2022

Posted on 2023.01.01 at 11:51
man:: norm
skan: CSS - Lets make love and listen to the death from above
Tags:
janvāris * februāris * marts * aprīlis * maijs * jūnijs * jūlijs * augusts * septembris * oktobris * novembris


1. decembris
negribas celties. pieceļos. lai gan treniņš vakar vēlu vakarā atcēlās, vajadzētu braukt uz stalli. dzeru kafiju un mēģinu kaut kā saprast decembra kalendāru. tas ir kaut kas ļoti murgains ziemassvētku putekļu dēļ. putekļus producē cirks, mēs tur tikai kā mākslinieki (un tehniskie) un prodakšena levelis ir... atveru feisbukus, ieraugu, ka nomirusi mana kādreizējā JRT kolēģe Inga. mēs nebijām baigi tuvas, bet viņa bija saimniece, mēs mitinājāmies vienās telpās (mūsu kabinets sastāvēja no trīs ar pus ļoti tumšām un kostīmiem piekrautāmm telpām). viņa bija diezgan nervoza un daudz ņēmās pa Karpmana upura stūri, bet bija arī jauka un izpalīdzīga un mēs labi sadzīvojām. pirms pāris dienām viņam FB ierakstījusi, ka grib izkust kā lāsteka. domāju par to, kā diez viņa izkusa. mirkli pēc tam izlasu, ka Haralds Sīmanis arī nomiris. uz stalli tā arī neaizbraucu, ko gan nožēloju, jo ārā ļoti smuka diena - spīd saule un tādi mazi mīnusiņi. bet vismaz aizbraucam uz Niedrāju. tur gan tie mazie mīnusiņi liekas lieli. ģērbjoties nost konstatēju, ka peldčībiņas palikušas mājās. bļe. saņemamies un ejam ar plikām. var just baigo atšķirību. braucam mājās, K aiziet uz studiju. es taisu ēst. ceturtā low carb diena. sacepu pannā briseles kāpostus un puķkāpostus, ar ķirbju sēklām un beigās uzrīvēju virsū sieru. klāt salāti ar kkādu brinzveidīgu sieru, visādām lapām, olīvām, avokado. viss kopā ļoti garšīgi. atnāk K. paēdam, salieku sev vēl līdzņemamajā kastītē līdzi un ap diviem izbraucu uz Rīgu. jūtos vainīga, ka nepiedalījos mantu vešanā, bet biju ielikusi aptaujas tabulā, ka netieku un man arī likās, ka netieku. aizbraucu uz zelleni, tur pilnīgs haoss un entropija. pievācu kabinetu, lai tur var uzturēties, izvelku no noliktavas Vecmāmiņu valsts kostīmus, izeju cauri, sagludinu. uz dežūru grib neierasties 2 no 3 brīvprātīgajām. viena vnk atsūta ziņu, ka nebūs, otra zvana un visādi atvainojas, bet es saku, ka šitā neies cauri. viņa solās, ka līdz pussteptiņiem varētu mēģināt atskriet (oficiālais ierašanās laiks ir pusseši). uz izrādi atnākusi Elīna K., drusku patērzējam. izrāde sākas. uzēdu savu līdzpaņemto ēdienu. uz netīrās kabineta grīdas dzīvojas Annas māsas bēbis, ko, kamēr māsa skatās izrādi, pieskata Anna. izrāde beidzas. rokam no kastītēm ārā smiltis un vācam nost visu pārējo. Reinim jāaizgādā buss līdz cirkam, lai nebrauktu pa tukšo, jāpiekrāmē ar ko vien var. ar Annu sastibījam visas vieglās lietas, kad tās beidzas, sākam stibīt arī smagās. sastibījam. čaļi aizbrauc ar busu, mēs ar Annu ar manu auto. cirkā kaut kādā random paksī kraujam visu kaudzē, jo īstas vietas, kur visu krāmēt mums joprojām nav. es jau jūtu kāda elle būs, ja kko savajadzēsies. izkraujam busu, braucu uz Saļiku. esmu klāt ap kādiem 23iem. esmu aizmirsusi mājās brilles, jādirn ar kontaktlēcām, kas grauž manas nogurušās acis. mazliet patērzēju ar mammu, lienu gultā un lasu rasbīša novembri. manā novembrī vēl viskkas jāsaraksta. rīt piecelšos un sarakstīšu.

2. decembris
pieceļos un neko nesarakstu. braucu uz Rīgu. Omju mēģis ar kori. mēģis beidzas. sastiepjam visas Omju lietas uz busu. braucu atpakaļ mājās.

3. decembris
no rīta braucu uz stalli. ejam ar Martu apvidū. braucu mājās. aizbraucam ar K uz Niedrāju un ielienam āliņģī. liekas tāds diezgan auksts. mežs skaisti piesnidzis, bet nekur nestaigājam, jo saule jau praktiski norietējusi.

4. decembris
agri no rīta braucam uz TV. TV studijā filmēs Vecmāmiņu valsti teātrim zip. salieku kostīmus un rekvizītus. sākumā tehniskais mēģis gaismām. pēc tam caurlaide. tad pusdienu pauze - pusdienas par projekta naudu no Terapijas - par laimi iederas mūsu low carb eksperimentā - cepti dārzeņi, salāti, falafelveidīgas bumbiņas (esot bez miltiem). 19:00 izrādes filmēšana ar skatītājiem. pēc tam viss jānovāc. Aleponijā rezervēts galdiņš izrādes afterpārtijam/bērēm. domājam aizbraukt uz mirklīti, bet uz brīdi iesprūstam pie Ances K. mašīnas, kura nelec. mēģinām piepīpēt no mūsējās, bet nekas nenotiek. vaina kkur citur. atstājam Anci vienu pašu gaidīt Uldi, sabāžam savā mašīnā savus un viņas pasažierus un aizbraucam uz Aleponiju. izrādās Malduguns taisa kkādu apiņu ūdeni - ir low carbam atbilstošs dzēriens ko dzert. ir ieradusies lielākā daļa no izrādes komandas. drusku pasēžam, bet ir jau vēls un esam agri cēlušies un rīt atkal jāceļas - braucam uz Saļiku gulēt.

5. decembris
diezgan negribīgi mostos un ceļos. 10 jābūt Zellenē. paņemam līdz-ēšanai mammas ķausi (viņas style sautējums). aizbraucam. drusku besī, ka nav tādi skaidri norādījumi no Reiņa, kas jādara un kāds plāns. bet nu rosāmies. K galvenais uzdevums, kāpēc viņš palūgts palīdzēt, ir noņemt fermas, jo viņš organizēja viņu uzlikšanu. kkā jūtos ne visai, svīstu vairāk nekā pieklātos staipot dažādus smagus un ne tik smagus priekšmetus pa trepēm. drusku knieš kakla galā un tek deguns. kad pirmais buss aizbrauc uz cirku, es aizbraucu uz Gemosu nopirkt lietas rītdienas rasola izrādei, pie reizes arī patērējos privātām vajadzībām. braucu atpakaļ, taisām pusdienu pauzi, uzēdam ķausi, ar vēl atlikušajiem vakardienas salātiem. Anna iet uz Kingu kebabu visiem pirkt ēst, pasūtu mums uzkodas - falafaleu, mocarellas nūjiņas, siera-halapenjo bumbiņas. pēc tam tik saprotu, ka panējums gan jau galīgi nav low carb, bet ko nu vairs. turpinām rosīties, fermas noņemtas, bet vēl ir ko vākt un darīt. K manas pašsajūtas dēļ atceļ Grab mēģi, lai ātrāk varam braukt mājās. ap pussešiem braucam prom, iebraucam mēģtelpā nolikt K loriņus, tad pie Kroņa, atdot kvfr karti. tad mājās. K vēl jāstrādā un jāčiņī mūzika cirka eglei. mājās auksts, bet nav tik dramatiski, kā biju gaidījusi. es atbraucot mājās sajūtos ievērojami labāk. ar K otrādi - termometrs rāda 37.5. uztaisa kovidtestu - negatīvs. īsi pirms pusnakts lienam gultā, pranamat, Igors, miegs.

6. decembris
braucam uz Rīgu. K izlaiž mani pie tehnikuma. ilgi meklēju īstās ieejas durvis, beigās atrodu un nokļūstu, kur jānokļūst. tieši vienlaicīgi ar Kroni. izpaunājamies, uzliekam izrādi. nezkāpēc uz izrādi ir praktiski tikai čaļi. viņi ir diezgan wild, bet ieinteresēti. ir ļoti laba izrāde. pēc tam izeju līkumu pa veikaliem meklējot zsv dāvanas. diezgan depresīvi. par man pieejamo budžetu nekas baigi foršs nesanāk. eju uz cirku un pasēžu drusku putekļu mēģī. tur gan nekas prātīgs nenotiek. mēģis beidzas. braucam uz Saļiku nakšņot.

7. decembris
sasnidzis ļoti daudz sniega. braucu ar vilcienu uz Rīgu un eju ar kājām uz tehnikumu. baigā brišana. normāls kardio. šodien uz izrādi pārsvarā meitenes. izrāde sūdīgāka nekā vakar. meitenes kaut kādas tādas neatsaucīgākas. novācamies. Kronis aizbrauc, es lēnā garā, caur Vecrīgu eju uz cirku. izeju cauri Doma laukuma zsv tirdziņam. kopā ar joprojām sniegošo sniegu izskatās ļoti mīlīgi. Jolanta ziņo, ka uzlikusi Radim segu. esmu nolēmusi šoziem sākt viņu segt. viņš nesalst un kažoks ir labs, bet ar zobiem ir aizvien sūdīgāk un pagājšziem jau nometa svaru. šogad negribu gaidīt kamēr paliek slikti un vienkārši sākšu likt segu, lai viņam jāapēd mazāk, lai uzturētu sevi miesīgu un siltu. nekas jauns viņam tam nav, jo jaunībā, dzīvojot pavisam tradicionālu staļļa zirga dzīvi, viņš ir ticis segts. cirkā pārņemu no K mašīnu un braucu mājās. līdz Cēsu pagriezienam ir daudzmaz ok, pēc tam sākas baigā putra un netīrīts ceļš. iebraucu veikalā, ļoti gribas pseidoāzisku zupiņu ar šampiņjoniem. lielajā topā nav. mazajā ir palikušas 3 kastītes. izcilāju, izvēlos it kā visglītāko. mājās izrādās, ka zem virsējās kārtas viss sapelējis. zupiņu tomēr savāru, pielieku kaltētu sērpiepi. ir ok, bet ne gluži tas, ko gribēju. pēc tam ilgi tīru sniegu.

8. decembris
sasnidzis vēl daudz sniega. braucu uz treniņu. liekas, ka zirgs ir apmierināts dzīvojoties segā. un ir patīkami pirms treniņa noņemt segu un operēt ar tīru un sausu zirgu, nevis slapju dubļu lāci. treniņā diezgan grūts uzdevums, jālec no liektas līnijas/stūra. apbrīnojami, bet mans zirgs, kuram oficiāli ir voblers, lieliski tiek galā. atbraucu mājās. pieslēdzos zsv putekļu tech zoomam. diezgan garlaicīgi, jo lielākā daļa uz mani neattiecas. sarunāju, ka līdz 2dienas vakaram būs pieejama veļasmašīna. eju atkal tīrīt sniegu. visapkārt mājai, gar pašiem logiem, stirnu pēdas. aizbraucu uz pilsētu. ielieku pakomātā Eņģeļa pasta paciņu. sarūpēju dāvanu kaimiņienei - kaķa auklei, kurai rīt vārdadiena. iebraucu topiņā pasūdzēties par sapelējušiem šampiņjoniem (man ir čeks). dabūju atpakaļ naudu. vakarā nesu šmucspaini uz kompostu un pamodinu kompostkaudzē guļošu stirnu. otra guļ pie ābeles - stūrī pie ielas un kaimiņu sētas, ļoti gaišā vietā.

9. decembris
vēl daudz sniega. braucu uz Sapņa mēģi Cēsīs. Cēsīs ir vēl vairāk sniega. sēžu visu dienu Malā pie radiatora. kamēr Ance un Klāvs mēģina, izdaru visādus iekavētus datordarbus. piemēram, iesniedzu Arāja starpatskaiti utt. noskatos caurlaidi. manliekas ļoti forša izrāde. ap 16iem šie aizbrauc uz Rīgu. es palieku vēl padirnēt Malā, tad izeju līkumu pa Cēsu humpaliņām. nekā nav. gribas ēst. līdzpaņemto ēdienu jau sen esmu apēdusi. skumji staigāju pa veikalu un nevaru atrast nekādu ātro snacku, kas atbilst low carb, ir veģetārs un man garšo. beigās nopērku kkādus siera pufikus. ir jau garšīgi, bet maza paciņa maksā 3 eur ar kapeikām. sajūtos nogurusi no šīs ņemšanās. ap sešiem ar busu atbrauc K. izejam līkumu pa parku. ļoti smuka ziema. runājam par low carb eksperimentu. vienojamies beigt nedēļu ātrāk nekā plānots, jo esam noguruši, visu laiku esam kkādā ceļā un ir drausmīgi grūti visu izplānot un sataisīt līdzņemšanai nez cik ilgam laikam uz priekšu. + dārgi. ejam uz koncertzāli. kkad ļoti sen kaut kādā jūtu uzplūdā nopirku biļetes uz kkādas islandietes koncertu + Sinfonetas stīgu kvartets. man likās, ka gan jau būs ļurinātāja, bet likās, ka biežāk jāapmeklē kultūras pasākumi un jāatbalsta to notikšana provincē. diemžēl ir ļoti traki. neizturami vienveidīgi, pliekani un garlaicīgi. liekas ka sinfonetas kvartets arī drausmīgi garlaikojas. publikas vairums gan jūsmo un beigās ceļas kājās. mēs skrienam uz izeju tiklīdz tas ir kaut cik pieklājīgi (sēdējām 1. rindā pa vidu). vairs neatbalstīšu random kultūras pasākumus provincē pirms tam kārtīgi nenočekojot mākslinieka daiļradi. braucam mājās. pa ceļam nopērkam ķelmēnu rupjmaizi. un beidzam low carb eksperimentu ar uz pannas apceptu, ar ķiploku ierīvētu ķelmēnu maizi ar sieru virsū.

10. decembris
diezgan labi paguļu, pieceļos ap deviņiem. ārā ap -15 un sarma. padzeru kafiju, uzēdam saldētos kruasānus, satuntulējos un braucu uz stalli. ceļš ļoti slidens, mašīna brīžiem peld, piesalusi visa tā šļura. sākumā ir apmācies un dūmaka, bet apmēram pusceļā nomainās uz sauli un zilām debesīm. skatos kā panelī strauji krītas temperatūra. ja izbraucot Smiltenē bija ~-11, tad stallī ir -18. ejam staigāt. daļu ceļa ejam četratā - kopā ar Jolantu, Martu, Kārli + zirgiem, bet Marta un Kārlis kkad griež atpakaļ, mēs ar Jolantu ejam lielo apli. ēnainās vietās sasalst skropstas, saulainās vietās atkūst. izejam 8 km apli. Jolanta drusku pabildē. būs man bilde zsv kartītei. diena ļoti, ļoti skaista. braucu mājās un skatos kā temperatūra krītas. Smiltenē joprojām apmācies un tikai -7.

11. decembris
skaisti sarmots rīts. braucam uz egles mēģi. pa ļoti ilgiem laikiem pārlaižu mēnešreizes neiedzerot pilnīgi nevienu pretsāpju tableti. man ir aizdomas, ka tas ir saistīts ar low carb eksperimentu. cirkā ļoti nosalstu. pēc mēģa braucam uz Žagarkalnu atklāt slēpošanas sezonu. noslēpojam ~pusotru stundu - līdz kalna slēgšanai 20 vakarā. ir forši, vienīgi seguma kvalitāte ir kā jau svētdienas vakarā. sniegs sabraukāts čupās un risēs. kājas arī visai ātri piekūst. braucam mājās. K strādā - muzonē eglei. es sarakstu izdevumu tabulu. sākas putenis.

12. decembris
braucam uz cirku. mēģis. šodien cirkā siltāks (viņi laikam brīvdienās un vakaros rubī ārā to fancy apkuri, par spīti tam, ka tur akrobāti ar plikām pēdiņām un vieglos kostīmiņos mēģina). izskatās, ka kkas no tās izrādes būs sanācis. bet neapskaužu režisoru kolēģiju, jo savākt to visu kopā, manliekas, ir bijis baigais pižgec. pēc tam K aizbrauc uz Grab mēģi, es ar vilcienu uz Saļiku. šī ir arī diena, kad K oficiāli izlaiž Grab ierakstu.

13. decembris
rīts Saļikā. K aizbrauc agrāk uz Rīgu - uz Tesas mēģi. es sēžu un skatos krievus Krievijā. braucu ar vilcienu uz cirku. caurlaide. pauze. ģenerālis ar drusku skatītājiem. ir ok. veļasmašīnu arī cirks sarūpējis. izcili, ka ir īsā 14 min programma. varēšu ilgi nedirnēt cirkā un arī nevest mazgāt kostīmus pie mammas. braucam mājās.

14. decembris
ap vieniem tiekamies Cēsīs. saliekam visu. caurlaide. pauze. ģenerālis. katru dienu kaut kāds ģenerālis, turklāt katrs citā pilsētā. aizraujoša un nebijusi apgrozība kvfr-ā. ir nedaudzi cilvēki. pa dienu mēģinu saaicināt vēl kādu, rakstu visiem ap-cēsiniekiem. lai aktieriem vieglāk un nav jāspēlē tukšai zālei. bet Aneti jau uzaicinājusi Malas Kristīne, pārējie netiek. sāk nākt atkal kkāda slimuma sajūta virsū. novācamies. braucu mājās.

15. decembris
no rīta pilnīgs bezspēks, ar mokām ceļos un braucu uz treniņu. iet ciet kakls/balss. zirgs ļoti nokakājies, bet šajos mīnusos nav reāli kārtīgi visu izmazgāt. lecam vingrinājumus ar kājmaiņām. sanāk labi. braucu mājās. izmēru temp - 37.5. uztaisu kovidtestu - negatīvs. izmazgāju matus, sataisos, braucam uz Cēsīm. aizsūtu K nopirkt papildus serenādes izrādei un puķes māksliniekiem. uz pirmizrādi sabraucis vairums kvadrifroniešu. izrāde notiek, viss forši, cilvēkiem patīk. novācos. pirmizrādes bankets - drusku uzēdam. jūtu, ka sāku svīst un sūdīgi, braucam mājās. izroku zāļu skapīti - visas ar saaukstēšanos un temperatūru un klepu saistītās zāles ir ar derīguma termiņu, kurš beidzies pirms gadiem 4-5.

16. decembris
biju domājusi aizbraukt uz stalli vai mežu, bet jūtos baigi sūdīgi. balss nav, kakls baigi sāp. vnk kko kluknēju. un sarakstu adreses uz zsv kartīšu aploksnēm. K aizbrauc uz Rīgu - spēlēt Nikto organizētā labdarības koncertā Ukrainai Vagonu Hall. ap diviem paliek sūdīgāk. ap četriem braucu uz Cēsīm. uzēdu Malā gruboto ar kūpinātu tofu. ļoti garšīgs. saliekam visu izrādei, izrāde notiek. maksimālā ātrumā vācamies nost, jau jau pēc pusstundas jāsākas Sarmas Gabrēnas koncertā. vispār es ļoti labprāt dzirdētu to koncertu, bet jūtos ļoti slikti un rīt agri jāceļas + gara diena priekšā. braucu mājās, pa ceļam iebraucot Maximā pēc šādas tādas pārtikas.

17. decembris
baigi agri jāceļas un jābrauc uz Rīgu. jūtos pilnīgā dirsā. kakls sāp, spēka nav, balss nav. pabraukt grūti, liekas neticami bieza tumsa + migla + slidens. tikai p Siguldu paliek labāk. 11:00 pirmizrāde zsv putekļiem. skatītājiem trūkst krēslu, Abika vēl nav pabeigusi visu ar kostīmiem - lielisks prodakšens. runāju tikai čukstus. kolēģi saka, ka liekas ka visu laiku vērpju kkādas intrigas čukstot citiem ausīs. pauzē aizejam uz Terapiju paēst, baigi dārga tā sabiedriskā ēšana. sarakstām kartītes, nopērkam pastmarkas, iemetam pastkastē. meklēju dāvanu staļļa eglītes laimes akai. nopērku kruto bodyshop hemp roku krēma komplektu. tas ir tiešām labs krēms. stallī šodien Evija, arī manam zirgam hiroprakse. Jolanta ir tik laipna un izsniedz viņai Radīti. vakarā otra izrāde. pamazām iepazīstos ar cirka cilvēkiem. nu vietējos es zinu, bet, piemēram, Kronopio izrādās ir no Argentīnas, bet viņam bijis latviešu vec vai vecvectētiņš. tāpēc viņš ir atkūlies uz šejieni un cītīgi mācās latviešu valodu. savukārt Nikolajs esot no Krievijas. sieva strādājusi krievu bbc vai cnn un pavasarī atbēguši uz šejieni. to gan man pastāsta citi, jo viņš pats runā tikai krieviski. izrāde paiet. novācamies. ir pirmizrādes bankets. tipa. Ķibera organizēts. arēnā nolikts mazs galdiņš, kurā ir ēdieni no Nata kafē. kastēs. ja kko gribi, rocies pa kastēm. galda piederumi salātu un saldā ēšanai visiem nepietiek. puķes un apsveikumus viņš arī izdala kaut kā jocīgi un tā, ka visai galvenajai komandai nepietiek. karoč, nav baigi mājīgi. drusku uzkožam un braucam mājās. intensīvi paliek aukstāks. ir bieza migla un veidojas blīva sarma. mājās auksts.

18. decembris
ārā ritīgi auksts un zaigojoši skaista sarmas dimantu diena. visai negribīgi ceļos un taisos uz staļļa eglīti. nav spēka un nav tā, ka baigi gribas socializēties. kakls joprojām sāp. ja vispār kaut ko ārā, tad gribētos vienatnē paklīst pa mežu. bet ir jāstaidzina zirgs pēc Evijas vizītes un Mare solījusies atvest piedevas, tai skaitā vienu, kas varētu palīdzēt ar running fecal water, so... aizbraucu, ejam staigāt. izejam Mūrmuižas apli. uztaisām kopbildi pie mūrmuižas/pašvaldības. tad saberu piedevas un eju drusku pasēdēt ar pārējām. laimes akā izvelku kkādu pūšamo nagiem un šokolādi. forši. noderēs. ugunskura zupu nesagaidu, galīgi nav spēka. dabūju Kārļa burkānkūku līdzi kastītē un braucu mājās. lienu gultā, K arī visai slims. ēdam kūku un gulšņājam.

19. decembris
K ir galīgi slims un atceļ savus šodienas Rīgas plānus un ir diezgan skaidrs, ka arī rīt uz kvfr zsv eglīti nebrauks. man ir maģiski pazudis jēlums no kakla. klepus ir, bet vairs nav mokoši un varu normāli parunāt. uztaisu tādu kā ramen komplektiņu - cepts tofu zemesriekstu mērcē, avokado, cepta ola, sojas pupiņu asni, ko pārlej ar dārzeņu-wakame buljonu. tā ļoti slinki taisos uz Rīgu. braucu. ir diezgan sastrēgumains, esmu drusku vēlāk nekā gribēju būt, bet nav arī tā, ka nevarētu paspēt izdarīt, kas jāizdara. uzzinām, ka kovids ir ne tikai Mārai, bet arī Vitai un vēl visādiem cirka cilvēkiem. aizraujoši. Vitas vietā ir Ieva, viņa spītīgi atsakās atsaukties rācijā. ir problēma ar neizslēgtām gaismām kāpnēs uz balkonu - var redzēt kā aktieri staigā. izrāde paiet. novācamies. braucu uz Saļiku. ir atbraucis brālis ar jaunāko dēlu. visi (izņemot dēlu) dzer džekdaniels. man drusku besī. kko papļāpājam. drusku sākas arī kkāda šizotērika. man arī ielej graķīti džeka, es pielieku pie mutes, saprotu, ka nevaru iedzert un vēlāk vnk izleju ārā. brālis man atvedis kluci ar extra mature čedaru un čupiņu flepdžeku. nāk miegs, bet jāsagaida kad beigs mazgāties zirga flīsenes. kaku kaimiņienei atkal viss pilns ar kakām. nu vismaz tas areāls, ko var redzēt no augšas.

20. decembris
rīts Saļikā. pļāpāju ar mammu. 11 jābūt cirkā iekārtot kvfr zsv pasākums. tas notiek ļoti zibenīgi. attiecīgi man parādās ~3h līdz attālinātai sapulcei ar Lieni par kvfr biznesa plānu un citiem jautājumiem. izeju līkumu pa pilsētu. līst un ietves ir pilnīgā ledū. nopērku vēl vienu dāvanu K - grāmatu, uz kuru skatījos jau sen. man jau ir vesela kaudze ko viņam dāvināt. ieeju Blaumaņielas Himalajos paēst. slidinos atpakaļ uz cirku. nolienu grimuškā un nosēžu sapulci. it kā interesanti, bet nezinu vai man ir sajūta, ka tam ir jēga. Liene ļoti forša. pēc tam jau ir vakars. aizeju pēc kafijas, ietves kļuvušas vēl slidenākas un tad jau sāk ierasties kolēģi riktēties uz kvfr zsv pasākumu. ārpuscilvēki ieradušies diezgan maz, bet ir atnācis Vērdiņš, kurš raksta dramaturģiju Arāja projektam. oficiālā daļa ir mīlīga. Valters nodzied 3 dziesmas ar akusteni, Āris ir samontējis 20 minūšu "filmu" par kvfr 2022 gadu no visu sasūtītajiem telefona video. spriežot pēc tā, kas tur redzams, mēs visu laiku dzeram un dziedam. lai gan tā nemaz nav. smieklīga un forša. tad Reinis izved ekskursijā pa cirku stāstot visādus uz vietas izdomātus faktus. tas arī ir smieklīgi un forši. pēc tam Gediņš saģērbjas ZSV putekļu zvirbuļa kostīmā un vada laimes aku. tas arī ir smieklīgi un forši. es dabūju kasti ar svaigu un smaržīgu halvu. pēc oficiālās daļas man progresīvi kļūst aizvien garlaicīgāks. kko pievācu un piekārtoju un ap pusdivpadsmitiem sāku braukt mājās. līdz Siguldai ir visnotaļ ok, pēc tam kļūst aizvien slidenāks, periodiski līst un vispār braukt ir nogurdinoši, bet mašīnu maz un, ja lieki nerausta stūri un nespaida pedāļus var mierīgi čunčināt ar atļauto ātrumu. ~1:15 esmu mājās. K vēl neguļ. lienu gultā un vēl noskatāmies Igoru.

21. decembris
guļu. braucu uz stalli. šausmīga šļura. priecājos, ka ir opcija braukt papildus 5 km bet pa asfaltu. jau mazais gabaliņš, kas pa grantinieku jānobrauc līdz stallim ir izaicinošs. drausmīga putra, apakšā ledus un mašīnu mētā kā pelavu maisu. ir atsalis ūdensvads zirgu mazgājamajā laukumiņā. beidzot varu kārtīgi izmazgāt zirga nokakāto dibenu un pakaļkājas. izstaidzinu savu zirgu. izstaidzinu Lēdiju. raundpenā pakustinu Vegu. laukumā staigā stirnas. pa tam jau sāk krēslot. mamma ziņo, ka brālim temperatūra un, ka visdrīzāk viņi uz ZSV pie mums nebrauks, kā bija plānots. braucu mājās. man gribas, lai man rīt ir absolūtā brīvdiena, tāpēc ar ļoti lielu saņemšanos ķeros pie mājas tīrīšanas. neatceros, ka iepriekš tika mazgātas grīdas. K ir jauks un palīdz - noslauka putekļus un izdauza tepiķīšus un nomazgā traukus. jau krietnā vakarā pabeidzu, izkvēpinu katrā telpā kadiķzariņus. tīra un kārtīga māja ir ļoti mierinoša. esmu nogurusi, bet apmierināta un lienu gultā.

22. decembris
treniņdiena. ārā šausmīga šļura. uzdāvinām Reinim Roeckl cimdus un piparkūku paku. pastāstam, ka zirgiem nesen bija hiroprakse, tāpēc nav kustināti un vajadzētu tādu pavieglu slodzi. jājam vingrinājumus ar rikšu - lēkšu pārejām pa liektām līnijām, ar dažiem zemiem šķērslīšiem un kārtiņām pa vidu. aizbraucam atpakaļ uz stalli, es braucu uz lopbarības veikalu pie stikla šķiedras. nopērku maisu lucernas, maisu saulespuķu spraukumu un maisu biešu graizījumu (un vēl maisu ar sēmenēm - putniņu barošanai). atstāju tur 80+ eur. braucu atpakaļ uz stalli un taisu mucā maisījumu - divi kausiņi siena granulas (iegādātas jau iepriekš) un pa pusotram kausiņam no visa iepriekšminētā. tādu putru viņš dabūs 2x dienā. apzinos, ka ar zirga progresīvi aizvien sliktākajiem zobiem katra ziema kļūs grūtāka. saberu vēl piedevas un braucu mājās. K ir sacepis cepeškrāsnī kartupeļus un vēl dažus dārzeņus, es uzcepu klāt tofzivi. paēdam. vakarā skatāmies mūsu iecienītāko zsv filmu - The Family Stone.

23. decembris
mana sev apsolītā brīvdiena. ilgi guļu. nedaru neko. K aizbrauc pēc eglītes. esmu pasūtījusi diezgan lielu. atved ļoti smuku. esot bijusi vnk izmesta grāvī netālu no Niedrāja. izpušķojam sakarinot praktiski visus rotājumus, kas mums mājās ir. pēcpusdienā aizbraucam uz veikalu, iztērējam daudz naudas, sagatavojam dāvanas kaimiņienei - kaķa auklei un manas mammas brālim ar sievu. nosūtām vēl pēdējās kartītes. K cep piparkūkas, no mīklas atliekas, kas gadu nostāvējusi ledusskapī. es tikmēr uztaisu tako salātus. paēdam. vakarā tik ilgi nevaram izvēlēties ZSV filmu, ko skatīties, ka pa to laiku jau ļoti samiegojamies un vnk ejam gulēt.

24. decembris
brokastīs saldētie kruasāni. aizbraucam uz Niedrāju pastaigāties. pa ceļam uzkarinām dāvanu uz kaimiņienes vārtiem un vedam arī mammas brālim. pa ceļam redzam kā zēnam, kas pastaigājas ar suni saitē, uzbrūk milzu kaukāzietis, kas metas plosīt zēna suni. zēns panikā. mēs apstājamies, nezinam, ko darīt, pīpinām mašīnu, suns drusku samulst, K zvana policijai, pa to laiku zēna sunim izdodas izrauties un aizskriet, zēns aizskrien viņam pakaļ, bet lielo suni savāc saimnieks, viņš turpat netālā mājā dzīvo. ļoti nepatīkami. jauki ka viņš savāca suni, bet neliekas, ka viņš interesējas, kas noticis ar zēnu un viņa suni. apbraucam vēl līkumu pa apkārtējām ielām, bet zēnu nekur nemana. baigi nepatīkami un uztraucoši. pēc brīža atzvana policija, ka ieradusies aprunāties ar lielā suņa saimnieku. nu cerams aprunāsies kārtīgi. ir smuka, saulaina diena, nelieli mīnusi. celiņi baigi slideni, bet man ir radzes. vietām grūta brišana pa sērsnainu sniegu - sērsna nav tik bieza, lai noturētu mūsu svaru un jākrīt cauri un jāsteberē. noejam kādus 5 km. mežā tik labi. tad es ielienu āliņģī. K vēl nejūtas gatavs. ūdens liekas siltāks nekā gaidīju. ir ļoti labi. braucam mājās, uzsildām un apēdam vakardienas tako salātu atlikumus. kaimiņienes meita atnāk ar dāvanu maisu pie mums. tur ir daudz visa kā ēdama, jūtos mazliet neērti, ka varbūt mūsu pēdējā laika dāvanas bijušas too much un viņa jutusies kkādā ziņā piespiesta mums kko pavairāk uzdāvināt pretī. nu, viņa nav baigi labi situēts cilvēks. ejam pasnaust. pēc tam sākam rosīties - K taisa fokaču un kūkas pamatni, es pārējo kūku un cepeškrāsnī ceptas siermaizes ar mājas pesto un burkānlašmaizes. ap astoņiem uzvelkam smukās drēbes un sēžamies pie galda. ir kkā drusku skumīgi, ka esam tikai divatā. saēdamies, izsaiņojam dāvanas. man ZSV vecītis atnesis air fryeri. pēc tam sarakstām uz mazām lapiņām visādus vārdus, iemetam traukā un katrs izvelkam trīs. Kārlim ir zelta vilciens, indiāņi un sajūsma. Man - nokaltis, arhetips, pufiks. sēžam, zīmējam. beidzot izdzeram Abuls sidrs karsto dzērienu, ko pagājušajos zsv man uzdāvināja kvfr brīvprātīgie. garšīgs. pabeidzam zīmējumus, lienam gultā, noskatāmies Igoru un guļam.

25. decembris
guļu ne visai labi, jo pārāk pilns vēders un kaķis guļ manā pusē tā, ka grūti grozīties. lēni izdzeru 2 kafijas, uzēdu kūku un vakar neapēstās maizītes un ap 12 braucu uz stalli. tīruma malā vanags noķēris zaķi un mielojas visādu vārnveidīgo putnu kompānijā. ir semi saulains un viegli sarmains. ejam ar Martu apvidū. nekur tālu un ātri gan nevar aiziet, jo slidens un piesalis un kunkuržņains. bet atrodam šur tur uz lauka, ēnainākās vietās, biezāku sniega slānīti un gan mazliet parikšojam, gan palēkšojam. kopš saplīsa kāpšļu siksna, neesmu jājusi ghostos. esmu atradinājusies un atkal ir sajūta, ka visu laiku gāžos uz priekšu. man tā arī nav izdevies iemīlēt šos seglus kā jātniekam, bet zirga mugurai viņi ir ļoti labi. to var just. tāpēc turpinu paciest un ārpus Valmiermuižs treniņiem jāju ghostos. jaunā piedeva palīdz, zirgam dibens visnotaļ sauss un garastāvoklis labs. izejam ~4 km. braucu mājās. aizeju iemest aci siltumnīcā - rozmarīns joprojām dzīvs. toties vienā stūrī ir kurmja rakums. bļe, apakšā ir grauzēju siets 4 kārtās. iemēģinām air fryeri - es slinkoju, bet K taisa frīcīšus. sanāk forši. saēdamies tos un vēl visko. ejam atlaisties, skrollējam rīlus ar smieklīgiem dzīvniekiem, K uzliek kkādu video par Ukrainu, uznāk miegs. paguļam. es gan tikai mirklīti. ceļamies augšā, ejam uz virtuvi, K kurina plīti, iemetam air fryerā saldētavā aizķērušos springroļus. sanāk forši. atkal esam pieēdušies. pasēžam katrs savā datorā un ejam gultā skatīties ZSV filmu.

26. decembris
joprojām mīnusos, bet diena tumšāka un pelēkāka nekā iepriekšējās. vēlāk parādās arī saule. uz stalli neaizbraucu. drausmīgi negribas nekur kustēt. barotavā beidzot parādās zaļžubītes. visu laiku bija tikai garlaicīgie putni - zvirbuļi, dažu veidu zīlītes, dzilnīši, dzenis un sīļu banda. uzēdam augļu salātus. kaut kad sāku vīkšāt pusdienas. tātad - tofu bumbiņas (tofu, burkāns, puravs, auzu pārslas, zirņu milti, garšvielas) un puķkāposti ar garšvielām - air fryerī. klāt salāti - rukola, avokado, gurķis, lociņi, sezams un zemesriekstu sviesta mērce. ritīgi garšīgi. saldajā turpinām ēst šoko tarti. ļoti sātīga, tāpēc lēni ēdas. pēc pusdienām ejam atlaisties. jūtos diezgan bezspēcīga un ir auksti. izmēru temp - nav. bet labi nejūtos. varbūt no too much carbs (un too much barības vispār). neaizbraucam arī slēpot. vakarā putenis un sniegs.

27. decembris
pieceļos, saputināts daudz slapja sniega. K tīra sniegu, es braucu uz stalli. līst, tad spīd saule. zirgs kaut kāds ne savā ādā, stallī seglojoties dricelējas, man kaut kā ātri tas izbesī un palieku dusmīga un aizkaitināta. vēroju sevi un domāju, kas diez man kaiš, jo dusmoties uz zirgu es tā baigi nemēdzu. t.i. man liekas, ka es nedusmojos uz zirgu, vnk viņa dricelēšanās trigerē kaut ko underlying. saseglojamies, ejam uz ganu lauku jāt. pretī nāk Jolanta kas tieši tikko beigusi jāt ar Vedu un saka, ka paņems Sisī un arī nāks. zirgs turpina būt ne savā ādā, iet zviegdams. iesoļojamies pa lauka perimetru, tad atnāk Sisī, Radis drusku pierimst, bet ausis uz mani tāpat negriež. mēģinu kaut ko strādāt, darīt kaut kādas konkrētas un precīzas lietas, bet kungs baigi neklausās. kko vnk smērējamies pa pļavu. diezgan drīz man apnīk un sāk arī riebīgi līt. ejam mājās, nosegloju, saberu piedevas, braucu mājās. K aizgājis uz kultūras centru, lai kkādā senioru ballē iepazītos ar saviem jaunajiem darba pienākumiem. es uztaisu ēst - uzvāru rīsus, sagriežu salātus un uztaisu kariju ar vakardienas airrajera tofu bumbiņām. sanāk ļoti, ļoti garšīgi. kko dirnu internetā. atnāk K, paēd. es atkal sāku justies ļengani un inerti. diezgan jau pavēlu sāku paunāties uz Rīgu, mazgāt matus un pievākt māju, jo manas prombūtnes laikā teikušies ierasties manas ģimenes locekļi, kuri neatrauca uz zsv. pēc tam drausmīgi ilgi nevaram izvēlēties filmu, ko skatīties. beigās noskatāmies When Harry Met Sally. man patīk tā laika filmu vaibs, bet tur pārsvarā ir ļoti neseksīgi galveno vīriešu lomu tēlotāji. ir jau gandrīz viens, kad filma beidzas. un rīt agri jāceļas, bļe.

28. decembris
agri ceļos un ~7 izbraucu uz Rīgu. neesmu izgulējusies. un grūti braucas. man drausmīgi nepatīk braukt primordiālajā ziemas tumsā, kurā liekas, ka tu brauc pa bezgalīgi garu tumsas tuneli un apkārt nekā nav, tikai tumsa. līņā un nevar saprast slidenumu. nobraucu cirkā, uzlieku izrādi. izrāde paiet. pauzē izeju nelielā humpalu tūrē. čakenes vintage humanā ir melni vajadzīgā izmēra mārtenu čelsībūti ar silto iekšiņu. pacilāju, palaikoju, bet kaut kā drusku žēl 35 eur, ņemot vērā to cik man zābaku un mārtenu jau ir manā īpašumā. bet tad eņģeļa balss no debesīm apakšstāva saka - "cienījamie pircēji, veikalā ir sākusies laimīgā pusstunda, kad visu preci var iegādāties ar 50% atlaidi". nopērku zābakus un vēl pelēku vilnas džemperi (lai gan manā īpašumā jau ir ne tikai ļoti daudz zābaku, bet arī pelēku ģemperu). saprotu, ka esmu atstājusi telefonu cirkā, eju atpakaļ, ieeju vēl Kalniņa ielas Humanā un nopērku ļoti cozy pagarinātu stormberg jaku. pelēku, protams. cirkā uzēdu savu līdzpaņemto ēdienu un eju pirkt izrādei glovstikus un meklēt Kronim cimdiņus. jo tas trašs, ko atstāja Abika ir pilnībā iziris un izjucis. ceru atrast uzreiz cimdiņus bez pirkstiem (vajag basic, elastīgus). taigerā diemžēl nav. nevienā no tuvējiem. eju uz galeriju centrs. nekur īsti nav. beigās atrodu sportlandā kkādus pusfancy, bet ar 50% atlaidi un ar pilniem pirkstiem. eju atpakaļ, nogriežu pirkstiņus, apsvilinu maliņas ar šķilenēm - cita lieta. uz izrādi bija jānāk brālim ar dēlu un viņa draugu. bet tagad temperatūra ir Oskaram, tāpēc brālis nāk ar dēla draugu un viņa mammu - savu klasesbiedreni, ar kuru viņiem ir kopīgi šizotēriskie uzskati. viņa ar dēlu aiziet pēc pirmā cēliena - negribot palikt tajās zemajās vibrācijās un kodēšanā. brālis noskatās līdz beigām, bet viņam protams arī nepatīk. neiztirzāšu te to visu, bet pizģec. Jolantai un viņas meitai gan patīk. novācos, braucu uz Saļiku. baigi slidenas ielas, jo snieg tāda slapja šļura un veido gļumu sniegledus kārtiņu. jau ienākot pa durvīm jūtu ka būs grūti. tētis slims, Oskars slims, mamma stresā un iedzērusi, brālis tipa mierīgs, bet sūc visīti. man nav kur nolīst, jo manā guļamajā istabā ir televizors un Oskars skatās Fantomasu. mammai izrādās ilgstoši sāpējis zobs, bet viņa vnk cietusies un tagad esot priecīga, jo esot nolūzis. es pis! prasu vai nav naudas un paralēli ielūru ZSV dāvanu aploksnēs, ko viņa sagatavojusi man un K. katrā pa piecdesmitniekam. es saku, ka neņemšu, lai ņem atpakaļ un aiziet pie zobārsta. bet viņa saka, ka nauda neesot problēma, vienkārši neesot bijis kas aizved. (tētis nevar???). līdz pusnaktij brīvprātīgā piespiedu kārtā tērzēju ar brāli. no manis tas prasa milzīgus iekšējos resursus. pēc tam vēl eju dušā, ir jau nezincik, kad beidzot ielienu gultā, vēl skrollēju telefonu, jo jūtos nervoza un nemierīga.

29. decembris
ļoti negribīgi ceļos, dabūju no tēta kafiju līdzņemšanai, eju uz vilcienu 8:56. kaut kā negaidīti maz cilvēku (darbdienas) rīta vilcienam. sēžu visai tukšā vagonā, no priekšējā vagona nāk kaķu kaku ex draudzene, paiet garām kā tukšai vietai. es gan nezinu kāds būtu vēlamais un patīkamais scenārijs, bet arī par to daudz nedomāju. nobraucu Rīgā, eju uz cirku, visi ierodas diezgan vēlu. izrāde. izrādes laikā no kupola griestiem pil ūdens un veido mazas peļķītes arēnā. Aleksejs ar riņķi paslīd, bet par laimi nenokrīt. pēc izrādes ir mini sapulce par to, ka 6. janvāra izrādē Alekseja vietā uz vienu izrādi ieleks Žeņa no Vācijas. aizraujoši. tad visi izklīst. besī ka tā arī nebeidzas iesnas, visu laiku jāšņaukājas. nav jācieš - tūska baigi nav un galvu nespiež, bet tek. esmu nolēmusi iemēģināt 2 Eat falafelu, aizeju, bet tas starp svētkiem nestrādā. nopūšos, eju pāri ielai uz krišņām. ļoti sen neesmu tur bijusi. paņemu kičari, sabdži un pakoras. it kā garšīgi, bet ēdiens praktiski auksts. nu tāds knapi remdens. prom ejot satieku tur Skoču. atkal pārēju pāri ielai un mazliet pabrausēju Humanu. nekā nav. eju uz trubadūriem, paņemu mandeļu pīrāgu un šokolatīni un kafiju. pīrāgs drausmīgi sauss, tāda sajūta, ka stāvējis kopš ziemassvētkiem. diezgan ilgi sēžu tur un lasu Ir. paliek auksti un uznāk miegs. eju staigāt. izmetu līkumu līdz lielajam mēnesim, tad pa Vecrīgas malu. ir pelēks, slidens un līst. ieeju Globusa grāmatnīcā. melanholiski klīstu pa otro stāvu. šķirstu grāmatas un klausos kā darbiniece runā pa telefonu. izklausās, ka ne viņa, ne cilvēks otrā galā viens otru nesaprot. viņa sāk izdvest skaļas "arghhhh" skaņas un uz klientu bļaut. izklausās, ka viņš nesaprot kaut ko par kaut kādu mācību grāmatu pasūtījumu. diezgan nepatīkami tur tā klausīties. noeju lejā, ieraugu, ka iznākusi grāmata par Kuzņecova porcelānu. paņemu rokās ekspozīcijas eksemplāru (t.i. grāmatu, kurai noņemta aizsargplēva un kas ielikta tajā tureklītī). uzreiz pienāk pārdevēja, izņem man no rokām un saka - labāk neskatieties, šī grāmata maksā 70 eur un viņai ir trauslas lapas, ja to daudz aiztiks, tās sāks krist ārā. droši vien ilgi negribēsies šo grāmatnīcu apmeklēt. velkos atpakaļ uz cirku. sajūtos kaut kā šausmīgi bēdīgi un drusku vientuļi. Kronis aizmirsis man atnest grāmatu (Ziemassvētku cūku), lai gan es viņam atgādinājumam aizsūtīju gifu ar cūciņu. pārtraukumā RJK jau ar izrādi nesaistītājas telpās būvē augšā Mielava jaungada balagānu. labi, ka Vita pavirina Kronopio kasti (izrādē piedalās tehnikas transportkaste, kurā stāv visādi ļoti svarīgi rekvizīti). kastē ir nevis rekvizīti, bet kabeļi. karoč RJK netīšām ir gandrīz jau aizveduši prom rekvizītu kasti un atstājuši vietā kabeļu kasti. ļoti aizraujoši. izrāde. Aleksejs numura laikā pakrīt, bet laikam viss ok. pēc izrādes satieku Staņu ģimeni. viņim paticis, bet Staņam ir apm 10 min gari tehniski komentāri. novācos, sagaidu veļasmašīnu, izkaru kostīmus, rikšoju uz vilcienu. paēdu kādas 4 procijas mammas pupu zupas. es neesmu badā, bet man tā zupa ļoti garšo un ir nomierinoši to ēst. droši vien ar savu piebāzto vēderu atkal sūdīgi izgulēšos.

30. decembris
ceļos, braucu uz cirku. turpinās pretīgs šļurlaiks. izrāde nr1. šoreiz ļoti īsa pauze starpā, 14 jau otra izrāde. atkal patērzēju ar Kronopio, viņš pastāsta vairāk par savām latviešu saknēm, kā bijis arhīvā, ticis pie savas vecvecmammas pases, ieraudzījis bildi un apraudājies. izrāde beidzas, sākam mērkaķa ātruma novākšanos. cirks jau pilns ar Mielava kalpiem, kas būvē JG pasākumu. jāizvāc visa grimmuška, jo tur būšot zīlnieces kabinets. viss maksimāli kkur jāpaslēpj, kas ir problemātiski, jo nav īsti kur, vienīgā nelielā telpa jau ir pilna ar torņiem un čupām ar kvfr iedzīvi/tehniku utt. citas telpas nav. ap kkādiem puspieciem esmu beigusi un novākusi to, kas bijis manos spēkos. sāku braukt mājās. pirms Gaisa tilta sākas sastrēģis, kas beidzas kaut kur pēc Alfas. pēc tam ceļš diezgan brīvs. mazliet brīnos par nebeidzamo auto straumi, kas plūst Rīgas virzienā. tas apgrūtina apdzīšanu. diezgan ilgi braucu uz 75 aiz degvielas vedēja, kas nepārtraukti gāž uz vējstikla dubļūdeni. atkal ir tumsa, migla, lietus. pa ceļam dzeru trešo šodienas kafiju. neplānotu, jo viens mākslinieks pauzē nejauši bija ticis pie divām un lieko pievācu es. piestāju Smiltenes Maximā samest taromātā kvfr zsv pudeles, ko savācu, lai atbrīvotu vietu noliktavā (un saraustu lielo piķi, protams). sanāk gan tikai pusi samest, jo pēc tam taromāts uzkaras un sāk pīkstēt. mājās K salīdzinoši nesen atbraucis no Valmieras. jūtos kārtīgi pārdozējusi kofeīnu, esmu džiterij, gribas daudz un ātri runāt un tirināties, par spīti tam, ka esmu nogurusi. vakarā brālis raksta, ka mamma visu dienu tāda jocīga. nezinu, ko darīt, man visa Salaspils māja liekas pilnīgā purvā un smirdīgā miglā nogrimusi. tur ir mana ex draudzene kaķu kaku īrniece ar savu alkoholismu, depresiju, bomžatņiku un sūdu smaku. tur ir mamma, kam, šķiet, ir konstanta trauksme, miega traucējumi, ko viņa aizvien vairāk risina ar alkohola palīdzību un intertais tētis, kas tikai caurām dienām sēž pie TV un žēlojas cik viss ir slikti un nepareizi. es ilgojos pēc vecākiem, bet ir drausmīgi grūti viņus caur to, pēc kaķu kakām smirdošo, miglu ieraudzīt un satikt.

31. decembris
ilgi noguļu, ttd kkko lēnām vīstamies. spontāni pasūtu jaunu taro kavu (Kim Krans). ap kādiem pusvieniem braucam uz Valmieru pasēdēt peldbaseina spa zonā. pa ceļam piestājam veikalā pēc minerālūdens. onkulītis man priekšā pērk pudeli šņabja, mazliet mandarīnus un lielu speķa gabalu. izskatās, ka svētki būs. apmēram 2h nosēžam pa burbuļbaseiniem un pirtīm. ir daudz mazu bērnu, attiecīgi priekš manis par skaļu. ļoti skaļš fona troksnis baseina akustikā. bet viņi vairāk ņemas pa ūdeni un pirtis ir diezgan tukšas, var sēdēt tur. pēc tam braucam uz rimi, sapirkt pārtiku. neko tādu nepērkam, bet atkal 59 eur iztērēti. ir jau tumšs un līst, bet atceļā vēl piestājam stallī sacienāt zirgu vēl šogad ar āboliem. viņš ir priecīgs mani redzēt, nāk pretī. dibens atkal netīrs, laikam dārgā piedeva beigusi strādāt. stulbi. braucam mājās. pa ceļam tieši priekšā mašīnai izlec stirnas. paspējam nobremzēt. mājās ķeramies pie vakariņu gatavošanas. K taisa lēcu "meatlofu", es taisu smashed potatoes air fryerī. un salātus. snackošanai sacepu nenormāli garšīgas maizītes cepeškrāsnī - ciabata, zilais siers, bumbieri, valrieksti, mazliet medus. pasniedz ar rukolu. jau ap 22 attaisam šampi, lēni sūcam mimozas un reflektējam par pagājušo gadu pēc kkādiem internetos atrastiem jautājumiem. piezvanu mammai, izklausās piedzērusies. parunāju arī ar tēti, šams čīkst par laiku un to, ka slēpošanas prieki beigušies. man arī žēl, gan par to, ka vnk pretīgs laiks, gan to, ka pati netieku slēpot, gan, ka tētis netiek, jo tā ir vienīgā veselīgā un labā nodarbe ko viņš vispār piekopj. karoč pati jūtos daudz maz ok, tikai nogurusi no pēdējo mēnešu darbiem, bet viss, kas saistīts ar ģimeni/radiem liekas baigi nomācošs un bezcerīgs. pagājušo gadu sagaidījām lienot Niedrāja ezera āliņģī, tas bija forši un fun, bet kkādā ziņā šis gads ar kara sākšanos bija baigais kritiens āliņģī. nākamo sagaidām sēžot dīvānā apklājušies ar jauno, smuko, Ukrainā ražoto pledu. un uzreiz pēc pusnakts jau lienam gultā, kko vēl paskatāmies jūtjūbā un guļam.


**************
šis bija intersants eksperiments. galvenā doma bija apzinātība. apzināties un sekot līdzi tam, ko es daru, lai zinātu kā paiet mana dzīve, kā paiet manas dienas, lai nedzīvoju autopilotā, lai būtu vairāk klātesoša tajā, ko daru. un kkādā ziņā šis eksperiments ir mainījis to, kā es domāju un kā pievēršu uzmanību savai dzīvei. pēdējos mēnešus bija drusku piegriezies, bet gribējās izspiest gadu līdz galam. droši vien kaut kad atkal pa kādam mēnesim atkal šo praktizēšu, bet noteikti ne janvārī. ja vien nesajutīšu, ka pietrūkst to darīt. spamošu klabā ikdienā.

Previous Entry  Next Entry