novembris

Posted on 2023.11.04 at 20:24
Tags: , ,
aizvakar no rīta braucu uz treniņu. ja neskaita pāris klusus, bet neierastus trokšņus bedrēs netālu no pagrieziena uz grantinieku, neko neparastu nejutu. 20 min pēc ierašanās stallī tika pamanīts, ka volvo ir pilnīgi, pilnīgi mīksta pakaļējā riepa. ar staļļa saimnieces tēta palīdzību uzliku zapasku bet viņa neizskatījās tāda ļoti pārliecinoša garākam ceļam (es saprotu, ka viņa tam arī nav domāta, bet ar forda zapasku, esmu nobraukusi diezgan garus gabalus). sarunāju, ka kamēr esam treniņā K atbrauks un samainīs mašīnas, jo man pēc treniņa bija jābrauc uz Rīgu un naktī mājās. atbraucām no treniņa, iekāpu fordā (kariete bija pārvērtusies par ķirbi) un braucu uz darbu. turpat netālu no Valmieras, apdzenot fūri, dzirdēju ne visai skaļu paukš. pirmais, kas ienāca prātā - sprāgst riepa, tūlīt būs dirsā, bet nekas nenotika. tikai mašīnai pazuda jauda. karoč, atkal nokrita kaut kāda tā gaisa padeves šļauka. fordam šī problēma ik pa laikam ir bijusi jau kopš mūsu attiecību pirmsākumiem, vismaz tas nav nekas traģisks un servisā to uzsprauž atpakaļ pa ~dešuku. bet nu, jā esot ceļā tas nav nekas patīkams. pa līdzenu ceļu nekāda vaina, bet tiklīdz sākas kalns, tā atliek vien rezignēti vērot kā visai strauji krītas ātrums (un ignorēt to kā visi aizmugurē braucošie mani džadžo) un īsti nepalīdz nekāda mešana zemākos pārnesumos. nu drusciņ, drusciņ palīdz. mājupbraucot, Amatas kalnā uzkūlos ar trešo ātrumu un kādiem 60 km/h, lai gan lejā krietni ieskrējos. volvo riepā tika atrastas divas naglas. diez kaut kur uz ceļa vai dāvana no jumta cilvēkiem - viņi tā arī ne ar kādu magnētiņu ap māju nenostaigāja, esmu salasījusi saujām naglu, bet kurš tad var grubuļainā un daļēji zāļotā placītī, kur stāv mašīna, visas atrast un ieraudzīt.

pagājšnakt sapnī redzēju, ka braucu invalīdu ratiņos uz autobusa pieturu - pa šosejas malu piķa melnā tumsā. pēkšņi man blakus apstājas milzu fūre bez gaismām. tā ir mani pamanījusi un apstājusies, ja nu es gadījumā vēlos šķērsot šoseju. es nevēlējos, vien vicinājos ar rokām, cerībā, ka fūres vadītājs sapratīs, ka brauc bez gaismām un ieslēgs tās. neieslēdza. tā fūre bija vēl tumšāka par nakti. citā nesenā sapnī četras reizes noķēru un atvedu atpakaļ izbēgušu jaunzirgu. un rīkoju ballīti sterili izbetonētā pagrabā bez izejas un bez logiem.

man liekas manī vienlaicīgi ir milzīga vēlme sastingt un nekustēties un kaut kāda akumulējusies apspiesta un apslāpēta enerģija, kas pamazām kļūst aizvien sprādzienbīstamāka. ļoti negribas kaut kādā brīdī attapties kā fūrei kas bez gaismām traucas pa šoseju naktī. negribas būt invalīdu ratiņos un negribas arī būt jaunzirgam, ko atkal un atkal iespundē stallī vai dzīvot/līksmot pagrabā bez izejas un logiem.

kārtis teica, ka atbilde ir traukā un apokalipsē.

Comments:


Inde
[info]auksts_entelekt at 2023-11-04 21:08 (Saite)
Tavi jumta cilveki vienkārši norauj manu jumtu. Nav iespēja viņus kā publiski nokaunināt, lai citi neuzķeras?
*
[info]inese_tk at 2023-11-06 17:28 (Saite)
https://www.erconstrution.lv/ (Iesaku pievērst uzmanību kā uzrakstīta lapas adrese :D)
Inde
[info]auksts_entelekt at 2023-11-06 18:47 (Saite)
:)
Dieva dzirnas maļ lēnām, bet pamatīgi!
*
[info]inese_tk at 2023-11-07 13:51 (Saite)
Es vairs nemanu Tavu postu par miltiem. Gribēju piebilst par zirgiem vēl - viņiem ļoti garšo kāposti, bet var izsaukt gāzu kolikas. Vispār neiesaka zirgiem dot neko no krustziežu dzimtas dārzeņiem.
While cabbage is a nutritious vegetable for humans, it is not suitable for horses due to the imbalanced calcium-phosphorus ratio, potential digestive upsets, goitrogenic substances, and the risk of allergic reactions.

Droši zirgiem var dot ābolus, burkānus, banānus, ķirbi, arbūzu un vēl dažus dārzeņus/augļus. Noteikti neko no nakteņiem. Bet arī ar potenciāli drošajiem pastàv tas metabolisko problèmu risks. Tb, augstais cukura un cietes saturs var radīt problēmas, kas individuàliem zirgiem var izpausties dažādi.
Inde
[info]auksts_entelekt at 2023-11-07 15:08 (Saite)
Liels paldies!
Previous Entry  Next Entry