekstu... moš var vēl kko piedomāt. to daudzumu ar laiku sapratīsi - cik ko vajag. un vāra.
kad ūdens uzvārījies un pavārījies, pielej pienu, apm. puskrūzi uz katru ūdens krūzi un vēl vāra, kamēr piens uzvārās. pēc tam ber melno tēju - cik nu stipru gribās un atstāj ievilkties. vēl pieliek ritīgu medus kaudzi klāt. kad tēja ievilkusies, lej smukajā baltajā stikla čaiņikā, ar zilajām puķītēm uz apaļajiem sāniem un pa tasītei dzer iekšā. ar prieku uz veselību.

p.s. melno tēju es parasti vispār nedzeru un tai tējai, ko dzeru nekad nelieku nekādus saldinātājus. šitas ir lielais garšīgais un vienīgais izņēmums. ā, nē, medu es lieku vēl arī ingvertējai.

Comments:


[info]kushette_femini at 2007-09-08 21:53 (Saite)
izklausaas aarkaartiigi laba. veel laba piedeva ir vaniljas standzinjas / bet taas riigaa baigi daargaas. un kaneelis jau ar liek standzinju, nevis pulveri, vai ne? buus jaameegjina. teeju laiks ir klaat.
*
[info]inese_tk at 2007-09-09 04:11 (Saite)
es bēru pulveri. kanēli. biju piemirsusi, ka augšējā virtuves skapīša plaukta kaktiņā stāv burciņa ar standziņām. gan jau, ka var likt arī vaniļas cukuru..., nez
vēl es lasīju, ka pāris veselus melnos piparus varot piebērt, bet neesmu mēģinājusi. un ķimenes, vai labāk indiešu ķimenes [kuminu, ai mīn].
galvenais to visu jauko joku ir nokāst ;)
es viendien nenokāsu, pārlēju čaiņikā ar visiem biezumiem un beigās neko ārā nevarēju izliet, jo aizbiezēja čaiņika lejamcaurumiņi...
apogs
[info]apogs at 2007-09-09 13:38 (Saite)
iesaku tikai asās garshvielas lietot ar pietāti ;) vaniļas cukuru droši var likt, var sitronus likt un anīsa zvaigznītes un vēl visādus ērmus..
tūlītās ievārīšu čaju ar medu, ņamm
[skatos, būšu čaja epidēmiju izraisījusi]
*
[info]inese_tk at 2007-09-09 16:40 (Saite)
virces arī var likt.
abet ar citroniem jāuzmanās. citroni ir skābi un neīstā laikā pielikti var pienu saraut kunkuļos. ;)
apogs
[info]apogs at 2007-09-09 16:45 (Saite)
ai mīn- zhāvētu citronu pulveri :D
*
[info]inese_tk at 2007-09-09 16:59 (Saite)
oho. tādu es nemaz nepazīstu.
Previous Entry  Next Entry