čoinais čajs
Posted by inese_tk on 2007.09.08 at 00:25pirms pāris nedēļām apogs mani iepazīstināja ar baigi labo indiešu čaju. to recepti un arī citas var sameklēt te bet
es pastāstīšu kā to daru es -
katlā salej ūdeni - vairāk nekā tik cik grib beigās dzert, un ber tur iekšā - svaigas ingversaknes šķēlītes, sauju krustnagliņu, karoti-ar-kaudzi-ar-kanēli, kardamonu, muskatriekstu... moš var vēl kko piedomāt. to daudzumu ar laiku sapratīsi - cik ko vajag. un vāra.
kad ūdens uzvārījies un pavārījies, pielej pienu, apm. puskrūzi uz katru ūdens krūzi un vēl vāra, kamēr piens uzvārās. pēc tam ber melno tēju - cik nu stipru gribās un atstāj ievilkties. vēl pieliek ritīgu medus kaudzi klāt. kad tēja ievilkusies, lej smukajā baltajā stikla čaiņikā, ar zilajām puķītēm uz apaļajiem sāniem un pa tasītei dzer iekšā. ar prieku uz veselību.
p.s. melno tēju es parasti vispār nedzeru un tai tējai, ko dzeru nekad nelieku nekādus saldinātājus. šitas ir lielais garšīgais un vienīgais izņēmums. ā, nē, medu es lieku vēl arī ingvertējai.
es pastāstīšu kā to daru es -
katlā salej ūdeni - vairāk nekā tik cik grib beigās dzert, un ber tur iekšā - svaigas ingversaknes šķēlītes, sauju krustnagliņu, karoti-ar-kaudzi-ar-kanēli, kardamonu, muskatriekstu... moš var vēl kko piedomāt. to daudzumu ar laiku sapratīsi - cik ko vajag. un vāra.
kad ūdens uzvārījies un pavārījies, pielej pienu, apm. puskrūzi uz katru ūdens krūzi un vēl vāra, kamēr piens uzvārās. pēc tam ber melno tēju - cik nu stipru gribās un atstāj ievilkties. vēl pieliek ritīgu medus kaudzi klāt. kad tēja ievilkusies, lej smukajā baltajā stikla čaiņikā, ar zilajām puķītēm uz apaļajiem sāniem un pa tasītei dzer iekšā. ar prieku uz veselību.
p.s. melno tēju es parasti vispār nedzeru un tai tējai, ko dzeru nekad nelieku nekādus saldinātājus. šitas ir lielais garšīgais un vienīgais izņēmums. ā, nē, medu es lieku vēl arī ingvertējai.