nu, principā tāpat kā aprakstīts zupai - nemainīgais pamats ir tomāti, sāls, cukurs (šis ir svarīgs secret ingredient, jo izbalansē tomātu skābumu, parasti lieku brūno, jo karamelīgāks un elegantāk garšo), olīveļļa, pārējais pēc iedvesmas, pieejamības un laika. piemēram, stāv vīt sākusi paprika - lieku klāt. ir laiks mizot mazos sīpoliņus, kas visdrīzāk slikti stāvēs un bojāsies - lieku klāt. zaļumus ar cenšos vienmēr sašķīt un samest klāt. visforšāk cept mazos tomātiņus - veselus, bet, ja ir daudz gatavu tomātu, griežu daivās un cepu arī lielos - tad parasti sablendēju jau pirms likšanas saldētavā un rakstu virsū "zupai". mazos neblendēju, jo var izmantot gan zupai, gan mērcēm (ideāli ar pastu), gan arī likt uz maizītēm (ar mīksto kazas sieru - amazing), utt.
Cik grādos un cik ilgi cep daivās sagrieztos tomātus? Es šādi gatavoju tomātu mērci, kas labi iet picām un makaroniem, bet piemirsies, cik ilgi parasti jācep. Man savi tomāti beidzot nāk gatavi (norāvu visus lakstus un izklāju nogatavoties uz redelēm), tāpēc ir ko pārstrādāt, yay!
oh, es tak nezinu :D lieku uz kādiem 200, bet man veca cepene, es neticu, ka atbilst un parasti pēc pusstundas/25 min iemetu aci, kas tur notiek - vai nu jemu ārā vai turpinu vēl kādu brīdi. atkarīgs jau arī no cepamtrauka izmēra un cik lielos gabalos sašņāpti tie tomāti. + parasti cenšos krāmēt vienā kārtā, bet reizēm slinkuma dēļ sanāk salikt arī biezāk. ta ar ilgāk cepinās. ja lieku klāt sīpolu gabalus un ķiplokdaivas, vados pēc to mīkstuma.
visforšāk cept mazos tomātiņus - veselus, bet, ja ir daudz gatavu tomātu, griežu daivās un cepu arī lielos - tad parasti sablendēju jau pirms likšanas saldētavā un rakstu virsū "zupai". mazos neblendēju, jo var izmantot gan zupai, gan mērcēm (ideāli ar pastu), gan arī likt uz maizītēm (ar mīksto kazas sieru - amazing), utt.
Man savi tomāti beidzot nāk gatavi (norāvu visus lakstus un izklāju nogatavoties uz redelēm), tāpēc ir ko pārstrādāt, yay!
lieku uz kādiem 200, bet man veca cepene, es neticu, ka atbilst un parasti pēc pusstundas/25 min iemetu aci, kas tur notiek - vai nu jemu ārā vai turpinu vēl kādu brīdi. atkarīgs jau arī no cepamtrauka izmēra un cik lielos gabalos sašņāpti tie tomāti. + parasti cenšos krāmēt vienā kārtā, bet reizēm slinkuma dēļ sanāk salikt arī biezāk. ta ar ilgāk cepinās.
ja lieku klāt sīpolu gabalus un ķiplokdaivas, vados pēc to mīkstuma.