aprīlis

Posted on 2022.04.30 at 23:09

1. aprīlis
saulains un auksts. eju uz pilsētu - pastā izņemt paciņu, ieeju arī humpalās un topiņā pēc redīsiem. eksotiska sajūta bez maskām. visos veikalos visi apkārt par to runā. kaut kā pēdējās dienās jūtos pārforsējusi ar aktivitātēm. sāp mugura un lauztais plecs. tāpēc neaizbraucu uz Tesu DzSV estrādē. vispār es gribēju, bet K ar mašīnu aizbrauca no rīta, man būtu jābrauc ar busu, bet es jau vakar ļoti noguru no tā. es vispār jūtu, ka diezgan ātri nogurstu no visādām aktivitātēm. liekas, ka tas saistīts ar roku. katru reizi, kad paskatos pa logu, nobīstos no jaunās siltumnīcas.

2. aprīlis
saulains un auksts un riebīgs vējš. K aizbrauc pie Lomika. es nevaru atrast sev vietu - pie datora neko jēdzīgu padarīt nevaru, jo visu laiku pazūdu Ukrainā, bet neko ārpus datora baigi nevaru padarīt rokas dēļ. uztaisu kimčī, iesāku taisīt vegan pashu. kaimiņiene iedod lauku olu kastīti no savas draudzenes. gribas peldēt, bet nejūtos omulīgi braukt. Niedrāja ceļš joprojām ir ar ledu, tur vajag varētu turēt stūri ar abām rokām + fordam smaga stūre (salīdzinot ar volvo). uz vakaru sāku justies aizvien drūmāk. tviteris ir pilns ar prieku par krievu atkāpšanos no Kijivas reģiona un šausmām par cilviliedzīvotāju līķiem + pilns ar sabombītu krievu tehniku. un nobombīta piena ferma ar ~1000 govīm. mēģinu klausīties tech lekciju par growth hacking, bet tā baigi nelien iekšā. K Valmierā nekur nevar atrast romiešu salātus un braucot mājās viņu aptur policija. izrādās, ka volvo 24. martā beigusies skate un mēs to neesam pamanījuši. 50 eur sods. jau esmu ielīdusi gultā, kad saprotu, ka gribas iedzert. K ir labs un atnes man no pagraba mazo Nemiera sidra pudelīti. gribam vēl paskatīties kko jūtjūbā, trāpam uz Vice news sižetu par Mikolajevu. diemžēl arī tas ir pilns ar cilviliedzīvotāju līķiem un raudošām karavīru mātēm. baigi, baigi drūmi. vismaz divas dienas nodirnot un neko īsti nedarot arī plecs ir nomierinājies. un vēl es jūtos dusmīga.

3. aprīlis
no rīta visur ir vēl vairāk bilžu un video ar līķiem un izdzīvojošo stāstiem. disonē ar spožo sauli. K aizved mani uz stalli. zirgs pilnīgs dubļu ruksis. Marta palīdz ar seglošanu, ejam apvidū. ir diezgan ok. negribas, protams, situācijas, kurās ir kaut kādi asi un pēkšņi manevri, vai avārijas bremzes jāpielieto, bet tā vienkārši pajāt varu un varu visās gaitās. zirgi gan ļoti bruņurupucīgi - lēni un pat lēkšojot māju virzienā ir mazāk entuziasma nekā gaidīts. stallī ir labi, stallī nav kara, stallī runājam par zirgiem. zirgi tagad pa pāris stundām tiek laisti uz ganiem. ko ēst tur baigi vēl nav, bet viņiem prieks un patīk. Marta aizved mani uz Valmieras auteni, braucu ar busu mājās. kamēr braucu, K saliek kopā wannabe cēzara salātus no sastāvdaļām, ko esmu iepriekš sagatavojusi. nu tur iemarinētas un apceptas sojas strēmelītes un apcepti turku zirņi (grauzdiņu vietā) utt. ir ļoti, ļoti garšīgi. vajadzētu izmazgāt grīdas, bet manliekas, ka to es vēl nevaru. tikai izslauku un piekārtoju. piezvana tētis un stāsta, ka šodien bijis vēl slēpot Kaķīškalnā. vakarā pēc Rajeva skatāmies visādus ārzemju ziņu sižetus par Ukrainu un beigās arī The Gilded Age sezonas pēdējo sēriju.

4. aprīlis
no rīta spīd saule. Kārlim dzimšanas diena, bet neesam neko īsti ieplānojuši. agrā sapulce vakar vakarā stihiski atcēlās. kāds iemeta, ka nav jau nekā svarīga, ko runāt un viss. K aizbrauc uz Valmieru iet Volvo skati. iziet ar dažiem vieniniekiem. atved Vīnkalnu picas. paēdam tās, tad man otrā tikšanās ar jauno terapeiti. es it kā gribu runāt par lietām, kas man traucēja dzīvot vēl pirms kara un karu tajā visā nejaukt iekšā, bet viņa, protams, sākot sesiju pajautā kā es jūtos un es, protams, atbildu, ka ļoti smagi par karu un saruna aizveļas tajā virzienā. stāstu to, ko nesen rakstīju cibā - par vecāsmammas smacējošo naidu pret krieviem un kā es viņu jūtu sevī aizvien vairāk un vairāk un nezinu, ko ar to iesākt. tad kaut kā pārmetamies uz manu lauzto plecu. man viņa patīk, viņa ir siltāka un sirsnīgāka nekā iepriekšējā terapeite. kaut kad pēc tam aizbraucam ielīst ūdenī. ir pretīgs vējš. sāk līt un vēlāk arī slapjsnigt. padaru kko darbam. K aiziet uz studiju. es uztaisu one pot pasta (visādi dārzeņi un buljons un mazliet kokopiens un tomātu pasta un pilngraudu fusili) ar salātiem. saldajā fermentētu indijas riekstu pasha. paēdu viena pie kompja, lasot rasbīša martu. kaut kad vēlāk atnāk K un arī paēd. visu dienu jūtos ļoti iritabla, izņemot brīdi pēc terapijas un brīdi pēc peldēšanās. pirms miega noskatāmies 2 Bad Vegan sērijas.

5. aprīlis
auksts un vējains. braucam uz Upeslejām pie zobārstes. ieskrienam Salaspilī pie maniem vecākiem. uzēdam zupu un saldējumu un sviestmaizes. braucam tālāk uz Saldu. satiekam K mammu, braucam uz laukiem. kādu brīdi nav kurināts. ir auksti. pēdējās reizes tiekoties ar K vecākiem, pareizāk sakot, mammu, biju sevī atradusi pieaugušo cilvēku, kurš spēj ar viņiem komunicēt mierīgi holdojot savu graundu. šoreiz ir ļoti grūti. izmantoju fake it till you make it tehniku. kaut kā jau sanāk, bet prasa ļoti daudz enerģijas. gribas krist pasīvi agresīvajā pašaizsardzības reakcijā, lai gan viņa jau man neko sliktu nedara. kompensēju stresu ar ēšanu. kaimiņiene vakarā atsūta ziņu, ka kaķis pabarots un arī multenes viņam parādījusi.

6. aprīlis
naktī bija negaiss, ar zibeņiem un pērkoniem un logā ar traku troksni triecās krusa. guļu slikti, jo ir šausmīgi sakurināts, ir sajūta kā vasarā guļot teltī. no rīta tepat pie mājas kliedz dzērvju bars un ir maza pūdersniedziņa kārtiņa. K ar mammu iet ārā darīt tās lietas, kāpēc mēs te atbraucām, es mierīgi sēžu augšā. tad ir pusdienas un tad es eju staigāt pa mežacūkājiem. satieku tur ļoti daudz agrenes. ziņkārība uzvar, aizeju atpakaļ pēc groziņa un pielasu pilnu. piemājas pļava nosēta ar stirnu spirām, nav kur kāju nolikt. skatoties Rajevu notīru sēnes. pēc Panorāmas ejam augšā. noskatāmies jaunāko Šeldonu un Benjamiņas 3. sēriju.

7. aprīlis
atkal naktī mocījos ar karstumu. nesaprotu, kāpēc K mamma kurina tik vēlu pēcpusdienā. braucam uz Rīgu. ļoti tumšpelēks un līst. dziedāšana. šoreiz pie Līgas E. Mežaparkā. kaucam rotāšanas dziesmas. tas ir tik patīkami. tad braucam mājās. ir pat vēl gaišs, kad atbraucam. Jolanta ziņo, ka beidzot ir saganījusi Bušeru. būšot rīt. ķeros pie agrenēm. lielumu notīrīju vakar, bet viņas tomēr dikti smilšainas, nākas mazgāt. uztaisu agreņu mērci ar spinātu tagliatelle. ļoti, ļoti garšīgi. paliek vēl agrenes pāri. noskatos Rajevu un ielieku viņas kaut kādā jocīgā marinādē. kaķis tāds tramīgs un dusmīgs.

8. aprīlis
esmu nolēmusi braukt uz treniņu. otro reizi mēģinu pati stūrēt - ir labāk nekā pagājšreiz, ieslēgt pagrieziena rādītāju ar kreiso roku sagādā jau krietni niecīgākas sāpes. zirgs ir neticami tīrs. sapakojamies un braucam. Marta palīdz apseglot. Reinis ir uzmanīgs un neko daudz man neļauj darīt. tāpat vien parikšoju un palēkšoju pa manēžu un skatos, kā Marta jāj diezgan grūtu uzdevumu uz liektas līnijas. beigās dodu Reinim naudu - viņš neņem - es jau neko neesot darījusi. aizbraucam uz stalli un sākam gaidīt Bušeru. viņš ir solījies būt "dienas vidū". atbrauc piecos. pa vidu sēžot mašīnā piedalos kvfr sapulcē. atkal nav iedota nauda projektam, pie kura bija plānots strādāt un pelnīt piķi. esmu drausmīgi pārsalusi. zirgam ar zobiem ir slikti. viens zobs ir sabojājies, viņu teorētiski vajadzētu raut ārā. bet viņš ir nodilis jau gandrīz līdz smaganai. dabūt ārā - 3h smaga operācija + 3 nedēļas stacionārā. smagi un mokoši zirgam un drausmīgi dārgi arī + viņa vecumā īsti neiesaka. atliek cerēt, ka neiekaisīs. ja iekaisīs - varēs redzēt, jo tecēs strutas pa vienu nāsi. braucu mājās, paspēju uz Rajevu. ieriju asās, ātri pagatavojamās nūdeles un drusku atsilstu. K ir uzcepis pankūkas. atnāk e-pasts, ka atcelts lidojums uz Mineapoli. sākas jebļa ar aviobiļetēm. vakarā skatāmies Benny & Joon.

9. aprīlis
saule, bet joprojām auksts un ass vējš. K ļoti ilga un smaga migrēnas lēkme. sākās 9 no rīta un gāja apm līdz brīdim, kad viņam bija jābrauc prom. kaut ko jebļoju ar aviobiļetēm. par tādu cenu, kā man Līgas sametās vairs nav. būs pašai ar kaut kas jāpiemet. pa dienu kārtējā vētra un snieglietus. uztaisu mērci ar vēl atlikušajām agrenēm. K aizbrauc spēlēt konci Valmierā. es atkal nebraucu. likās, ka noteikti braukšu. bet vakar nosalu un izbesījos gaidot vetārstu, vairs negribas neko gaidīt un salt un vispār gribas pabūt vienai mājās. dirnu ziņās. vakarpusē sajūtos kaut kā ļoti sūdīgi un ļengani. uzlieku ziedot.lv regulāro ziedojumu Ukrainai. kaut kādas kapeiciņas, bet vismaz kaut ko.

10. aprīlis
dienas pusē visai ok laiks, tikai traks vējš. braucam ar piekabi uz stalli. es jāšu, K krāmēs cukura maisos sūdus. izejam ar Martu, Jolantu, Leo un Sniķi ~6 km loku pa lucernas lauku. traki pūš. lēkšojot pret vēju sanāk gandrīz ielēkšot stirnu barā. visu laiku iet gājputni. kaut kāds migrācijas epicentrs. pa to laiku K ir gandrīz piekrāvis piekabi. tikko esam sākuši braukt, kad viņam paliek ļoti slikti ar migrēnu. kādu brīdi pastāvam ceļa malā. nav tā, ka man baigi omulīgi braukt - fordam tā smagā stūre + vēl piekabe, bet neko darīt. pa šošeju aizčunčinu līdz Smiltenei. pa pilsētu gan nejūtos droši - divi apļi un pāris kreisie pagriezieni, ar vienu roku (un smagu piekabi) tiešām bailīgi. K saņemas un aizbrauc līdz mājām. ārā sācies kaut kāds urgonāns. K iekrīt gultā, es apsēžos pie kompja. gribu sākt skrollēt ziņas, bet nevaru saņemties. ēdu ātri pagatavojamās nūdeles un spēlēju Heroes. domāju par to, ka ir jauki pavilkt garumā būšanu ārpus kara. ka vajadzētu kaut kā dozēt ziņās pavadīto laiku. nevis skrollēt telefonu vēl acis neatvērušai un jau praktiski aizvērušai. ne ukraiņiem, ne man no tā labāk nepaliek. skaidrs, ka es gribu sekot visam līdzi un zināt, kas notiek, bet vajadzētu to kaut kā veselīgāk. K migrēno visu dienu. pirms sešiem iznāk - iedzer kafiju un it kā taisās kko darīt (šodienas plānā pēc sūdu atvešanas bija iekārtot siltumnīcas iekšpusi, lai var jau iesēt kaut kādus salātus un redīsus), bet atkal paliek sliktāk. kaut kā baigi traki pēdējās dienās.

11. aprīlis
ikpirmdienas sapulce atcēlusies, jo puse netiek. 10:00 zooms ar terapeiti. visu sesiju norunājam par vīramāti. pēc tam eju ārā. K ir sācis iekārtot siltumnīcas iekšpusi - liek grauzēju sietu, ģeotekstilu un taisa dobēm malas. es kaut ko kusli čubinos - izstiepju no pagraba un salieku vietās lietus ūdens toverus, kaut ko apgriežu. vecais timiāns nomiris. dažas no lavandām arī. ziemas sīpoli un ķiploki izskatās labi. K aizbrauc uz Rīgu rakstīt dziesmu izrādei TAG. es ieeju iekšā uz kafiju, pa to laiku pazūd saule un sāk līt. un paliek ļoti auksts un drēgns. dārzā vairs neizeju. bet vakarā atkal noskaidrojas, tāpēc pēc Rajeva izeju nelielā pastaigā - kaut kādus trīsarpus kilīšus pa Pilskalna stūri. Mariupolē varbūt zarīns.

12. aprīlis
skaista, saulaina diena. beidzot arī kaut cik silts un nav mežonīga vēja. no rīta sadiršos ar K, bet ātri atdiršamies un braucam peldēt. Niedrājs viss vēl ledū. atbraucam atpakaļ, K remontē izstaigājušās dārza kastes. es sataisu salātus (sorgo, turkzriņi, olīvas, kaltēti tomāti, svaigi tomāti, kūpināta tempe, sinepju mērce, iespējams kaut kas vēl). braucam uz Cēsīm - esmu pierakstījusies pie fizioterapeites rokai. nenormāli forši. viņa izmasē, izspaida, sateipo, sadod vingrinājumus. nodžadžo ķirurgu, kurš lika 6 nedēļas turēt pilnīgā mierā un nēsāt kaklā. labi, ka es tā nedarīju. bet tāpat ar steigu nopietni jāstrādā pie tā, lai dabūtu atpakaļ pilnu kustību amplitūdu. K tikmēr sēž mašīnā mežā un runā ar savu terapeitu. kamēr gaidu, kad K beigsies terapija, apmeklēju RDA, šo to arī nomedīju. iebraucam vēl Solo un laižam mājās. Līga Kr atbrauc pēc rudens aveņu stādiem un vīnogas. izrok, aizbrauc. es eju staigāt. Pilskalns - zikurāta taka - Klievis - 7 km. ļoti forši. mājās uztaisu humusu ar salātiem un satinu tortiļā. ļoti pierijos. Līga atveda svaigus zirnīšus, tie garšo kā manna no debesīm. un dzeru ābeļziedu tēju ar kardamonu. sagaidu K no studijas un skatāmies Rajevu netiešraidē. turpinu censties dozēt ziņas. tā ir labāk. tāpat lasu visus tos rakstus, gan nytimes par Buču, gan visādus militāro stratēģiju izklāstus. bija laba diena šodien.

13. aprīlis
no rīta mēģinu pildīt vingrinājumus. diezgan sāpīgi. skaista, saulaina diena. apmeklēju pilsētu. izņemu paciņu no aliexpress, kuru pasūtīju pirms miljons gadiem un jau saņēmu refundu. izmetu līkumu pa pilsētu, apmeklēju krāmu veikalu un pienotavas veikalu. K turpina siltumnīcas iekārtošanas darbus. mēģinu klausīties lekciju par maršurtu plānošanu dabā, bet pirmā runātāja ir ekstrēmi garlaicīga + skaņas kvalitāte sūdīga. eju ārā. iesēju zirņus, salātus un redīsus. kaut ko pavicinos ar grābekli. sāku ravēt liliju dobi (rudenī sabēru pa virsu melnzemi no komposta - piedīgusi pilna ar miljons rudzupuķēm). kamēr K aizbrauc uz bezdarbniekiem, mēģinu uzcept akvafabas omleti ar dārzeņiem, kas man līdz šim padevusies labi. bet čuguna panna pierauj klāt un viss pārvēršas murgā. ēst var, bet izskatās pēc sūda. pēc tam vēl konstatēju, ka kafija ar kaņepju pienu ir fui un, ka kaņepju piens vispār ir diezgan fui (tas, kas nopērkams pakā, mēs te nerunājam par kaut kādiem īpašajiem pieniem). K turpina siltumnīcu un tiek tik tālu, ka viena puse ir sataisīta. jāsāk pildīt. apakšā sametu kaut kādus sīkus zarus. tad tiek likvidēta mazā komposta kaudze ar vēl negatavo zemi. tad kārta ar zirgu sūdiem un pa virsu daudz maz gatava zeme no komposta. būs baigi forši. braucam peldēt. pirmo reizi atļaujos nopeldēt mikro aplīti. drausmīgi salst pazode. pārējam ķermenim ir ok. K aizbrauc mājās, es eju ar kājām caur mežu. apm 6 km apm stundā. pirms miega Rajevs netiešraidē un šķirstu vecus bilžu folderus, meklējot ko noderīgu Ieejai. divos naktī, jau ar izslēgtu gaismu un šķirbiņacīm skrollēju ziņas par Ukraiņu jaunās pastmarkas brīnišķīgo reklāmas kampaņu un ceru, ka tā ir taisnība. K tikmēr miegā kliedz. pamodinu un prasu, kas vainas. sapņojis, ka ir Ukrainā un, ka Zelenskis ir viltvārdis un viņa dzīvoklī ir svešs pāris.

14. aprīlis
pelēks un apmācies, bet salīdzinoši silts. Amanda nopirkusi man jaunas biļetes uz Ameriku, atcelto vietā. man jāpiemaksā 188 eur. beidzot sāku kustināt Ieeju, iepostēju soctīklos kaut ko. es vispār jūtos noilgojusies pēc tā, man patīk to darīt un iet ar tiem cilvēkiem un pavasaris maniekas baigi foršs laiks tam. K pabeidz siltumnīcas iekārtošanas būvdarbus. atliek tikai otrā pusē sapildīt zemi. to kaut kad citad, nav vēl nekādas steigas. iestādu gatavajā pusē mazus salātu stādiņus, ko iedeva kaimiņiene. pārstādām vienīgo ērkšķogu, kas man garšo. viņai tādas lielas un saldas ogas, bet pati galīgi ieaugusi plūmē un plūmes atvasēs un mocās. cerams ieaugsies un jaunajā vietā jutīsies labāk. mazliet paravēju liliju dobi. vakarpusē braucu uz stalli. esmu pārsteigta, bet varu gandrīz pavisam normāli pielietot kreiso roku stūrēšanai un bez lielām sāpēm slēdzelēt pagriezienu rādītājus. tā fizioterapeite un teipi ir medžik. ejam ar Martu apvidū, kamēr nav sākusi zelt un zaļot lucerna, jāizmanto lucernas lauka līdzenais plašums. satiekam divus lielus stirnu barus. viens čuč, otrs ganās. un septiņas dzērves, kas kliegdamas aizlaižas. braucu mājās, uzvāru jocīgu zupiņu, atnāk K no studijas, skatāmies Rajevu. Rajevs Lieldienās atpūtīšoties. ko mēs bez viņa darīsim? man tiešām ļoti patīk viņa vienkāršais un nosvērtais piegājiens kara gaitas apskatīšanā. noskatāmies ar Benjamiņas 4. sēriju.

15. aprīlis
K aizbrauc uz Rīgu. es braucu uz treniņu. ārā apmācies un diezgan auksts. naktī ir lijis. pirmo reizi šogad jāju āra laukumā. baigi forši. drusku arī palecam. neliela kārtiņu un kavalešu rinda, mainot pēdējā šķēršļa attālumu, lai sanāk pa vidu dažāds lēkšu tempu skaits. beidzam, kad ir septiņi tempi. Reinis tāds neizgulējies. izrādās braucis par šoferi slavenajā tviterkonvojā. stāsta kā dzinuši mašīnas iekšā Ukrainā, pēc tam nākuši kājām atpakaļ uz robežu kopā ar bēgļiem. palīdzējis vilkt sievietei smagu čemodānu (neesot varējis saprast, kā tā sieviete viņu pati bija vilkusi otrā rokā nesot kastīti ar kaķi) un dabūjis parunāties. baigi bēdīgi. braucam uz stalli. saberu piedevas, zirgs pa to laiku novārtās dubļos ar atsoļojamo segu. un priecīgi bubina, kad ar burkānu rokās eju vilkt to segu nost. aizbraucu uz Depo pēc zāliena (vai zālāja? man jūk) sēklām, protams, ar to vien netieku cauri - atrodu visai dzīvelīga paskata nocenotas lavandas, pa 1.41 eur. paņemu trīs. un vienu nenocenotu timiānu, ko iestādīt pa ziemu nomirušā vietā. braucu mājās, atceros, ka vajag maizi un banānus un nolemju pirmo reizi apmeklēt Lidlu. slikta doma - ir garo brīvdienu pirmā diena un veikalā čum un mudž. samulsusi klīstu apkārt, paņemu kkādu ļoti lētu tofu un vēl šo to. sajūta kā ne visai fancy Londonas rajonā. mājās liekas auksts un drēgns. kurinu un uzlieku uz plīts vārīties sarkano kāpostu olu krāsošanai un ļoti lēni saņemos grīdu mazgāšanai. pabeidzu tikai īsi pirms pusnakts. baigais besis.

16. aprīlis
diezgan agri jāceļas. pēc maniem standartiem. ap pusdesmtiem jābūt stallī, lai paspētu notīrīt zirgu pirms ierodas Evija (hiropraktiķe). diezgan aukts un semi saulains. zirgi uzgājuši uz ābeļdārzu, klumpačoju pa dubļiem pakaļ, līdzi velkot Jarezo, kurš nezkā atpalicis no citiem un neko nesaprot un ir satraucies. tam, ka mans zirdziņš vakar novārtījās dubļos ir arī pozitīvs aspekts - viņš joprojām ir visai tīrs. Evija kavē, sēžu stallī, dzeru kafiju un klausos kā zirgs žļembā sienu. Evija atbrauc, hiroprasē un saka, ka viņš vēl vairāk pazaudējis muskuļu masu, par spīti tam, ka aktivitātes ir regulāras un papildu proteīna devai dabūja sojas spraukumus. tas ir pastiprinājis viņa neiroloģiskās problēmas. jāpērk kkādas speciālas (un nelētas) piedevas, kas būsto muskuļu augšanu un jākustās. braucu mājās. aizejam līdz Lieldienu tirdziņam centrā. kaut kāds pilnīgs sūds. puse ar lupatām, nu tādām tiešām lupatām - marles kvalitātes naktskrekli, sūdīga frotē dvieļi ar plikām čiksām un onkuļu jakas. drusku ir arī amatnieki un speķi. un veseli divi kompatktdisku stendi. nopērkam katrs pa piparkūkai un ejam mājās. pierijamies svaigi ceptu graudu maizi (no topiņa, ne tirgus) ar Latvijas siera atgriezumiem. krāsojam olas. pusi sīpolmizās, pusi sarkanajā kāpostā. man nenormāli patīk šī nodarbe, es varētu nokrāsot spaini. baigi nāk miegs, mēģinām pagulēt ~20 min diendusu. K aizmieg, es nē. tad braucam uz Cēsīm klausīties Vaska un Šūberta stīgu kvartetus. nenormāli kruti. es tik sen nebiju dzīvajā klausījusies stīgu kvartetu. Vasks ir ļoti vaskīgs - man jau pasen tas kkad apnika, bet pēc tik ilga pārtraukuma liekas brīnišķīgi. Šūbertu viņi (Mondiljani kvartets) spēlē ļoti ekspresīvi un manliekas, ka ātri. arī ļoti kruti. braucam mājās. ir uzlecis milzīgs pilnmēness. K jūtas sūdīgi. it kā nav migrēna, bet varbūt arī ir. viņš uzreiz iet gulēt. es izzvejoju no katla sarkanā kāposta olas un nomazgāju visus katlus un uztaisu salātus rītdienai (lielās kāršu pupas, paprika, tomāts, eļļā kaltēts tomāts, avokado, sarkanais sīpols, apcepts kūpināts tofu, melnās olīvas, citronu sula, garšvielas, rauga pārslas, drusku grauzdēti lazdu rieksti kaut kas vēl). atkal pabeidzu ap pusnakti un atkal baigais besis, bet vēl jādomā kur rītdien braukt un, jāskatās kas Ukrainā jauns.

17. aprīlis
no rīta mazliet uzpūšos, jo K ir piecēlies agrāk nekā es, bet nav vispār sācis neko taisīties un paunāties eckursijai. drusku pāri 11 esam pie Rauņa tilta uz autoceļa P28 un sākam iet. neesam iedziļinājušies kur tieši jāiet, atduramies satekā, bet ļaujamies piezīvojumam un turpinām randomā iet, ar plānu, ka vajadzēs atrast 2 vietas, kur šķērsot Raunu. tas arī izdodas, kopumā ejas superīgi, laiciņš foršs, visur zied vizbulītes, citu cilvēku nav utt. kad esam jau nogājuši lielāko daļu atceļa un piestājam atpūsties kaut kāda augsta Vaives ieža virsotnē, attopos, ka vairs nav manu foršo sauleņu. pēdējā reize, kur tās redzēju bija pie Raibajām klintīm, kad aizāķēju tās aiz mugurenes krūšu siksniņas. K paliek ēdot un atpūšoties, es eju meklēt. aizeju atpakaļ līdz pašām Raibajām klintīm, bet tā arī neatrodu. man viņas tiešām ļoti patika un bija mīļas. jūtos diezgan saskābusi. ejam atpakaļ uz auto un braucam uz stalli - pēc hiroprakses ir 3 dienas jāsoļo zirgs 30 min pie rokas. izsoļojam zirgu, iebraucam pēc bezalkoholiskā alus, braucam mājās pārģērbties un braucam peldēt. ir baigais nogurums, bet liekas, ka tiešām vajag. ir kruti. atkal mazliet papeldu. mājās liekamies gultā, dzeram bezalko alu, rijam čipsus un noskatāmies Metal Lords. meklējam kko jēdzīgu par Ukrainu un ilgojamies pēc Rajeva. saņemu piedāvājumu iemainīt Ieeju pret pirti Ziedlejās. piekrītu. man patīk pirts.

18. aprīlis
diezgan laiski pabrokastojam Lieldienu brokastis pie viesistabas galda. K aiziet uz studiju, es braucu uz stalli staidzināt zirgus. Bez Radīša man jāizstaidzina arī Jolantas Vega un Sisī. nosoļoju nepilnus 7 km šurpu turpu pa grantinieku ar visiem pēc kārtas. Radi un Vegu varētu vest pārī, bet man rokas dēļ negribas ņemt divus vienlaicīgi. ja nu kāds parauj to roku, būs ļoti nepatīkami. Vega vispār pamanās ielekt grāvī no traktora, bet izdara to tik klusi un nemanāmi, ka es to pamanu tikai post factum. tīrumi pilni zosu baru un traktoru. katru reizi, ieraugot traktoru, mana iztēle tam automātiski piezīmē tanku. ir jau trīs, kad tieku mājās. K ir atnācis iedzert kafiju. iedzeram. K atkal aiziet, es eju ārā. iesēju kastītēs samtenes, pabeidzu ravēt liliju dobi un kko vēl padaru. vakarā skatāmies Monotoniju pa LTV1. atceros, ka strādāju garderobē uz Monotonijas pirmizrādi. toreiz beigās nācās rādīt 2x pēc kārtas, jo bija pārāk daudz gribētāju. vienīgā reize, kad esmu redzējusi pilnībā pilnu JRT balkonu. ballītē bija daudz bezmaksas šņabja. es ļoti piedzēros un tad mani pārtvēra Purviņš un aizveda pie sevis uz Purvciemu. atceros, ka man kājās bija mani mīļie zābaki, ko saucu par komunistu zābakiem. tie ļoti slīdēja un bija piesalis. karājos KP elkonī, slīdēju un žagojos. pilns ar ziņām, ka kauja par Donbasu ir sākusies.

19. aprīlis
K aizbrauc uz Rīgu. agrā kvfr sapulce. attopamies, ka uz bērnu izrādi pēc pusotras nedēļas ir pārdota 1 biļete. diskutējam ko darīt. dažiem ir sentiments, ka nevar tā atcelt izrādes un jārāda un jāsauc zaķi. bet realitāte ir tāda, ka, lai izrāde nebūtu mīnusos ir jāpārdod vairāk nekā 30 bērnu biļetes. pieaugušo mazāk. domāju par to visu vēl ilgi pēc sapulces beigām. rakstu kko Annai, bet viņai pirmizrādes stress. saņemos iet ārā. izstādu dobē nocenotās lavandas un timiānu. labi, ka tā, jo podiņi pilni ar saknēm un viņas pašas sevi jau žņaudz nost. saņemos un piepildu ar zemi pusi no otras siltumnīcas puses. vairāk brīvas zemes šobrīd nemaz nav. iet grūti, gan rokas dēļ, gan vispār. iesēju spinātus un vienu rindu burkānus. ārā. sajūtos drausmīgi nogurusi. 19 eju iekšā uz Igoru. man tiešām šīs četras dienas viņa pietrūka. kaut kad vēlu atbrauc K un turpina strādāt. klasiskais pirmspirmizrādes stāvoklis.

20. aprīlis
K agri brauc uz Rīgu. es pamostos, sāku skrollēt ziņas, bet atkal aizmiegu un noguļu līdz 11. kopā ar kaķi. ārā ļoti silts, bet arī vējains. nevaru nekam saņemties. nav enerģijas un spēka. diena jau pāri pusei, kad izvelkos ārā un kaut ko mazliet parosos. atklāju šūpuļtīkla sezonu. nekas īsti nevedas un nekam nopietnam negribas ķerties klāt. apēdu dažus pirmos sparģelīšus. tāpat zaļus, no dobes. eju iekšā, spēlēju Heroes un klausos podkāstus. pirms Rajeva aizbraucu uz veikalu un diemžēl bez vajadzīgajām lietām nopērku arī čipsu paku un nocenotu kuliču. skatos Rajevu un riju. pēc tam ilgi saņemos līdz beidzot pāri deviņiem aizbraucu uz mežu. jau krēslo. noeju 5 km pa tumsu, plika ielienu ūdenī. beidzot ir pazudis ledus no ezera. pirms pāris dienām vēl bija. braucu mājas un atkal ilgi saņemos - nomazgāties un nomazgāt traukus. ir jau viens, kad lienu gultā un atkal spēlēju Heroes un klausos podkāstus. K paliek Saļikā.

21. aprīlis
ir pieaugusi alerģiskā sajūta. niez pazode un acis. braucu ar busu uz Rīgu. aizeju ar kājām no autenes uz Arkādiju - dziedāšana šoreiz notiek tur. izdziedamies. paņemu falafelu un pasēžu pie Māras dīķa. eju uz Zelleni. šodien pirmizrāde Reiņa tiešsaistes izrādei TAG. ļoti stulbs laiks, kad iznākt. žēl, ka nevar samainīt ar vietām Lībiešu pirmizrādi ar šo (Nēmiz pāl iznāca pagājšpavasar). sēžam kabinetā un skatāmies. nezinu, man laikam nu tā. tur sākumā viss tā forši buildupojas, bet beigās kaut kāds tāds čiks. tāda nepabeigtības sajūta. pēc tam ir ballīte. dzert negribas un ļoti nāk miegs, bet kādu laiku notusējam. ir uzlikta karaoke. gribas pat dziedāt, bet vispār necik nevaru izdomāt ko. diezgan šausmīga sajūta. skrollēju spotifaja laibrariju un skatos un neko nevaru atrast. kaut ko jau padziedam.

22. aprīlis
atbrauc mamma un tētis. tētis laikam trešo reizi šo četru gadu laikā, kopš mēs te dzīvojam. mammas brālim dzimšanas diena, tāpēc mammai izdevies pielauzt. mamma skrien pa dārzu kā traka, tētis staigā apkārt un gudri runā. skats, ko esmu skatījusies visu mūžu. pati jūtos distant un baigi nespēju iesaistīties. tāpēc drusku priecājos, ka man ir sapulce un varu nepiedalīties. pēc sapulces kaut ko slaistos apkārt un izliekos, ka esmu ar kaut ko nodarbināta. nu gluži, kā mans tēvs. ir ļoti silts un jauks laiks, atklāju baskājošanas sezonu. sašķinu nelielu sauju ar sparģeļiem. apcepu uz pannas pupiņas pākstīs, mazliet puravu, piegāžu auzu krēmu un sparģelīšus. sanāk ļoti garšīga mērce. vakarā jau pēc sešiem, braucu uz stalli. tur ir tukšs un kluss. saberu piedevu trauciņus. šobrīd diezgan iespaidīgs komplekts - glukozamīns+msm, muscle builder, mikroelementu base mix (cinks, varš, selēns), e vitamīns, kurkumas pasta, sāls. dodamies apvidū romantiskā divvientulībā ar zirgu. ir ļoti forši. lēni riet saule. satiekam ļoti, ļoti daudz stirnu, dzērvju pulku, zosu baru, ķīvītes. ir bezvējš un gaisā karājas putekļi, zirgam tāpēc ir mazliet paasinājusies emfizēma (arī bērzi zied un vēl kaut kas), bet tāpēc, labi, ka izkustas un izelpina plaušas. esmu mājās tik ap pusdesmitiem. drīz vecāki drusku ierāvuši atnāk no mammas brāļa dzd pasēdēšanas. mēs skatāmies Rajevu un Benjamiņas 5. sēriju.

23. aprīlis
vecāki no rīta aizbrauc uz kapiem un pie mammas māsīcas Zaigas. es piedalos tech darbnīcā par Canvu. kopumā tā ir līmenī, ko es zinu un saprotu, bet pāris noderīgas lietas ir. K saved vēl trūkstošo daļu zemes siltumnīcā. tagad tā ir pabeigta un gatava stādīšanai. tā puse, kas tika sabērta pirmā, jau piedīgusi pilna ar sīkām nezālītēm un auzām no zirgu mēsliem. mazliet parosos, šur tur paravēju, šur tur pagrābju, pārstādu piparmētras, samulčēju kazenes. svīru būrītī ievākušies strazdi. kaut kad uzrodas vecāki, mamma atkal skrien kā sadegusi pa dārzu, pa ceļam uzdodot man jautājumus - drīkst šitos gumus iebāzt te? un šitos te? es neko nesaprotu, māju ar galvu un saku - jā. vēlāk, kad viņai pīppauze, saņemos un izprasu, kas ir tas, ko viņa sabāzusi zemē un pielieku šiltītes. ok, par kannām un galtonijām skaidrs, tās man ir katru gadu, dālijas arī. bet vēl it kaut kādas montbrēcijas un kkādas it kā kallas, kas nav kallas. hvz, kad izlīdīs, tad jau redzēs. vakarpusē viņi aizbrauc. es it kā biju domājusi braukt uz stalli, bet ir jau seši un jūtos nogurusi. nekur neaizbraucu. noskatāmies divus jaunākos Šeldonus.

24. aprīlis
naktī svīstu un murgoju par karu. no rīta vairs neatceros konkrēti par ko. bet noguļu gandrīz līdz 11iem. ārā ir pelēks un tumšs un auksts. toties līst. visu dienu. lietu vajadzēja. žēl, ka nav siltāks. viss izskatās spilgtāks, kontrastaināks un zaļāks arī. lielu dienas daļu pavadu domājot par mārketingu. gan kvfr, gan ieejas sakarā. bet neko baigi konkrētu neizdomāju. pusdienās uzēdam saldētos springroļus ar diy kimčī, avokado un zemesriekstu sviesta mērci. K skatās jauno Betmenu un gulšņā, es sēžu pie kompja un it kā kko daru, bet nekādu baigo rezultātu tai darīšanai arī nav. karš vilcies divus mēnešus. gribas rakstīt "jau", bet ņemot vērā to, ka tas var vilkties ilgi, negribas to "jau" tērēt, lai viņš vēlāk neliekas stulbs un rūgti smieklīgs.

25. aprīlis
bija plānots, ka uz šodienu pārceļas piektdienas treniņš. bet Reinis atsūta ziņu, ka tikai piecos no rīta atbraucis no Polijas - atceļam. vairāk neko nav uzrakstījis, bet pieņemu, ka atkal braucis tviterkonvojā. Marta ierosina braukt uz Niedrāju. aizbraucu uz stalli, iepakoju zirgu un braucam. ir vēss, pelēks un mierīgs rīts. jauki izjādelējamies pa kalniņiem - tas ir tieši tas, ko manam zirgam šobrīd vajag. staigāt pa kalniem un audzēt muskuļus. tad ir kaut kāds grāmatvežu stress, ar ziņu, ka šodien jāiesniedz vid atskaite, tiek histēriski prasītas kaut kādas vecas un sen grāmatvedībā atdotas pavadzīmes. pusdienās sarkanā kāposta steiki ar sarkanā kāposta salātiem. pēcpusdienā zooms ar terapeiti. parunājam par manu depresīvo draudzeni/vecāku īrnieci. pēc tam ejam ārā. K dedzina zaru kaudzi, ko es papildinu ar jauniem zariem un izrok un pārvieto citā vietā milzīgu, vecu hostu klasteri. es pagraizu ceriņu atvases, patīru vienu mežonīgu ērkšķogu. ejam iekšā un skatāmies Rajevu. gribētos vēl kaut ko paskatīties, bet K uznāk miegs un viņš aiziet gulēt. es gulšņāju un skrollēju tviteri un cīnos ar miljons atvērtiem tabiem, kuros, gandrīz katrā, ir kāds ar Ukrainu saistīts raksts.

26. aprīlis
K aizbrauc uz studiju. es noguļu ilgi un pamostos saburzījusies un dulna. neizdaru praktiski neko no tā, kas bija jādara un, ko biju plānojusi izdarīt. tikai aizeju uz servisu pakaļ Volvo, kam beidzot nomainījām riepas. spriežot pēc prognozēm, iespējams tomēr par agru. vakarā skatāmies DW doķeni par sarkano armiju. diezgan forša.

27. aprīlis
diezgan agri braucam uz Rīgu, jo K jābūt 10 Zellenē nodot Valteram Ciešamo kārtu. K izkāpj, es braucu uz Aconi uz lopbarības noliktavu pēc cukurbiešu graizījumiem zirgam. tas ir kaut kādā aizpakaļā aiz TEC2. pēc tam braucu pa to pusi uz Saļiku. baigi daudz jaunas mājas sabūvētas. mamma pabaro ar skābeņu zupu. depresīvās īrnieces galā atkal neizturami smird pēc kaķu kakām un čurām. ap diviem braucu atpakaļ uz Rīgu. kabinetā kaut kāds pilnīgs trešs - miljons netīru trauku un smird pēc kkādiem atkritumiem un baigā nekārtība. uzlieku izrādi. tad ir tehnisko tikšanās ar Reini. nekas tāds konkrēts. kaut ko parunājam. pievācu kabinetu un saimniecības sektoru noliktavā. izrāde beidzas. vācamies nost. aizvedu K uz Saļiku un braucu mājās. baigi nāk miegs. ārā drausmīgi auksts. vietām mašīna rāda -3. mājās arī auksts. kkad pēc pusnakts esmu klāt.

28. aprīlis
11os jābūt pie fizioterapeites Cēsīs. šoreiz ir ne tikai patīkami, bet arī sāpīgi. mugura pēc tam zilumos. atkal saliek teipus un sadod jaunus vingrinājumus. tālāk uz Valmieras Depo. nopērku kaķu barību, nocenotu bambusu un vēl šo to. iebraucu Lidlā. tad uz stalli. neviena nav. izstibīju no bagāžnieka 3 gab 25 kg cukurbiešu graizījumu maisus un 1 gab 10 kg lucernas maisu. iejaucu zirgam putru, lai uzbriest. domāju kaut ko drusku padarīt ar zirgu no zemes un braukt mājās. atbrauc Marta. viņai jānovada nodarbība bērnam un pēc tam viņa gribētu iet ar mani kopā apvidū. man diezko negribas gaidīt, jo ir auksts un es neesmu neko vēl ēdusi, bet Marta iedod man 2 siermaizes un palūdz pakustināt Vegu raundpenā. apēdu siermaizes, pakustinu Vegu, drusku pamīcos ar Radi pa laukumu no zemes un tad jau Marta atbrīvojas. apseglojam zirgus un ejam. satiekam zosu baru un ļoti daudz stirnu. vispār kaut kāda izteikta migrācijas diena, pilni lauki un debesis ar migrējošiem putnu bariem. tikai 18:44 izbraucu no staļļa. vēl jāsavāc no omnivas pāris pakas. smagā gemosa paka ar auzu pieniem un citām smagām lietām iebāzta augšējās rindas skapītī, dziļākajās stūrī. beidzot esmu mājās. tik tikko ienācis ar K. uztaisu fikso ēdienu - sīpols, ingvers, tofu, pupiņas, paprika, blackbeansauce, sezams, lociņi + brūnie rīsi.

29. aprīlis
treniņš. principā lecam mikro maršrutu. šķēršļi simboliski, sākumā pat vienkārši kārtiņas uz zemes, bet jādomā par trajektorijām un jāspēj atcerēties secība. pēc ziemas mazmanēžiņā, kur pa lielam nav daudz variantu kā pildīt uzdevumus + nav iespējams salikt ļoti daudz secīgu uzdevumu, iet grūti. jo āra laukums ir plašs un visu laiku baigi jādomā un jāpieņem lēmumi un jāizdara izvēles - griezt šeit vai tālāk? vai ierakstīšos līkumā vai labāk iet tālāk? ja iešu te vai paspēšu piebremzēt un samainīt kāju, ja zirgs piezemēsies uz nepareizās? biju mazliet bažīga par Radi, jo viņš ir tāds lēnīgāks pēdējā laikā, bet lekt viņam tiešām patīk un nav ne stumjams, ne grūžams. ļoti forši. aizbraucam mājās, palīdzu Martai aizvest čupiņu zirgu uz ganiem. Marta saka, ka Vīnkalni (atrodas blakus Birzlejām) meklē palīgu uz vasaru. piezvanu, sarunāju tikšanos uz nākampiektdienu. aizmirstu izbraukt caur Valmieru un aizvest K telefonu uz remontu. braucu mājās. fiksi paēdam vakardienas ēdienu. tad man ir kvfr sapulce. spriežam ko darīt ar tiešsaistes/tiešraides izrādi, uz kuru nav nopirkta neviena biļete, bet pieteikušies nākt visādi kritiķi un SN žūrija. domas dalās. beigās neatceļam, lai gan izmaksas viņai augstas. otrajā daļā runājam par mārketingu. bijām vienojušies katrs padomāt par savu ideālo kvfr skatītāju. protams, ne visi to ir izdarījuši, bet tik cik ir - ir baigi interesanti. nezinu gan ko mēs ar to iesāksim tālāk. K aizbrauc spēlēt panku piknikā - ārā. Tesai jāspēlē pusnaktī. ārā ir tik auksts, ka man nav ne mazākās vēlēšanās pievienoties un ciest. pēc tam izeju uz kādu brīdi dārzā. kaut ko iestādu, kaut ko parušinu. uz Rajevu eju iekšā un pierijos maizi ar linsēklu eļļu. Reinis (treneris) bez paskaidrojumiem vacapā forvardē bildes ar savu brāli, kurš karo Ukrainā (fyi - Juris Jurašs). tad ir plāns darīt viskko, ko vajag paspēt līdz aizbraukšanai, bet notiek vairāk nekā stundu gara un visai sarežģīta telefonsaruna Edju. pēc tam gribas iedzert un uzpīpēt, bet ko pīpēt nav un tā vienkārši vienai dzert ar negribas. darīt gan arī vairāk neko negribas. esmu jau ielīdusi gultā, kad sāk rakstīt brālis. droši vien dzēris. drausmīgi uzvelkos. drausmīgas dusmas. aizmiegu ap četriem.

30. aprīlis
ap puspieciem no rīta atbrauc K. noguļam līdz apm 11, tāpat jau neesam izgulējušies. kaut kad atraksta brālis. esot bijis pālī, lai neņemot ļaunā un tad sāk apmēram visu to pašu, tikai bez tiešiem uzbraucieniem. tipa pieklājīgi. sāku darīt visas vakar neizdarītās lietas. jāizstāda pāris stādi no podiem, jālikvidē ledusskapī viss kas sabojāsies un, ko mamma neēdīs, jāpiekārto māja un jāsakopj grīdas, lai mammai tā patīkami. jāaizbrauc uz veikalu nopirkt mammai viskkas garšīgs. viņa ieradīsies rīt no rīta, kad būsim jau prom. pusdienās uzvāru biezzupu no pūt sākuša ķirbja. un klāt nenormāli garšīgas sparģeļmaizes - sparģelis sacepts ar sīki sagrieztu sarkano sīpolu un šļuku vīna, uz grauzdētas maizītes, kas aplieta ar lineļļu. uz vēl siltiem sparģeļiem uzrīvē drusku pacieta siera, uzkaisa kapātu baziliku un uzvij aveņu balzamiko mērces līkloci. biju gribējusi paspēt arī uz stalli aizskriet, pastaidzināt zirgu, bet no way. ap septiņiem aizbraucam nopeldēties. tik kruti. iemērcu arī galvu. kopš ledus pazudis, ūdens liekas jau tāds visai mīksts. sapaunājam drēbes, uzsmērējam sendvičus. drīz jau jābrauc uz lidostu. būs sūdīgi ar neizgulēšanos.

Previous Entry  Next Entry