jūnijs

Posted on 2022.06.28 at 01:13
tā kā nezinu, kā man tālāk dzīvē ies - ar internetiem un visu pārējo, iepostēšu jūniju jau tagad. un atlikušās dienas papildināšu kaut kad. varbūt.


1. jūnijs
braucu uz Vīnkalniem - Uldis un Zanda izbrīnījušies, ko tad es te. nu vispār bijām sarunājuši. ā nu jā, vairākas grupas atteikušās un viņi tiek galā paši. bet nav man to pateikuši. nu neko, 2h pakrāmēju malku. pēc tam braucu uz Valmieru pirkt odu tīklu hamokiem. tas pārvēršas murgā, jo izrādās nav ne Depo, ne Ežos, ne Gandrā. var dabūt tikai dārgus šūpuļtīklus kopā ar tiem tīkliem. pizģec. man vajag uz 7dienas Ieeju. pēc tam braucu uz stalli. nolemju pajāt laukumā un patestēt Martas jaunos seglus - Ghost Classic Italy. no visiem Ghostiem, kurus esmu mēģinājusi, šie tiešām liekas visjēdzīgākie un stabilākie. kāja stāv vietā un nekur neplivinās, lēkšot nav drausmīgas ciešanas, pamēģinu pat kaut ko pārlekt - arī visai ok. braucu mājās un nesaprotu ko darīt ar tiem insektu tīkliem. man liekas, ka komfortablai piereidzei točna vajag. pētu internetu, nav baigi daudz opciju, daudzkur rādās izpirkti, citur ilga piegāde. uzrakstu Martas Kārlim - vai viņš nevar aizdot. viņam nav, bet viņš ļoti iesaistās, arī sērčo un piedāvājas rīt kaut ko Rīgā samedīt. pusdienās vārīti kartupeļi ar salātu kaudzi un vegcīsiņiem.

2. jūnijs
Martas Kārlis atraksta, ka dabūjis kkādus lētos hamokus ar moskītu tīkliem Kuršos. nu vismaz kaut kas. līdz sešiem strādāju Vīnkalnos. uzzinu, ka 6d darbs atceļas. esmu drusku sapīkusi par viņu organizēšanas un man (ne)ziņošanas paradumiem, jo palaidu garām iespēju aizbraukt uz Kliesmetes treniņu. atkal diezgan nogurstu. ir liela lauksaimnieku grupa no Varakļāniem, pēc skolēni no Smiltenes. atsakos no iespējas pastrādāt pāris stundas ilgāk - pirmklasnieku izlaidumā un sagatavojusi visu uz sākumu, braucu uz stalli. šoreiz neesmu paņēmusi līdzi staļļa drēbes. bet Marta iedod jāšanas legingus un zeķes, uzvelku gumijniekus, lietusmēteli un jūtos kā bomzis-kolhoznieks. jājam apvidū. zirgi forši enerģiski, ritīgi labi un daudz izlēkšojamies. atceļā sāk līt, drusku salīstam. jūtos baigi, baigi nogurusi. braucu mājās, K ir sagatavojis spinātus (izrāvis no dārza un nomazgājis) un uzvārījis rīsus, man atliek fiksi salikt kopā savu mīļo turku zirņi+spināti+kokospiens ēdienu. ļoti garšīgi. paēdam, aizbraucam fiksi nopeldēties. līst un ir visai vēsi, bet pēc tam sajūta daudz labāka. biju gribējusi sacept falafelus un rīt aizvest Martas Kārlim par iesaistīšanos tīklu problēmā, bet esmu tik nogurusi, ka saprotu, ka nebūs. desmitos jau lienam gultā.

3. jūnijs
100. kara diena. apmācies un mikls. braucu uz treniņu. turp un atpakaļceļā klausos Monopolu ar Rajevu. nekad nedomāju, ka fanošu par militārpersonu. lecam rindu ar 4 šķēršļiem, kas pamazām tiek celti augstāk. gan pilnajā uzsēdē, gan puspiesēdē. grūtākais liekas iet uz rindu rikšos (tāds ir uzdevums), jo Radim liekas, ka uz šķērsli rikšo tikai sīkie un mīkstie un spītīgi grib celties lēkšos. pēdējā reizē izrādās, ka esam izlekuši kādu metru divdesmit. nu tur krustiņš, kādi 80 cm, bet šaurs, attiecīgi zirgi lec ar rezervi. vispār nejutu, ka tik augsts. foršs vingrinājums tā rinda. zirgi jau pa gabalu pazīst burkānu onkulīti un velk pie viņa pieprasīt burkānus. aizbraucam uz stalli, saberu piedevas, nokrāmējos, laižu mājās. līst. paēdam vakardienas ēdiena pārpalikumus. K aizbrauc uz bezdarbniekiem. gribētos kaut ko pa dārzu pašeptēt, bet līņā un ir mikls. izrauju visus redīsus, kāds viņus baigi apgrauž no ārpuses. izrevidēju Ieejas rekvizītu kasti. K iekurina krāsni, plīti ar kurinājām gan no rīta, gan vakarā - kā ziemā. trešais jūnijs bļe. nopeldamies.

4. jūnijs
Rīt plānojas Ieeja. Jāiziet maršruts un jānočeko kā ir pēc lielā slapjuma perioda. Izejam, ir slapjāks nekā pagājšpavasar. Bet ļoti skaisti. Braucam mājās, cepu falafelu, paēdam pusdienas. Skrienu pa dārzu, izstādu gurķus beidzot ārā, K pļauj zāli.

5. jūnijs
Ieeja ar Habīti un viņa sievu. Ir forši un mierīgi. Man tiešām patīk to darīt. Pēc tam atkal skrienu pa dārzu. Ap sešiem braucu uz stalli, sarunāts, ka Marta apgriezīs Radim nagus. Pēc tam izejam mazā pastaigā pie rokas. Deviņos esmu atpakaļ un turpinu skriet pa dārzu. Nākamnedēļ ļoti maz būšu mājās, jāizdara visādas steidzamas lietas. Visu gan nepaspēju. Protams. Braucam peldēt, beidzot pie ezera ir vasaras smarža un ūdens liekas mazliet maigāks.

6. jūnijs
pieceļos laicīgi, sāku rikšiem darīt visu, kas jāizdara. diemžēl visu nepaspēju, piemēram, uzmazgāt grīdas, lai mammai te jaukāka dzīvošanās. bet izbraucam tikai ar 15 min nobīdi no plāna - t.i. 11:15. braucam uz Rīgu, ievedam Alfas H&M 2 maisus ar novalkātām drēbēm, iebraucam Balticprint pēc Līgu kartītēm, ievedam mēģu telpā pedāļu kasti, savācam Klāvu un braucam uz Kalnciemielas rezidenci Kuldīgā - uz kvfr ikgadējo retrītu. neticamā kārtā, bet ierodamies tieši kā plānots - uz četriem. daļa jau ir ieradusies, bet mums vēl palikusi laba istaba ar divguļamo gultu "klusajā" mājā, tajā kurā dzīvo arī bēbītis. ēdam, dzeram, tusējam. kaut kad izejam līkumu līdz Ventai, lai pieturētos pie #peldikatrudienu koncepta. mani diezgan ātri sāk garlaikot gan alkohols, gan tā ietekme uz mani, gan citiem. ap trijiem aizeju tipa gulēt, bet vēl paskatos Rajevu. K ar Kl paliek pēdējie. laikam līdz kaut kaut kādiem sešiem.

7. jūnijs
pamostos pusdesmitos un nevaru vairs aizmigt. ir karsti, K ļoti izpleties pa gultu. kādu stundu nīgri mocos, pa brīžam cenšoties gulēt, pa brīžam skrollējot telefonu. izlienu no istabas labā laikā - citi tieši beidz gatavot brokastis un nekas nav jādara. paēdam, sēžam. ap vieniem sākas sapulce, kurā jāsaplāno nākamā sezona un jāizlemj vēl daži jautājumi. iet diezgan mokoši ar to datumu likšanu. baigi garā tā sapulce. pēc tam gribas iziet, bet diezgan intensīvi līst. sagaidām, kad beigs, ejam staigāt. atrodam daudz foršāku vietu peldēšanai Ventā - oficiālo peldvietu netāļu no rumbas. liekas visai silts ūdens. nu, vismaz salīdzinoši. atnākam atpakaļ uz vakariņām. pakārtoju virtuvi, pamazgāju traukus un eju uz "klusās" mājas viesistabu. sēžu viena pati šūpuļtīklā, lasu vecus Rīgas Laikus, dzeru tēju. kaut kad uz brīdi ienāk Kronis, vēlāk K. uz kopējo ballīti vairs tā arī neaizeju. kaut kad ejam uz istabu un skatāmies Igoru un guļam.

8. jūnijs
pamostos samērā laicīgi, sapaunājamies, aiznesam jau mantas uz mašīnu un eju paunāt virtuvi un iesaistīties brokastu gatavošanā. apsveicam Nikolu dzimšanas dienā. paēdam brokastis, izdalām pārpalikušās ēdamlietas un braucam prom. kur nu kurais. mēs uz Liepāju. man pirmā vizīte dzīvajā ar jauno terapeiti. sākumā ir drusku stress, jo viņa ir aizmirsusi telefonu mājās un nav atsūtījusi adresi. bet tas nokārtojas. aizrunājamies atkal par manu depresīvo kaķu kaku draudzeni. ir ļoti interesanti. pēc tam ejam uz Darbnīcu paēst. es paņemu nūdeles, kuras diemžēl mirkst sojas mērcē. nu tā ka šaušalīgi sāļi. pēc tam uz Bulanžēriju, kurā arī viļamies. izrādās par sēdēšanu jumta terasē jāmaksā papildus 5 eur. kruasāns ir drausmīgi sauss. bet K kūciņas krēms ir pussasalis, ar ledus kristāliem iekšā. pēc tam vēl humpaliņas un braucam uz Brocēniem pie Andras pēc melnās māla bļodas Ieejas vajadzībām. nopeldamies Cieceres ezerā un tad uz Kursīšiem nakšņot pie K mammas. sarunas ar viņu mani apbēdina un sadusmo. laicīgi ielienam gultā un es izlasu kkādu turpat no plaukta izvilktu lubu romānu.

9. jūnijs
pieceļamies un braucam uz Salaspili. Kārlim zobārsts, es izkāpju Salaspilī. ielieku mazgāties veļu. bet K jau drīz ir atpakaļ. zobārstniecība kko sajaukusi ar laikiem. uzcepam pelmeņus, uzēdam, braucam uz Depo pēc kaķubarības un vēl šā tā. tad iebraucam zirglietu veikalā iztērēt dāvanu karti. tad K aizved mani uz dziedāšanu Mežaparkā un pats aizbrauc uz Tesas mēģi. mans mēģis beidzas ātrāk. esmu šausmīgi nogurusi no būšanas apkārt pa pasauli, tāpēc braucu ar Līgu Kr uz Siguldu un vnk sēžu pie viņas stūrī uz dīvāna un šķirstu Country Living un gaidu, kad K mani savāks. kaut kad ap vienpadsmitiem esam mājās. pirms Smiltenes robežas ceļmalā vnk stāv alnis. viss baigi saaudzis pa šīm dažām dienām.

10. jūnijs
braucu uz treniņu. Marta vakar bijusi pie Kristas, tāpēc Leo šodien neko daudz nevajadzētu darīt. viņi pa lielam tik mums kompānijā. mēs izlecam dažus atsevišķus šķēršļus un pēc tam izejam zemu maršrutiņu. tīri tā, lai sagatavotos rītdienas mačiem. braucam uz stalli, tīram un pucējām zirglietas. atbraucu mājās, mamma uzcepusi sirņikus. pēc tam ejam ar mammu siltumnīcā uzsiet tomātus, kas jau vārtās pa zemi. kaut ko vēl drusku pašeptējamies. kamēr biju prom, pirmo reizi uzziedējusi no Aijas Kaškures pirktā kokveida peonija. un jau paspējusi nobirt. vakarā līst nenormāli jauks pērkonlietiņš. ir silts un smaržīgs. mamma aizbrauc ar pēdējo busu. vakarā Igors. esam šausmās, ka no nākamās nedēļas ikdarbdienas speciālizlaidumu par Ukrainu ar viņu vairs nebūs.

11. jūnijs
diezgan agri no rīta braucu uz stalli. sapucēju zirdziņu. iekrāmējam Vegu, braucam uz vadības maršrutu. Vega ir satraukusies, viņai pirmās sacensības, tomēr vēl galīgi zaļš jaunzirgs. bet Jolanta ar visu labi tiek galā, abas smuki izjāj. braucam mājās. vēl papucējam zirgus, iespiežos 34. izmēra baltajās bridžās, ielādējam Radi un Leo un braucam atpakaļ. vadības maršruts ievilcies, bet Reinis par laimi piedāvājis nolikt zirgus manēžā - vēsumā, mierā un klusumā. mūsu maršruts sākas tikai 15:30. izstaigājam. skaitu galvā šķēršļu secību neskaitāmas reizes. pēc tam sākas bezgalīgi gara gaidīšana, jo sākumā ir 2.A - jaunzirgiem, 2.B jaunajiem jātniekiem un tikai tad 2.C - kur piedalās bez ierobežojumiem (tantes ar veciem zirgiem :D). man pa gaidīšanas laiku stress jau daļēji izplēnējis. iesildē vēl drusku ir, bet ieejot laukumā jūtos mierīgi un labi. zirgs ir superīgs - azartisks, bet koncentrējies darbam. izejam labā laikā, par spīti tam, ka Marta 2x nomaisās pa kājām. diemžēl nogāžam priekšpēdējā šķērsļa kārtiņu un dabūjam sodapunktus. Martai gan iet slikti. viņa iesildē nokrita un sabijās un Leo galīgi no viņas atslēdzās un neklausīja. viņi it kā mēģina iet maršrutu, bet netiek tālāk par otro šķērsli. Leo vnk neiet uz priekšu. ir jau pusseptiņi, kad braucam uz stalli. izpaunājamies, aizbraucu uz Mūrmuižu nopeldēties un laižu mājās. K ir uztaisījis cepeskrāsnī ceptus kartupelīšus ar salātiem. principā, ja neskaita vienu mazo pola saldējumu, šīs ir brokastis. uztaisu popkornu un lienu gultā. noskatāmies kkādu patizlu kaķu filmu netflixā. tad K guļ, bet es vēl noskatos Golden Genes - par KWPN zirgu audzēšanu (mana zirdziņa tētis ir KWPN).

12. jūnijs
diezgan ilgi noguļu. ir tāda kā pohu sajūta. droši vien no visas šīs ļoti garās nedēļas. pareizāk sakot divām. visa diena tā arī paiet, kkā lēni un amorfi. vajadzētu viskko darīt, bet nav enerģijas. saņemos izstādīt lillā keilu un atlikušās samtenes. paguļu šūpuļtīklā un esmu patīkami pārsteigta, ka vismaz uz to brīdi netraucē odi. vakarā noskatāmies Secrets of Dumbledor. nav baigais šedervs, bet patīkami skatīties kko tādu.

13. jūnijs
agrā sapulce, tā vēl nav beigusies, kad braucu uz Vīnkalniem. nostrādāju tur līdz trijiem. bija arī ukraiņu bērnu grupiņa + pēc tam klase, kurā bija viena ukraiņu meitenīte. skrienu uz stalli, ar Martu fiksi izejam pie rokas gabaliņu ar zirgiem. četros zooms ar terapeiti. sēžu siena šķūnī, tumsā un vēsumā. saku, ka pretendēju būt par klientu, kas pieslēdzas sesijām no visdažādākajām vietām. runājam par lietām, ko vajag runāt, bet negribas. pirmo reizi liekas, ka sesija velkas, nevis paskrien. kkā jātiek ar šito galā. pēc tam saziežu zirga balto, saulē apdegušo, degunu un braucu mājās. K ir uztaisījis salātus. paēdam. mēģinu vēl kko parosīties. ļoti gribas kontaktu ar augiem. tāpēc sašķinu piparmētras un sakaru slotās žāvēties. un satinu kvēpeklīšus no visādiem augiem (vībotne, salvija, piparmētra, citronmelisa, dievkociņš utt.). izrādās, ka bažas par Rajeva pazušanu bijušas pārsteidzīgas. vnk Labucs aizgājis atvaļinājumā, bet Igors aizbraucis uz ieroču izstādi Parīzē un pieslēdzas no viesnīcas.

14. jūnijs
lielā lietus diena. braucam uz Cēsīm, abi pie fizitoerapeita. kamēr K fizioterapējas, es stundu staigāju pa grāmatnīcu. baigi sen nebiju tā darījusi. man ļoti patīk. grāmatnīcā dzīvo pūkains kaķis. nopērku 2 grāmatas, vienu sev, vienu K. eju fizioterapeitēties, K aizbrauc uz Rīgu. man jāgaida buss. līst, tāpēc eju uz lielo RDA pētīt jāšanas apģērbu plauktu. diezgan labs piedāvājums. nopērku 3 bridžas. eju uz busu, braucu mājās. visu laiku līst. mājās esmu tik ap četriem. vajag iztīrīt beidzot māju. tīru, paralēli vārot zupu (tāda vidējo austrumu noskaņās - šķeltie zirņi, tomāts, burkāns, sīpols un kinza). kaut kad atbrauc K, bet man vēl daudz ko darīt. K izbraucis caur Saļiku un atvedis man priekšlaicīgu dzd dāvanu no mammas. aploksne ar naudiņu dzīvei Amerikā, kaut kāds ēterisko eļļu salikums, kas atbilstot manam vēdiskajam horoskopam (viņai draudzene ar to aizraujas). liekas ļoti mīļi. ap pusnakti beidzu grīdas mazgāšanu un mājas kārtošanu. izkvēpinu katrā telpā pa kadiķzaram. liekamies gultā, ēdam zemenes un skatāmies Igoru. baigais nogurums.

15. jūnijs
drausmīgi sūdīgi guļam. K visu nakti trinas, man sāp plecs + ir auksti ar vasaras segu. ceļos un eju uz darba interviju. izrādās es esot vienīgā, kas aizsūtījusi pieteikumu. viņiem protams ne visai der tas, ka lidoju uz ASV un atgriežos tikai jūlija vidū. man toties ne visai der, ka ir tikai viena pilna brīvdiena (7diena) un 2 pusbrīvdienas (6d & 1d). mani šāds darba režīms lēni nonāvē + ja rudenī/ziemā vēl tā, bet ne jau vasarā. bet naudu ta vajag. vienojamies, ka abpusēji padomāsim. beidzot atzvanu savai apdrošinātājai par polisi - es apdrošinu māju katru gadu. viņa kā parasti piedāvā pielikt klāt nelaimes gadījumu apdrošināšanu. es vienmēr esmu atteikusi, bet tā kā martā salauzu plecu un esmu iztērējusi normālu čunguru par savu foršo fizioterapeiti, šoreiz nolemju tomēr paņemt. gan sev, gan K. lai gan naudas jau nav.

16. jūnijs
braucu uz Rīgu. pa ceļam iebraucu Hortes, kas drīz vērsies ciet. dažas lietas, ko kāroju jau izpirktas, bet sapērkos labos tamrex darba cimdus par grašiem, dažus lielos podus un vēl šo to. braucu uz Marijas caurlaidi. mēģinu kaut ko saprast no drēbēm un rekvizītiem. tad eju kvestā pa rajonu meklēt kaut ko, kas varētu izrādē tēlot vegan blueberry chocolate muffins - vajag kko tādu, kas vizuāli pēc tā izskatās, bet ir maksimāli mitrs un viegli norijams, lai aktieriem nesprūst rīklē un nepaliek sausa mute un nav ilgi jāžļembā. nopērku kkādu rimi brauniju. laikam derēs. uzlieku lībiešus. izrāde paiet. novācu lībiešus. braucu prom. iebraucu nakts tirgū. kā sāku iet gar ogu un dārzeņu stendiem, tā mute piegāžas ar siekalām un galvā paātrinātā filmā šaujas cauri visādi ēdienu varianti, ko varētu pagatavot no tā un ko no šitā. nopērku drusku jaunos kartupeļus, gurķus, zemenes, mellenes un ķiršus. braucu uz Saļiku. neviena nav. tētis aizbraucis mammai pretī uz autobusu no ekskursijas uz Palangu. atstāju lietas, paņemu citas lietas. braucu uz Sauriešu aizpakaļas karjeru peldēt. pēdēajais posms pizģec - kā braukt pa bezgalīgā rindā sastājušos kamieļu mugurām. bet ūdens tur kā parasti brīnišķīgs un saulriets arī ļoti smuks. beidzot braucu mājās. klausos ļoti, ļoti Hubermanlaba epizodi par traumām, kurā forši piemin traumu saistību ar kaunu un vainas sajūtu.

17. jūnijs
no rīta jājam pa Niedrāja mežiem. Marta aizved zirgus, es palieku un nopeldos. aizbraucu mājās un uzzinu, ka K tētis nomiris. diena paiet tādā diezgan lielā miglā, jo baigi nāk miegs. pēc pusdienām mēģinu gulēt diendusu, bet esmu saēdusies zemenes ar auzu pienu un uzdzērusi pa virsu kafiju. izrubos, bet pēc pusstundas jau esmu augšā, jo drausmīgi gribas čurāt. pēc tam vairs nevaru aizmigt. mēģinu kko melnholiski darīt. pārstādu dažus kaktusus. tad uztaisu humusu un braucu uz Martas dzimšanas dienu. labi, ka arī Jolanta uzaicināta, jo tur ir pārsvarā Martas draudzenes no ne-zirgu dzīves, kuras tā īsti nepazīstu un kuras čupojas savā bariņā. baigi pieēdos visādus smalkus sierus un vēl visko. pļāpājam ar Jolantu, zināju, ka viņai ir ukraiņu asinis, bet izrādās ir arī kontakti ar ukraiņu radiem. viņiem Irpiņā nobombīta māja, bet visi dzīvi un aizbēguši uz kaut kādām ārzemēm. diezgan vēlu saņemos kustēt mājās, īsā posmā gandrīz notriecu 4 zvērus - resnu un kuslu āpsi, jocīgu putnu un stirnu ģimeni. bet visi dzīvi. atraksta brālis - lai samīļojot Kārli. viņam pagājšnakt laba draudzene ar vēzi aizgājusi. man patīk, ka mana daudzās ziņās toksiskā un disfukcionālā ģimene tomēr ir silta. pēc tam gan viņš sāk rakstīt atkal savus konspirmurgus. grib, lai es skatos šitādu. es neskatos. mājās Rajevs, pranamat un miegs.

18. jūnijs
paunājamies un caur peldi Niedrājā braucam uz Rīgu. likās, ka būs trakāka satiksme praida dēļ, bet visai raiti tiekam līdz Pārdaugavai. iebraucam Olimpijā pēc kartoniem uz kuriem drukāt brīvprātīgo diplomus + Rimi nopērkam voblu, siera pīni un sarkanu limpeni rekvizītiem. aizvedam manu departamentu no zellenes uz tirgu un K aizbrauc pie mammas. salieku beksteidžu. baigais pagrabs. tāds vēss un negaisīgs. tad eju nopirkt vēl pāris trūkstošas lietas, aizeju uz zelleni un ielieku mazgāties lībiešu un CK kostīmus, eju atpakaļ uz tirgu. apēdu molberta saldējumu, eju pēc kalves kafijas, izrādās tur strādā mūsu brīvprātīgā meitene Līna. gaidām ģenerāli, uz kuru nesanāca pēdējā brīdī sadabūt nekādus skatītājusi. ir kkādi Ances kaimiņi un Andreta. Līna atraksta, ka veras ciet, vai negribam dažas smalkmaizītes un sendviču, ko citādi jāmet ārā, jo rīt vairs nevar tirgot. ģenerālis paiet mierīgi, viss normāli. fiksi novācos, ceru paspēt uz vilcienu 20:53, bet nepaspēju. nākamais 21:31. baigi jocīgi būt stacijā, tā tik ilgi ir bijusi mana ikdiena. nav tā, ka kaut kā tāda baigi rožaina tā nostaļģijas sajūta. aizbraucu uz Saļiku. mamma uzdāvina sudraba gredzentiņu ar zaļganu dzintaru, ko nopirkusi pensionāru ekskursijā Palangā. smuks. tad viņa iehenno man matus. es lieku mazgāties izrādes drēbes, ko esmu paņēmusi līdzi, jo negribējās dirnēt kamēr izmazgājas zellenē. jūtos diezgan nogurusi un rīt laicīgi jābūt Rīgā. jocīgi naktī dzirdēt vilcienus. tā skaņa kādu laiku bija man asinīs, bet nu ir aizplūdusi prom.

19. jūnijs
papsītis jau ir uztaisījis man kafiju un ved uz karjeru peldēt. pēc tam uz vilcienu. bet peldēšanās ir notikusi ļoti raiti, tāpēc ir vēl daudz laika. papsītis ieved mani jaunajā Silavas Topiņā un es jūtu neredzamu un neizteiktu spiedienu, ka, ja es neļaušu papsītim nopirkt man saldējumu vai bulačku, papsīts būs bēdīgs. man neko īsti negribas, bet paņemu mazo Polu. papsīts aizved mani uz staciju, braucu ar ātro dīzeli, vagonā ir vairāki ukraiņi. man blakus apsēžas ukraiņu meitenīte. man somā ir mammas iedotas konfektes, man gribas viņai iedot kādu, bet es nesaņemos. izkāpju no vilciena. kaut kā nāk raudiens. bet eju uz copy pro drukāt brīvprātīgo diplomus. iekāpju 21. busā. blakus apsēžas vīrietis, kas smird pēc čurām. zellenē neliela sapulce, tad mēģinam kaut kā iekārtot zāli ballītei un sameklēt balvas nominācijām. tad ejam uz tirgu. sāk līt. līst visu pirmo izrādi. diezgan traki turklāt. visi slaukām skatītāju sēdvietas, īsi pirms tajās kāds sēžas. bet aktieru drēbes ir mazāk slapjas nekā likās, ka būs. starp izrādēm kopā ar brīvprātīgajām žāvējam ar gludekli un fēniem. izrādes laikā pasūtu hačapuri. baigi ilgi jāgaida un baigi dārgs. bet garšīgs. otrās izrādes otrajā pusē lietus mitējas. fiksi vācamies nost. eju uz zelleni, lieku mazgāties slapjos kostīmus riktējamies ballītei. tad ir ballīte. oficiālā daļa īsa, bet jauka. paliekam ilgāk nekā likās, ka paliksim. ap diviem beidzot braucam mājās. ceļa vidū baigā migla.

20. jūnijs
apmēram nedēļu neesmu neko īsti pierakstījusi. jāmēģina restaurēt. gulēt esam aizgājuši ap puspieciem., baigi ilgi nogulēt nesanāk, jo beidzot, beidzot atbrauc aku meistari. kāpj iekšā akā un skatās, kas par vainu tam, ka visu ziemu rāva smiltis augšā (pēdējos ~2 mēnešus nāca normāls ūdens). viņi izlaiž ūdeni no akas, tad lien iekšā. apakšā saliek tādu speciālu kārtojumu no dakstiņiem, caur kuru ūdens papildus filtrējas. aizmūrē vairākas šķirbas grodos un dezinficē pelējumu.270 eur šis prieks. bet labāk nekā cits aku meistars, kurš gribēja 20 eur par grodu (mums 28 grodi). tagad zinām arī, ka aka ir 25 metrus dziļa. dienas vidū sarunāts treniņš Valmiermuižā. palecam divas dažādas rindas. jūtos miegaini un attiecīgi miegaini arī jāju.

21. jūnijs
visu dienu skrienu pa dārzu. uz saulrieta laiku izkasos no mājas - braucu viena pati saulgriežot mežā. aizbraucu uz Ieejas galaspotu pie Spiciera un eju Ieejas takas. noeju 9 km pa naksnīgo mežu. viss ekstremāli kluss un mierīgs. tikai vakarlēpis rūcina savu vienmuļo dziesmiņu. atnāku atpakaļ, iekuru uguntiņu. drusku pabungoju. uznāk sagurums, tāpēc uzkaru hamoku un liekos pasnaust līdz saullēktam.

22. jūnijs
pamostos pirms saullēkta - no aukstuma un tā, ka gribas čurāt. virs ezera veļas migliņa, dzied putnu koris. ļoti skaisti. tā kā esmu nosalusi, baigi negribas līst Spicierī. novācu mantas, kāpju mašīnā, ierubīju pečku un braucu uz Niedrāju. pa tām pāris minūtēm drebulis pārgājis. nopeldos saullēktā un braucu mājās. pa ceļam nolemju piestāt pie Stounhendžas. tur zemes īpašnieks sasējis platas joslas ar rudzupuķēm. pa dienu pilns ar mašīnām, visi fočējas. tagad neviena. nenormāli skaisti. skatos kā caur miglu un rudzupuķēm lec saule. ap pieciem esmu mājās un lienu pagulēt dažas stundiņas. tad ceļos, lai brauktu uz bērēm. braucam, braucam, braucam, Saļikā paņemam manu mammu, braucam, braucam, braucam, tad ir bēres. salīdzinoši normālas. mielasts gan diezgan drausmīgs. ļoti sen nebiju saskārusies ar tādu provinces tipa svētku galdu. pēc tam atkal braucam, braucam, braucam, izlaižam mammu Saļikā, braucam, braucam un pavēlā vakarā esam mājās.

23. jūnijs
visu dienu tādas kā noguruma pohas. it kā vajag viskko darīt, bet nespēju. uz Jāņiem braukt arī negribas. bet es zinu, ka nebūs miera, ja neaizbraukšu. visu laiku domāšu par to un iespējams nožēlošu. īpaši tāpēc, ka šogad Jāņi pie maniem mīļajiem Dumpjiem. K šaubās braukt vai nebraukt, viņam neinteresē folk Jāņi. jau visai pavēlā vakarā saņemamies un braucam. lielajā topiņā izpirkti gandrīz visi bezalkoholiskie ali, maximā paņemam pēdējos Staburagus. kamēr tiekam līdz Mētrienai laikam ir jau kādi deviņi. tieši trāpu uz dārzu aplīgošanu. no Līgām ir tikai Līga Kr un Laura, vēl ir Zalāni, Gatis, Dace Prūse. vairāk nevienu, izņemot saimniekus, nepazīstu. ir ukraiņi un igauņi arī. laiks ļoti labs. K drīz vien uzkurī un aiziet gulēt. mēs nodziedam gandrīz visu nakti.

24. jūnijs
pēc saullēkta lienu fordā gulēt. ilgi gan nenoguļu, jo sāk cepināt saule. jau ap 11 esam padzēruši kafiju, sapaunājušies, izpļāpājušies ar Eināru un gatavi braukt mājās. nopeldamies Odzienas ezerā. piestājam pie Līdēres pamestās baznīcas un Rutkaviņu avotiem un samēr laicīgi esam mājās. K aiziet uz studiju, es eju gulēt diendusu. ar mokām pamostos vakarā un ļoti gausi ķeros pie darbiem. uztaisu auksto zupu pašiem un Ieejai. uzvāru rabarberu limonādi Ieejai.

25. jūnijs
baigais karstums. šodien plānota Ieeja, kurā piedalīsies meitene, kas gaida bērniņu un ir jau 7. mēnesī. man ir bailīgi - karstuma dēļ. mazliet ceru, ka viņa pārdomās, bet nē - paliekam pie tā, ka sešos ejam. pa vidam atraksta Linda, kas Jāņojusi Gatartā un solās atbraukt ciemos. tāpēc papildinu aukstās zupas katlu ar vēl sastāvdaļām, lai ir ar ko viesus pacienāt. pēcpusdienā aizbraucam līdz Spicierim pārliecināties vai tur gadījumā nav kāda dzērāju ballīte. nav. ir tikai meitene ar sunīti. braucam mājās, uzēdam zupu, paunājamies un drīz jau jābrauc. meitenes dzīvesdraugs izrādās ir ne-latvietis. man karstumā uzvārījusies smadzene un grūti pēkšņi pārslēgties uz angļu valodu, bet cenšos. ejam, pamazām stress atslābst, jo meitene braši turas man aiz muguras visu laiku, es gan eju lēnāk nekā parasti. bet tveicē jau man pašai grūti. izejam. viss labi. izrādās viņi grasās nakšņot kaut kur turpat pie dabas savos hamokos, bet viņiem nav insektu tīklu. aizdodu savus, lai rīt atved uz mājām. kopumā bija forša un ļoti interesanta Ieeja. pirmo reizi Ieejā redzēju tik ļoti daudz vardes. abinieki ir latviešu dievības Māras dzīvnieki un Māra ir sieviešu aizgādne un palīdze dzemdībās. Linda tā arī neatbrauc. atraksta, ka esot pārkarsuši un braukšot rīt.

26. jūnijs
no rīta ieejnieki atved moskītu tīklus. es pati neizeju ārā, jo vēl staigāju pidžamā. bet meitene K pastāsta, ka no rīta vardīte sēdējusi uz viņas drēbēm. liekas ļoti foršs medžiks. paredzēts, ka visu dienu jāskrien un viskaut kas jāpaspēj, bet ir karsti un man ir karstuma niķītis (tas ir līdzīgs miega niķītim, tikai no karstuma). kko prokrastinēju, bet vismaz iztīru telefonu, lai nav tā, ka aizbraucu uz amerikām un viņš kliedz, ka storage full. apsveru domu vakarā aizbraukt pie zirga, bet nesaņemos. pilnai laimei beidzot atved pirmo malkas porciju. sagāž nojumē. lai stāv. kam tagad laiks krāmēt. Linda tā arī neatbrauc. taisās - es saku, ka varu piedāvāt zupu un drusku papļāpāt, bet man daudz darāmā līdz aizbraukšanai. bet viņai bērns no karstuma vemj mašīnā un viņi negrib braukt uz neilgu laiku. vakarā noskatāmies The Last Vermeer. diezgan inčīga.

27. jūnijs
K aizbrauc uz pirmo darbdienu Lampā, es braucu uz treniņu. jau vakar brīžiem ar ilgām iztēlojos Valmiermuižas vēso, ēnaino manēžu. tur ir labi. svīstam tāpat, jo ir gan silts, gan mitrs, bet vismaz nav kā ārā. darām it kā vienkāršu, bet gana izaicinošu vingrinājumu - sākumā rikšos pār kārtiņām + mazam krustiņam, pēc tam lēkšos pār kārtiņam un pa lielam stāvajam škērslim - jājāj puspiesēdē un uz kārtiņām/šķērsli jānomet pavadas un jāaizliek rokas aiz muguras. atnācis arī mūsu burkānonkulītis. aizvedam zirgus, es iebraucu Mūrmuižā nopeldēties, braucu mājās. aizbraucu uz veikalu, ieskrienu humpaliņās, aptiekā nopērku zirteksu, ibīti un kaut kādas random tabletes vēderam - brauciena aptieciņai, ieeju vēl drogās un pārtikas veikalā. braucu mājās, atkal ēdu auksto zupu, tad sāku paunāties. iet grūti, jo visās drēbēs izskatos resna, tas par biezu, tas par smagu, tas par neērtu. beigās sapaunāju 4kg maisiņu ar lietām, ko ielikt Lauras koferī. četros vēl zooms ar terapeiti. forši parunājam. sākam ar K tēti, bet beidzam ar attiecībām. kaut kad jau pavēlu atbrauc K, braucam peldēt - pie Niedrāja šausmīgi pūļi, arī tik vēlu vakarā. man gribas mieru. aizbraucam uz Ieejas spotu. tur neviena nav. miers un klusums, var peldēt pa pliko. pēc tam jau krēslo, bet man vēl jāizstāsta K viss par laistīšanu, viss arī jāsalaista un vēl miljons darbu jāizdara. ap kādiem trijiem vajadzētu izbraukt uz lidostu. droši vien atkal negulēšu un jutīšos dirsā.

28. jūnijs
Tā arī nepaguļu. Ap trijiem izbraucam, pa ceļam paņemam Lauru, laicīgi esam lidostā un tiekam iekšā. Iekāpju lidmašīnā un drīz izrubos. Amsterdamā ir stress
Somāliete, the worst person, puntulis, kariņš, rasistes, baseins

29. Līga Ka aizbrauc uz Mall of america, mēs ar Lauru palīdzam Amandai ar dziesmu sētas skatuves iekārtošanu, tad ejam staigāt pāri upei. Netīšām noejam pārāk daudz
Tikmēr ir atlidojusi Līga E. Ešenvalds st pauls viskijs, chipotle

30. jūnijs
dzimšanas diena. Astor cafe, muļļāšanās, komo zoo, ezers, mongi, summit ave, zaļumballe, sarunas pie upes, vainagi parkā</cut>

Previous Entry  Next Entry