augusts

Posted on 2022.09.01 at 21:27

1. augusts
kā ap vieniem naktī sāka, tā visu dienu līst. no rīta kvfr sapulce. lietus dēļ atmetu plānu par stalli. kaķis neapmierināts, ka nevar iet ārā. visu dienu tā clingy un drusku aizkaitināti tusē ar mani. es pat paspēju nogurt. īpaši, kad vakarā viņam pievienojas vēl Decibels. līst un līst. uztaisu Ieejai rīlu par vībotni. man besī mārketings, bet man tiešām gribētos vairāk nodarboties ar Ieeju un mazāk ar teātri. posta taisīšanas sakarā aizdomājos par augiem - es viņus zinu un vācu jau sen, dodu zirgam, drusku tirgoju tējas, bet pati lietoju šausmīgi maz. vajag vairāk. nolemju nopietnāk patestēt vībotnes iedarbību uz sapņiem. atskāršu, ka ļoti sen neesmu bijusi bungu tripā - pēdējā reize bija kaut kad sen pirms Amerikas. tiklīdz taisos sākt, tā notiek neierasta ārpasaules ielaušanās - man zvana vairāki cilvēki pēc kārtas (man gandrīz nekad neviens nezvana, izņemot mammu). pēc tam piebrauc mammas brālis, atdot matu griežamo mašīnīti. liekas kaut kā jocīgi. sāku ar savām bungām, bet īsti neskan. baigais mitrums gaisā un skaņa ir baigi pļek, pļek. pēc tam mēģinu klausīties austiņās, bet galīgi netripojas. peldu kaut kādā pustripa, pusmiega, pusprāta zupā. bet sajūta tāpat pēc tam ir labāka. kaut kā visu dienu arī nokūkoju. pievācu drusku māju, izslauku grīdas, vajadzētu arī izmazgāt, bet nav iedvesmas. piezvana mamma un stāsta, ka viņai ļoti tārpainas cūku pupas. un ka ikmēneša gāzes rēķins tagad būs 667 eur (gada sākumā tas bija 220 eur - es nezinu kā divi pensionāri tiks ar to galā). apspriežam arī saņemtos e-pastus par elektrības cenu lēcienu. pašā vakarā mēģinu saņemties aizbraukt nopeldēties. izeju uz lieveņa, bet ārā ir jau tumšs un turpina līt, lai gan vismaz nav auksts. ai, nesaņemos. uztaisu ne īpaši stipru vībotnes tēju (ar vīgriezēm un kardamonu) un lienu gultā skatīties Igoru un gulēt uz pranamat. sagribas čurāt, aizeju, nāku atpakaļ, aizmirstu par pranamat, lienu gultā un ritīgi nobrāžu celi uz viņa.

2. augusts
nezinu vai vībotne vai kaut kas cits, bet noguļu šausmīgi ilgi - kādas 10 stundas un rīta miegs ir nepatīkami ķepīgs. sapņi bija krāsaini un raibi, bet ļoti saraustīti un nesaprotami. vienā no tiem - lj user az bija uzgleznojusi kaut kādu ļoti īpašu gleznu. ļoti lēnām ceļos un dzeru kafiju. lietus beidzies un atstājis aiz sevis izgāztus un gar zemi nosistus augus. deviņvīru spēki, cūku pupas, magones, kliņģerītes mētājas pa zemi. atnāk ziņa par paciņu omnivā. aizbraucu uz centru, ieeju piena veikalā nopirkt jauno Smiltenes piena Comte sieru (nezinu cik viņš atbilst oriģinālam, bet ir ļoti garšīgs), ieskrienu humpaliņās un pārtikas veikalā. humpalās pa 1.70 eur dabūju pilnīgi jaunu One Nines Eco-Conscious Travel Wash Bag, kas veikalā maksā 49 paundus. not bad. kaut kā tas viss notiek ļoti lēni, kad esmu atpakaļ, pulkstens ir jau divi. eju dārzā. novācu visu pirmo cūku pupu sējumu. sanāk liels grozs. pusdienās uztaisu tako salātus trimdas latviešu gaumē ar indiāņu trīs māsām.

3. augusts
kaut ko skrienu pa dārzu. uz trijiem esmu Valmierā, tur tikko beidzies mēģis. sagaidām brīvprātīgās, izrunājam lietas. izbraukājos pa veikaliem un sapērkos rekvizītus un citas vajadzīgas lietas. kad esmu jau ceļā uz mājām, Jolanta ziņo, ka izbrauc ar zirgiem no Zvārtavas. esot gājis labi. ziņoju K, ka braucu mājās. viņš liek vārīties lielo cūku pupu katlu. atbraucu, paēdam pupas. kaut ko skrienu pa dārzu. K drusku pļauj. es mulčēju. iemarinēju 5 gab 0.7 gurķu burkas. sāku paunāties rītdienai.

4. augusts
sapaunājos, braucu uz Valmieru. iebraucu stallī. vajadzētu pakordot zirgu un paskatīties kā ar klibošanu. bet ir pats karstuma un dundurlaika ugārs. tāpēc tikai ievelku viņu stallī, sabaroju ar āboliem un kārumiem, iztaustu kāju (protams, neko nesataustu) un braucu tālāk. ieskrienu kojās, neviena nav, izmetu mantas istabiņā, nomainu mašīnu pret velosipēdu minos uz spotu. mēģis, saliekam visu. notiek ģenerālis. baigi daudz cilvēku nav, bet čupiņa ir. pēc tam braucam uz kojām. izrādās esmu ievākusies pie kaut kāda sveša čaļa, jo kojās ir divas 234. istabiņas. viena otrai pretī, nevienai nav istabas numurs ārpusē pielikts. un atslēgas atšķiras tā - "234. pa.l" un "234. p.kr.". pārvācos uz īsto istabiņu. citi aiziet skatīties Uzvara ir mirklis. tā ir ļoti kruta izrāde. bet es redzēju jau pirms 2 gadiem un man jāmazgā kostīmi. izmazgāju, iemetu žāvētājā, viss kūl. pārējie raksta, lai braucu uz Bohēmu. braucu uz Bohēmu. daudz cilvēku. dzeru alus un tērzēju. tā paiet diezgan ilgs laiks. taisos pievienoties Gediņam mājupceļā, bet uzrodas Nele, ko ļoti sen neesmu satikusi. sākam pļāpāt. viņa pagaldē ielej manā tukšajā alus glāzē baltvīnu. ar to arī sākas vakara neprātīgākā un es teikšu arī, ka diezgan liekā sadaļa. turpinām pļāpāt, lielākā daļa cilvēku jau prom. uzrodas Mielavs un uzliek uz galda baltvīna pudeli for free. sēžam ar Mielavu, Neli, Matīsu un kaut kādiem trim jaunajiem horeogrāfiem. kaut kad jādodas prom. es ar riteni aizbraucu ātrāk nekā Mielavs ar taksi. pie kojām notiek ballīte, ir gan Laura, gan Gediņš, gan Kirils, gan vēl tur viskas. piesēžos. atbrauc Mielavs, izvelk rumu un kolas. pa apli ceļo divas siltas rumkolas glāzes. drausmīgi, drausmīgi piedzeros.


5. augusts
aizeju gulēt laikam ap astoņiem no rīta. 14 plānots iet uz Vēsās pirmizrādi. man ir ļoti, ļoti slikti. drausmīgas pohas. iepriekšējo reizi tik slikti jutos pēc Lībiešu pirmizrādes. tas bija pirms 2 gadiem. pirms došanās prom eju pačurāt. eju garām virtuvei, kur kāds tikko aplējis roltonu. man no smakas paliek nelabi. paspēju līdz tualetei un izvemjos. ar drausmīgām mokām aizminos līdz Vēsajai. K arī atbraucis, pa ceļam uz Labu dabu. diemžēl apsēžamies uz ripas, kura ģenerālī tiek manuāli apgriezta 3 reizes. principā visu izrādi redzu tikai Artūru Gaili. manliekas, ka man kopumā diezgan patiktu tā izrāde, bet es praktiski neko vispār no viņas neredzēju un komplektā ar pohām tas bija diezgan mokoši. pēc tam skrienu atpakaļ uz kojām pagulēt. paguļu drusku vairāk nekā stundiņu, ieeju aukstā dušā, liekas, ka jūtos samērā ciešami. apēdu vienu maizīti un braucu uz spotu. kamēr sēžu, guļu vai braucu ar riteni - ir ok. bet staigājot ir tāda kā nelabuma sajūta. notiek izrāde. novācamies, braucam uz kojām. ielieku mazgāties kostīmus. joprojām staigājot ir nelabuma sajūta. guļot vai braucot ar riteni nav. ieeju dušā, izžauju veļu un guļu.

6. augusts
esmu izgulējusies un beidzot gribu ēst. aizeju uz Viršiem pēc kafijas. gribu beidzot pamēģināt vegānisko hotdogu, bet viņiem, protams, nav. paņemu vegan kebabu. pa lielam līdz pat brīdim, kad jādodas uz spotu, gulšņāju un sāku lasīt grāmatu, ko nopirku badlandu visitor centra giftšopā - The Girl Who Sang to the Buffalo: A Child, an Elder, and the Light from an Ancient Sky, ik pa laikam čekojot laika prognozi, kas visu laiku mainās no ļoti cerīgas un sūdīgu. brīžam diezgan gāž lietus. grāmata ritīgi ievelk. mums izrādes 16 un 19. kad dodamies uz spotu, ir pierimis, bet neilgi pirms izrādes atkal sāk līt. tomēr uz sākumu atkal pierimst un izrādes laikā tikai drusku papilina. atkrīt stress par kostīmu žāvēšanu starplaikā. mēģinām aiziet paēst uz to fancy kebabnīcu turpat blakus, bet tur pilns ar cilvēkiem un saka, ka būs jāgaida 30-40 min. bet mums ir tikai 40 lai jau būtu paēduši un atpakaļ. citi aiziet meklēt kaut ko citu, es paņemu veģetāro picu turpat šķērsielas food truck. rakstīts, ka īsta itāļu pica un taisa itāliska paskata vīrietis, kurš nerunā latviski. bet baigi itāliska neliekas. negaršīga gan arī nav. pirms otrās izrādes piebrauc Reinis S. un saka, ka grib teikt paldies par to, ka visu šo gadu laikā ar mums ir bijis tik labi sadarboties. nu, ka necērtam kāju pie zemes un nebļaujam, ka vajag, bet risinām savas problēmas paši. mīlīgi, bet drusku smieklīgi arī. pēc otrās izrādes ir stāvovācijas. šaušalīgā ātrumā novācamies, es tešos uz kojām likt kostīmus mazgāties. pēc tam laižu uz Citu dziesmu svētkiem. muzons ir nenormāli, nenormāli labs. bet man nepatīk teicējs, jeb drīzāk tas (teatrālais) veids, kā viņš runā. nezinu - aktiera vai režisora vaina, bet man tiešām nepatīk. manā galvā neiet kopā ar pankiem. notikuma otrās stundas laikā sāku salt. kad beidzas, lecu uz riteņa un tešos uz kojām izņemt kostīmus no vešenes un pārlikt žāvētājā. pārējie iet pa taisno uz Bohēmu. minoties nosalstu vēl vairāk. galīgi negribas nekur vairs braukt. uztaisu tēju, lasu savu grāmatu. līdz trijiem naktī. Sandija atnāk kaut kad ātrāk. trijos piespiežu sevi izslēgt gaismu (un slavēju sevi, ka atcerējos paņemt uz kojām mazo lampiņu, ko var lietot arī pārāk netraucējot istabasbiedrenes). kaut kad samērā drīz no ballītes pārrodas arī pārējās.

7. augusts
pieceļos, aizeju uz Viršiem pēc kafijas. daļēji sapaunājos, ietūcu mašīnā riteni, lai pēc tam nav viss vēlreiz jāpārkrāmē un ar Paulu braucam uz spotu. drīz ierodas arī pārējie. uzkrāmējam izrādi, izrāde notiek, izrāde beidzas, novācam izrādi. patērzēju ar Mārci un Līgu. pārējie vēl paliek krāmēties un gaidīt busu no Rīgas, es braucu uz kojām likt kostīmus mazgāties. kamēr mazgājas, sakravājos, ieeju dušā, uzēdu arbūzu, turpinu lasīt grāmatu. viena vešene beidzas, bet otra vēl kāds brīdis jāgaida. ielieku žāvētājā pirmās vešenes drēbes. sastiepju jau visas mantas uz mašīnu. Jolanta saorganizējusi Radim Alises masāžu. atsūta ziņu kas un kur bijis sasprindzis. sēžu pie kojām, sagaidu Sandru, papļāpājam. Sandra aizbrauc skatīties Rindu, es savācu kostīmus, kāpju mašīnā, attaisu logus, uzlieku Pearl Jam un braucu mājās. aizbraucu, ir jau kādi četri, kamēr izpaunājos paiet kāda stunda. līdz nākamsestdienas viesizrādei esmu pie sevis paņēmusi visu savu departamentu - gan kostīmus, gan rekvizītus. viss jāpārkrāmē un jāsakārto un jāizžāvē utt. K guļ pēc savas trakās kāzu haltūras. bail iet dārzā, es jau pa gabalu dzirdu klusus čukstus no visām pusēm - aaa, aplej mani, mani slāpst, aaaaa. izskatās, ka Smiltenē nav nekas lijis. ieskrienu fiksi dārzā saplūkt gurķus, lai nepāraug vēl vairāk (viņi aug pa stundām, ne dienām). nolasu arī drusku tomātus. eju iekšā, uztaisu maizītes, turpinu lasīt grāmatu. kaut kad pamostas K, iedzeram kafiju, bet abi jūtamies miegaini. kaut kad saņemamies palaistīt dārzu - K siltumnīcu, es ārpusi. jau krēslā braucam peldēt. man gribas uz svēto ezeru. mēs it kā šo apzīmējumu lietojam pa jokam, bet īstenībā tas nemaz nav joks. man viņš tiešām tāds liekas. Niedrājs, protams. izkāpju no mašīnas, ievelku plaušās gaisu un jau izskrien cauri svētlaimības mirklis. smaržo pēc saulē sasilušām priedēm un mežezera ūdens. nopeldamies un vēl kādu brīdi sēžam uz soliņa uz laipas. starp mākoņiem lien ārā izplūdis un ļoti liels mēnessrags. es stāstu K par ko ir grāmata, ko lasu. tad braucam mājās, es pabeidzu grāmatu, pasūtu book depositorijā šīs triloģijas pirmo daļu Neither Wolf nor Dog. tad Netflixā skatāmies 2 Sandman sērijas. man nepatīk. liekas kaut kā šausmīgi klišejiski un lēti un sūdīgi aktieri.

8. augusts
naktī sapņoju kaut ko par bifeļiem. pamostos 6 un vairs nevaru aizmigt. kvfr sapulce. pēc tam sāk nāk miegs un negribas neko darīt. ārā pavēss un apmācies. zvana TIC un saka, ka grib šonedēļ nākt un filmēt kaut kādu promo video MKD. kaut kā visu dienu jūtos diezgan ņergaini. K ir sastiepis muguru staipot Tesas aparātus un pēc tam kāzu haltūras tehniku, tāpēc neko daudz nedara. saņemos norakt kartupeļu dobi. varētu vēl augt, bet vienā galā uzdarbojas kolorado vaboles. beigu beigās noroku visu. sanāk pilns grozs ar kartupeļiem. ieberu dobē 2 maisus zirgu mēslu, ierušinu un iesēju rukolu, salātus un ēdamo portulaku. uztaisu ļoti garšīgas pusdienas - apvītis puķkāposts - sadalīts nelielās puķītēs un cepts cepeškrāsnī, īsi pirms gatavības pārkasīts ar Smiltenes Piena jauno Comte sieru. + cepeškrāsnī cepti mazie tomātiņi (mazākie veseli, lielākie uz pusēm - ar standziņām piespiestas 2 daiviņas ķiploka, čilī, pipari, sāls, baziliks, olīveļļa - visi tādi samasēti un es vēl drusku piekārtoju, lai ar griezuma vietām uz augšu). kopā garšoja neticami labi. vakarā nopeldamies Klievī. skatāmies Igoru un guļam uz Pranamat. plānā skatīties filmu - Neither Wolf nor Dog (pēc iepriekšminētās grāmatas motīviem). nevaram nekur atrast. beigās nopērkam pa 10 dolāriem Vimeo. filma ļoti skaista. man ļoti patīk 95 gadus vecais indiāņu aktieris.

9. augusts
noguļu līdz 10 un sūdīgi mostos. kaut ko drusku parosos. ielieku kkādu postu Garbanzo eventā. es šogad galīgi lažoju ar kafenes reklamēšanu. beigās neviens neatnāks. zvana Vilis Daudziņš un uzdod visādus jautājumus par zirgu krāsām. vēlāk zvana Ilizane un uzdod jautājums par to kurš un kur Latvijā izgatavo ādas zirglietas. pēc vieniem braucu uz stalli, sarunāts kko padarīt ar Jolantu. ievelku zirgu raundpenā, šams bez prasīšanas braši aizrikšo. tāds klibs neliekas, bet liekas ka tas labais plecs kaut kā kuslāk strādā. bet kustēties vajag, citādi ar emfizēmu sūdīgi. nolemjam iziet mierīgā apvidū. jājot pa taisni nekādu klibošanu nejūtu. aizejam uz lucernas lauku, normāli un pieklājīgi palēkšojam. braucu mājās, ēdam cūku pupas. laistu dārzu. vakarā Igors un Pranamat un gulēt.

10. augusts
vībotnes sapņi. sapņoju kaut ko apokaliptisku, bet tā, ka mani tas neskar un citi nāk pie manis, kā pie kādas dievības, lai iemācu arī viņus būtu apokalipses neskartiem. pamostos 9os. atbrauc asenizators izsūkt tualeti. baigi smird. tusēju iekšā, jo iekšā nesmird. gribu beidzot izkravāt Valmieras somu, bet atduros pret iekrājušos nekārtību skapī. ne tur ko ielikt, ne atrast, ne izņemt. sakārtoju 3 drausmīgākos plauktus - džemperu, bikšu un krekliņu. šo to arī atlieku promdošanai. aizbraucu K līdzi uz Skrapci. man vajag dažas podu puķes bojāgājušo vietā. bet tur ir tikai ledenes, kas man nepatīk un sakaltuši, kusli petūniju stādiņi pa 3.22 eur gabalā. atlikušo dienu darbojos torentu režīmā. K izdomāja tādu apzīmējumu tam, kā es mēdzu darboties. padaru drusku kaut ko vienu, pametu, padaru citu, padaru pirmo, tad trešo darbiņu un tā pamazām izdaru visu līdz galam. šodien tas sevī iekļauj mazliet dārzu, mājas kārtošanu un tīrīšanu, ēst gatavošanu. pusdienās cepeškrāsnī cepti jaunie kartupelīši ar ķimenēm, rozmarīnu un kūpinātu jūras sāli. klāt cepeškrāsnī cepti kabači ar Svanetijas sāli un timiānu vieglā ķiploku un balzamiko marinādē. un salāti no svaigiem un mazsālītiem gurķiem. ļoti garšīgi. viss izaudzis manā dārzā. pēc pusdienām saņemos un izmazgāju visā mājā grīdas. K salaista siltumnīcu. iepilinām Decibelam blusu zāles. uztaisām nelielu sapulci par Garbanzo. sāk ienākties rezervācijas. tad jau ir vakars. un vakars ir vēss. aizbraucam uz Niedrāju, nopeldamies. atbraucam mājās, ielieku mazsālīties gurķīšus. Igors, pranamat, utt.

11. augusts
no rīta braucu skatīties, kā zirgam ar kāju. Marta ar Kārli aizbrauc uz treniņu. kāja izskatās labi. drusku pakordoju, nekādu klibumu neredz. bet ir karsts un kukaiņains un neko vairāk darīt ar īsti negribas. aizbraucu uz Valmieru. iebraucu kojās savākt tur aizmirstos aukstuma elementus no saldētavas. kkāda pārzine saka - jā, jā, es redzēju, ka bija atstāti, tūlīt atnesīšu un pazūd. nevar atrast, pazuduši. tā arī neatrodas. iebraucu Depo. man vajag kkādas dažas smukumpuķes, ko iestādīt to vietā, kas nokalta, kamēr biju Amerikā. nekā ņemama nav, arī nocenoto augu plauktā kaut kādi pilnīgi līķi. nopērku dažas smukumnātrītes. Rimi sapērku praktiski visus ēdamos rekvizītus Marijai un braucu mājā. atnāk tā TIC meitene un nofilmē kā es sēžu pie galdiņa un saku, lai cilvēki nāk uz kafejnīcu. stāsta, ka tajā nedēļas nogalē Smiltenes novadā notiek miljons paralēlu pasākumu. neliekas baigi labi no kafenes viedokļa. ņemos pa dārzu. sākušas ražot pagājšgad stādītās kazenes. vakarā sākam skatīties seriku Shrink Next Door.

12. augusts
no rīta K pabeidz taisīt nojumes maliņu. lēnām paunājamies. man ir stress, par to, ka nekam nav laika. gribam būt Sansusī ap 18, lai mierīgi izmestu no mašīnas rekvizītu kastes, saklātu gulēšanu un ietu uz atklāšanas koncertu. pirms braukšanas uzvāru buljonzupiņu ar mikrokartupelīšiem un cūku pupām. izbraucam ap trijiem, bet kamēr nopeldamies Alaukstā, dabūjam bageti (rekvizīts), dabūjam sev dzērienus un uzkodas, ielejam degvielu - ir jau praktiski septiņi kad ierodamies. gandrīz uzreiz dodamies uz atklāšanas koncertu, bet kaut kā grūti pieslēgties tā uzreiz pēc ilgās braukšanas. nav arī gluži mana iecienītākā mūzika. kaut kad atbrīvojamies no rekvizītiem, saklājam auto, klīstam apkārt. tad jādodas uz Neiburgas un Ķirses performanci pļavā. diezgan forši. tāds kā tilts uz VTFF Vēso. apmēram tā pati komanda, tikai tagad darbība saistīta nevis ar aukstumu, bet karstumu. tad ir Santu sutartiņu izrāde. es to redzēju pirms diviem gadiem Valmierā un man nu tā. pārējie aiziet, es sēžu pagalma vidū uz kvfr podestiem un graužu sēmenes. Satikt beidzas, uzēdam ko dod Nata cafe (plovs un sojšliks). pēc tam ērģelnieku kautiņi. tad bija epic shit. čalis ar Hammond ērģelēm un džezu pret sievieti - melnās drēbēs, ar sarkaniem plandošiem svārkiem, sarkanām lūpām, sudraba kurpēm, ļoti dzīvu sejas mīmiku, degošu picu krāsni tieši aiz muguras un dramatisku Mesiānu, Bahu utt. noklausos pirmo daļu, jūtos nogurusi, negribas arī vairs komunicēt, eju uz mašīnu, bet diezgan ilgi nevaru aizmigt. drusku arī auksti, nakts visai dzestra. kaut kad ap trijiem atnāk K.

13. augusts
pieceļos pēc 9iem un pa taisno eju riktēties izrādei, K tikmēr uzprīmuso kafiju. labi, ka paņēmām, jo kafijotavā ir nenormāli gara rinda. salieku visu izrādei. kaut kad amēbiski sākas mēģis. mēs pa to laiku ejam stāvēt rindā pēc pankūkām. stāvam drausmīgi ilgi. pati pankūka ir garšīga, bet pildījums iekšā ļoti skops, par to esmu vīlusies. tad jau drīz izrāde. Jolanta sūta ziņas kā Radim gājis ar hiropraktiķi. bijis viskaut kas tajā labajā pusē savilkts. baigi karsts. izrāde beidzas. novācu visu, aizejam paēst talonēdienu, uzprīmusojam vēl vienu kafiju, apēdam saldējumu, sakārtojam mašīnu un braucam uz kalti. Dzenītis nu tā, bet Linda Leimane ļoti, ļoti kruti. kopā ar Jurģi un horeogrāfu braucam peldēt uz Zujas ezeru. esam tur labā brīdī, kad praktiski nav cilvēku. kad taisāmmies prom, tad jau sarodas daudz. braucam atpakaļ uz Sansusī, atkal uzēdam un gaidām Herliņu un to vēl vienu pianistu. koncertu noguļu hamokā. nogurstu no bērnu bļaušanas, bet koncerts foršs. varbūt drusciņ par garu. pēc tam laižam mājās. man ļoti gribējās dzirdēt Langa Runā nāve, bet, protams, protams, protams - tas ir ielikts 2 naktī, bet man rīt jau 12:30 frešai jābūt Burtniekos. pa ceļam redzam episku pilnmēnesi lienam ārā no zemes un vairākas perseīdas.

14. augusts
normāli izguļos. padzeru kafiju, parunāju ar mammu, padomāju ko teikt un braucu uz Burtniekiem. izbraucu diezgan laicīgi, tāpēc aizbraucu nopeldēties Burtniekā. baigi ilgi jāiet pa seklu un šausmīgi siltu ūdeni. nav baigi refreshing. braucu uz Swanandpony. tur ir palikušas 4 retrītotājas (no sākotnējām 6). iekārtojamies ēnā zem ozola. šo to pastāstu. 2 tādas aktīvas un visko jautā un iesaistās, viena klusāka - uzmanīgi klausās, viena turas tā pa gabalu un liekas skeptiskāka vai vismaz visai noslēgta. nobungoju meditāciju, gaidu, kad visas celsies augšā un stāstīs kā bija. viena pieceļas pilnīgi noraudājusies. es jau nobīstos, bet izrādās viņa satikusi savu nesen mirušo omīti. arī pārējām interesanti stāsti. priecājos, ka arī atturīgajai meitenei sanācis trips. vēl kādu laiku papļāpājam un braucu mājās. esmu priecīga, jo viss tiešām forši izdevās un sanāca. mājās gan izpūšu gaisu un sajūtu cik esmu bijusi uztraukusies par šo nebijušo pieredzi. mamma jau paspējusi viskaut ko izravēt. es arī mēģinu kaut ko darīt. bet ir karsts. pēc sešiem braucam uz stalli - sapulce ar Birzleju Kārli par mājas kafejnīcu un pēc tam jāiedod Vegai zāles un jāizstaidzina Vega un Radis kādas 30 - 40 min (tā jādara vairākas dienas pēc hiropraktiķes vizītēm). izrunājamies, iepakojam zirgus mušu segās, un ejam. K iedodu vest Vegu, viņa ir ļoti labi audzināta. es ar savu zirdziņu, Kārlis ar Valensi un Leo. ejam pa grantieku. baigi trakas mušas + drausmīgi putekļi. bezvējš un viss no ceļa un no apkārtnē notiekošās labības kulšanas vienkārši karājas gaisā. nopeldamies Mūrmuižas dīķī, braucam mājās. uzbraucam vēl kalnā paskatīties saulespuķu lauku, bet ir jau pārāk sakrēslojis.

15. augusts
guļu diezgan drausmīgi, jo kaut kad naktī/agri no rīta sākas mēnešreižu krampji. es guļu pusmiegā un domāju, ka jāaiziet pēc tabletes, bet esmu pārāk miegā, lai to izdarītu. jāceļas agri - uz pirmdienas agro sapulci. kaut ko izrunājam. vakarā braucu uz stalli izstaidzināt zirgu.

16. augusts
pamostos pēc deviņiem. pārējie jau augšā. kafiju dzerot pļāpāju ar brāli. viņš ir it kā mierīgs un nav agresīvs, tas, ko viņš runā ir paciešams (pārsvarā par Sistēmu un izkāpšanu no matriksa un nepiedalīšanos Sistēmas plānos), bet es jūtu, kā mani tā sarunāšanās pamazām aizvien trakāk uzvelk un rada trauksmi. nepatīk arī, ka viņš vispār neklausās, ko es gribu pateikt, tikai runā garu monologu. brālis grib ar dēliem ar riteņiem braukt kaut kur ciemos un tad uz ezeru. ir mans ritenis un divi palienēti no jz zimbabves mammas. bet mazākajam puikam visi riteņi par lielu. K nofleksē mana riteņa trubai gabalu, lai var nolaist max zemu, bet viņam tāpat bail un par augstu. brālis liek viņam mēģināt, bet viņš paniko un raud. brālis gan neko nepušo un nedžadžo un ir mierīgs, bet atstāj viņu raudāt un nomierināties pašu. man tas kkā liekas nepareizi un, lai gan es nejūtos ērti ar bērniem, es aizeju un viņu samīļoju un saku ka ir ok baidīties un viss kārtībā. tad problēmu atrisina velo noma, kurā var dabūt Oskaram augumam atbilstošu riteni pa 6 eur dienā. viņi izpaunājas un aizbrauc. baigi karsts. es jūtos kaut kā baigi ļengani. droši vien komplekts - karstums + mēnešreizes + radinieku radītais stress. kkā velku eksistenci, kaut ko mēģinot darīt, bet neko jau baigi arī neizdaru. pastāstu mammai kā es jūtos par brāli, pareizāk sakot, kā es jutos bērnībā. vakarpusē izlienu ārā un salaistu dārzu. sausums diezgan dramatisks un zeme sausa un cieta kā akmens. salaižu vannās atkal ūdeni no akas, lieku vārīties pēdējo cūku pupu porciju. paēdam pupas. krēslo. mamma sāk uztraukties un stresot. ar drausmīgām mokām pierunājam viņu braukt līdzi peldēties, kad pārrodas brālis ar jaunāko puiku. vecākais palicis pie drauga. aizbraucam visi uz Niedrāju.

17. augusts
braucam uz Valmieru pa veikaliem pirkties Garbanzo. baigi nogurstam. par spīti saldējuma pauzei pa vidu. Depo nopērkam arī vissezonu lampiņas nojumei un 3 nocenotas dekoratīvās salvijas pa 64 centiem gabalā. braucam mājās, iebraucam Smiltenes Topiņā un nopērkam puskīlo rauga mīklas. krāmējamies, karinām lampiņas. baigi, baigi smuki un mīlīgi. no rauga mīklas uzcepu 1 gab plātsmaizi ar āboliem un 1 gab wannabe picu ar viskautko. ilgi nosēžam nojumē un priecājamies par jaunajām lampiņām. brālis ar mammu un bērniem kurina ugunskuru, dedzina nolūzušo sīpoliņābeles zaru. mēs nē. peldēt un Igors un pranamat un gulēt.

18. augusts
braucu uz treniņu. sarunāts, ka papā savāks no Smiltenes mammu, brāli un brāļabērnus. tiek lēsts, ka viņi būs prom ap 12iem. viņi it kā ir mierīgi un neko sliktu nedara, bet es gaidu, kad viņi aizbrauks, jo viņi tomēr rada visu laiku kkādu fona nemieru manī un man vajag koncentrēties kafenei. treniņā karsti, ne zirgam, ne man nav baigi daudz spēka. kko palecam un braucam mājās. šie vēl nav nekur aizbraukuši, no papsīša nav nekādu ziņu, mamma streso, brālis ar bērniem aiziet tusēt pie ezera. es mēģinu savākties un darboties, bet iet grūti. papsīts ierodas tik ap kādiem trijiem, kamēr viņi izpaunājas, tad vēl brauks ēst un pie mammas brāļa un visa ņemšanās turpinās vēl pāris stundas. mani tas viss ļoti nogurdina un distraktē. ir jau vakars, kad viņi beidzot aizbrauc. es neko baigi neesmu izdarījusi. ielieku mazsālīties gurķus, bet neko daudz vairāk arī neizdaru.

19. augusts
visu dienu taisu ēst un brīžos kad netaisu, nodarbojos ar saimniecības labiekārtošanu. ap diviem naktī vēl aizbraucam uz Klievi nopeldēties un ejam gulēt.

20. augusts
pieceļos ap septiņiem un sāku rosīties. K sprauž uz iesmiņiem sojšliku, es iekārtoju galdiņus. ap 9 atbrauc Birzleju Kārlis ar ļoti daudz kūkām. es pievēršos ēdienam. 12 ierodas pirmie apmeklētāji, mēs bišķi kavējam atvēršanos. svelme drusku rimusies un diezgan spēcīgs vējš un mākoņi. bet vismaz nav lietus un labi arī, ka nav tas trakais karstums. kopumā vaibs foršs un viss forši, tikai baigi maz cilvēku, gan vispār, gan salīdzinot ar pagājušogadu. pagājšgad pabarojām 70+, šogad tikai 22 + 6 bērnus. ap pieciem klapējamies ciet. Anna paliks pie mums, vēlāk atbrauc atpakaļ arī Galzons ar māsu. sēžam nojumē un dzeram Tērvetes Senču un pļāpājam.

21. augusts
pamostos diezgan agri - drusku pēc astoņiem. ir apmācies un ļoti patīkams klimats. tā, ka silti, bet maigi, nevis sveloši. pastaigāju ar lejkannu pa dārzu. uzēdam kūkas. atstājam Annu vienu pašu un braucam uz Gaujienas kapusvētkiem. nopērku 2 baltu gladiolu pušķus no visvecākās un vienkāršākās tantītes. viņa par abiem paņem tikai 2 eur un taisnojas, ka karstumā puķes apvītušas. neko nezinu, izskatās smukas. saliekam pa pušķim vecāsmammas vecākiem un vecāpapa vecākiem. satiekam trapeniešus. tad aizejam pastaigāties uz muižu. ap muižu saliktas visādas dzindzināmas skaņas instalācijas. tad iebraucam pie radiem atdot naudu par kapu pieskatīšanu un braucam mājās. tieši, kad piebraucam, Anna brauc prom. aiznesu kamiņienei bļodu ar sorgo salātiem no kafenes. cīnos ar miegu, kaut ko rosos, K aiziet gulēt diendusu. es ar atlaižos, bet saprotu, ka ja aizmigšu, tad neko vairāk neizdarīšu. ceļos atkal augšā un braucu uz stalli. Marta un Kārlis taisās uz Rīgu, tāpēc izeju vienatā apvidū. ir forši.

22. augusts
apmācies un sīki līņā. nekas nopietns, bet vismaz kaut kāds mitrums un putekļi paskalojas. kvfr sapulce. beidzot jāsāk darīt lietas, visu laiku solīju, ka visam pievērsīšos pēc kafenes un kafene nu ir pagājusi. sēžu pie kompja kaķu ielenkumā - Decibels uz krēsla man aiz muguras (pati knapi turos uz pašas krēsla maliņas) un Rikardo uz rakstāmgalda stūra. manliekas tie kaķi ir baigā svētība. K aizved Volvo uz servisu sataisīt to gultni un aizbrauc uz Valmieru - studiju. 3x dienā ēdam kūkas.

23. augusts
K aizbrauc uz Rīgu, uz Tesas mēģi. es kaut ko rosos pa dārzu. pusdienās uztaisu wannabe rāmenu ar visādām kafenes atliekām un tofu terijaki. ļoti garšīgs. vakarā ļoti gribas uz mežu. aizbraucu līdz Spicierim, eju klaiņot, sēžu izcirtumā, sagaidu tumsu, eju atpakaļ, redzu daudz, daudz jāņtārpiņus. nopeldos Spicierī un braucu mājās. pa to laiku ir atbraucis K un paēdis rāmenu.

24. augusts
īsti neatceros, ko darīju. neesmu pierakstījusi. zinu tik, ka pusdienās taisīju cepeškrāsnī ceptu tomātu un paprikas zupu. un vakarā gaidījām tumsu, lai braucot peldēt varētu parādīt K jāņtārpiņus. viņi bija, bet ne tuvu tik daudz kā iepriekšējā dienā. ir silts vakars, ilgi nosēžam uz Niedrāja laipas un pļāpājam un pētām zvaigznājus ar StarWalk2 appu.

25. augusts
no rīta treniņš. Valmierā nolijis - nosacīti vēss (+20), apmācies, laukums salijis un neput. atkal lecam visādas liektas trajektorijas. tas laikam ir galvenais, ar ko šovasar nodarbojamies. braucu mājās. Roziņš visu dienu izliekas par mājas kaķi un guļ uz rakstāmgalda. pusdienās uztaisu ritīgi foršu zupu no cepeškrāsnī ceptiem tomātiem un paprikas.

26. augusts
diezgan produktīvi ņemos pa dārzu. novācu redīsus. tiešām kaut kāda hibrīdšķirne, jo par spīti karstumam un sausumam izauguši forši redīsi. izravēju vienu dobi. pusdienās uztaisu ritīgi foršu paelju ar saviem pašaudzētajiem dārzeņiem. saldajā sablendēju saldētus banānus ar ogām un medu. vakarpusē braucu uz stalli. tur viss tukšs un kluss, ņemu zirgu, ejam apvidū. aizejam līdz mežiņam. tur nav būts 100 gadus, visas jau tā knapās taciņas pilnīgi aizaugušas. Rikardo laikam noķēris vāveri. vismaz spriežot pēc kažoka atliekām, kas mētājas dārzā, izskatās pēc vāveres.

27. augusts
neticami, bet tiešām pieceļamies drusku pēc sešiem un jau pusastoņos izbraucam. dabūju, ko gribēju - saules pielietu miglu pa ceļam. nenormāi skaisti. aizbraucam uz Kornetiem, mums tur palikusi vēl viena neizieta dabas taka - Raipala ezera. pirms sākam iet, uzkāpjam Kornetu skatu tornī. jāsaka, ka no visām Kornetu apkaimes takām Raipala ezera taka ir visvieglākā, viscivilizētākā un visgarlaicīgākā. turpceļš vēl tā, bet atpakaļ ceļš pa tādu pavisam lielu taku/celiņu. vidū nopeldamies Raipala ezerā, atnākot atpakaļ uz Kornietiem - Trumulīša ezerā. pēc tam ir drusku neaizplānots brīvais laiks, tāpēc aizlaižam uz Alūksni. karstums pieņēmies spēkā, tāpēc sākumā veldzejāmmies humpalās. tad braucam uz pils parku. man ienāk prātā doma, ka jāiznomā tas tizlais drandoļets - nu tāds trīsritenis ar "blakusvāģi" - viens minās, otrs sēž. K ir skeptisks, bet piekrīt. izbraucam ar to parku. pa līdzenu un no kalna lejā ir ritīgi fun, bet pret kalnu diezkas nav. parkā paēdam savus līdzpaņemtos sendvičus un nopeldamies Alūksnes ezerā. tad aizmirstam, ka gribējām beidzot uzkāpt Alūksnes skatu tornī (vairākkārt esam gribējuši, bet dažādu iemeslu dēļ nav izdevies) un braucam uz Opekalnu. Opekalna baznīcas draudze piedalās mājas kafejnīcu dienās. par grašiem var dabūt nenormāli krutu mājas biezpienmaizi (viens eiro par pieklājīga izmēra gabalu), milzu pončiku, saldējuma kokteili, kafiju, tēju un vēl kkādus saldumus. izstaigājam baznīcu, uzkāpjam tornī, klausāmies kā mācītājs spēlē ģitāru un dzied slavēšanas dziesmas. četros tiek spēlētas arī ērģeles, paklausāmies ar tās. tad taisāmies uz māju. pa ceļam gribu piestāt pie Grūbes dolomīta atsegumiem, bet tur viss izrādās nepļauts un netīrīts un aizaudzis. izbraucam vēl caur Mēru muižu. man drusku gribas pastīties tur nesen atklāto amatniecības izstādi, bet, kā jau esam domājuši - darba laiks jau beidzies. pa ceļam uz mājām vēl nopeldos Niedrājā - man 4. reize šajā dienā. K slinkums, viņš sēž malā un skatās. baigi daudz cilvēku. pirms tam plānojām, ka vakarā vēl varētu aizbraukt uz Savvaļu, patusēt pie elektronikas, bet tā kā esam agri cēlušies, abiem nāk miegs un nav vairs spēka. lienam gultā un noskatāmies pāris krievu influencera Roman NFKRZ video un netflixa doķeni par kaķiem inside of the mind of a cat.

28. augusts
pamostos pusastoņos, no gultas izlienu gandrīz stundu vēlāk. padzeru kafiju, eju dārzā, bet baigi ātri paliek par karstu. jau ap 11 esmu pilnīgi izmirkusi sviedros. K uzliek atpakaļ un nokrāso lieveņa plauktu. aizbraucam uz Klievi nopeldēties - par brīnumu ļoti maz cilvēku - pavecāks pāris sauļojas un 1 sieviete peldas. varbūt tāpēc, ka šon Smilčā autokross un visi aizgājuši skatīties. K aizbrauc uz Valmieru rakstīt balsi savam ierakstam. es sakārtoju un uzkopju māju. nu tā lielos vēzienos, pārāk neiedziļinoties sīkumos. kaimiņiene iespraudusi savā dārzā kaut kādu ierīci (visdrīzāk kurmju vai žurku baidīšanai, kas ar intvervāliem izdveš pretīgu skaņu). ap četriem atbrauc Andreta. lieku viņai šķirot tomātus un griezt dārzeņus un pati būvēju vieglu kabaču "lazanju". vieglu, jo bez visādām sojām, tikai dārzeņi un pastas plāksnīšu vietā kabača šķēles. K atraksta, ka brauc mājās no Valmieras. nolemjam viņu sagaidīt un ēst kopā. viņš aizķeras un atbrauc tikai pēc stundas+. paēdam, aizbraucam uz Klievi nopeldēties. izstaigāju dārzu ar lejkannu. viss mežonīgi sauss un izkaltis. pēc tam sēžam nojumē, pļāpājam, dzeram tēju un baudām pēdējo silto vasaras vakaru. jau ap 23iem salienam gultās. es vēl brīdi palasu "Trauma: The Invisible Epidemic: How Trauma Works and How We Can Heal From It".

29. augusts
diezgan laicīgi pieceļamies, drīz izlien arī Andreta. pļāpājam. Marta beidzot atraksta, kā Radim 6d gāja ar Jurati - adatu terapeiti. gājis labi, Jurate teikusi, ka viņš labā formā un labi izskatās, it īpaši priekš saviem gadiem. sataisu lielu šķīvi ar sviestmaižu asorti. paēdam brokastis un ejam uz Veco parku. Andreta grib Smiltenes SPA - t.i. palīst zem Abula pārgāznes ūdenskrituma. mēs ceram atzīmēt pēdējo vasaras dienu iznomājot SUPu, bet Annes laivas 1dienās nestrādā un otrs izīrētājs ir izgaisis un telefonu neceļ. nopeldamies Teperī - pa miljons gadiem peldam nevis stadiona peldvietā, kur strauji paliek dziļš, bet uz saliņas. tur ir sekls šausmīgi ilgi, baigā mīcīšanās. pēc tam ejam uz ūdenskritumu. tur gan tusē 3 dzērāji peldbiksēs, bet mēs neliekamies traucēti un baudām Smilča SPA. ūdens gan salīdzinoši maz un spiediens nav baigi liels, bet apenes tāpat jātur ar rokām, lai nenorauj. ejam mājās, K aizskrien uz bezdarbniekiem, es sāku nodarboties ar istabas puķu atvaļinājuma noslēgšanu - velku ārā no jasmīnapakšas, mazgāju podus, piemeklēju apakššķīvīšus, apgriežu, izlasu kritušās lapas un krāmēju lievenī. rīt sola to lietu, man nevajag, lai pirms iekšā nešanas visi mani sukulenti neprātīgi pielīst. Andreta ap 16iem aiziet uz autobusu, es turpinu kko rosīties. pēc tam ķeru vēl vasaru un gulšņāju šūpuļtīklā. kad sāk zibeņot un dārdēt, iestiepjam šūpuļtīklu nojumē un turpat noskatāmies gan dienišķo Igoru Rajevu, gan otro House of Dragons sēriju. kaut kad sāk līt un ir baigi skaļš, bet uzliekam subtitrus un turpinām tusēt ārā. pēc tam ejam iekšā - Pranamat un forša doķene - The Seer and the Unseen.

30. augusts
visu dienu līst. apņemos izdarīt atliktus datordarbus, bet diena kopumā paiet prokrastinējot, skrollējot tviteri un sekojot notikumiem Hersonas frontē un visu laiku rijot. spontātni nopērku kkādu ilustrācijas kursu, ko man visu laiku reklamēja IG. tagad man vajag skečbuku. aizbraucu līdz Freko, tur protams nekā tāda nav. tā tā diena arī paiet. līst un līst un ir tumšs kā ziemā. man sāk nākt miegs jau ap deviņiem vakarā, bet izturu vēl filmu "Ukraiņu šerifi", ko 22os rāda LTV1.

31. augusts
pamostos laicīgi. ārā liekas baigi dzestrs. uzrakstu kvfr relīzi. aplasu tomātus un apgriežu krietnu čupu ar lapām un galotnēm. man vajag, lai viņi beidz augt, bet max ātri briedina un nogatavina tomātus, jo nedēļas nogalē sola salnas. tad taisos uz stalli - ar Jolantu sarunāts iet apvidū. ejam uz zirņu lauku. pretējā pusē uzarts tīrums un braukā vircas mašīna no govju fermas un laista vircu. drausmīgi smird. vējš tieši uz mūsu pusi. bet jāt forši. pēc tam braucu uz Valmieru pēc kaķu barības, izņemt attīstītās filmiņbildes no Parīzes un meklēt sev skečbuku. Valmierā ir diezgan elle, jo pirmspirmais septembris. viss pilns ar mašīnām, visi histēriski pērk klades un kreiļu šķēres un grāmatu vāciņus. bet dabūju apmēram visu ko vajadzēja un braucu mājās. K uztaisa pusdienas - tādu vienkāršu dārzeņu žļurdzīti ar kokospienu un rīsiem. vakarā skatos savas zīmēšanas lekcijas un kko ķēpājos skečbukā. tas ir patīkami. atkal baigi agri sāk nākt miegs. es nevaru atklimatizēties tajā tumsā un aukstumā.

Previous Entry  Next Entry