jūnijs

Posted on 2018.06.21 at 12:08
Tags: ,
nekad līdz šim nebiju pirms Jāņiem lasījusi skābos ķiršus Ziemeļlatvijā. vakar salasīju spainīti, ~1kg ieliku saldētavā, 2kg izvārīju zaptē ar apelsīniem, šokolādi, vaniļu un ievārījumu cukuru. kamēr nodarbojos ar atkaulošanu, fonā ziņkāres vadīta uzliku Džimlai-rūdi-rallallā!. tas tik bija kaut kas - SO SAD! šausmīgi.

Comments:


Ūūlę
[info]chimera at 2018-06-21 12:24 (Saite)
akvai, ko lai es daru - skatīties, neskatīties? pirms tam jāiedzer?
*
[info]inese_tk at 2018-06-21 12:26 (Saite)
apēd sēnes :D
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-06-21 15:27 (Saite)
es tieši šodien ļoti gribu ķiršus, bet manējie vēl tālu un tik daudz vēl ļoti, ļoti tālu. zapte izklausās jaudīgi, tik tas ievārījumcukurs ir kveščenabla lieta, tur mēdz būt tieši visi tie draņķi kāpēc jēga vārīt zapti pašam, ne bodē pirkt.
*
[info]inese_tk at 2018-06-21 18:35 (Saite)
ai, es laikam labāk lieku uz pusi mazāk cukura ar mazliet dranķiem, nekā uz pusi vairāk cukura, kas enīvei pats par sevi ir pilnīgs draņķis. es tāpat zaptes ēdu tik maz un reti, ka man pofig par to draņķi, ka tik mazāk baltās nāves klāt. tā kā man besī ņemties ar burku sterilizēšanu utt, vnk likt mazāk cukura arī drusku bail, jo negribas mest visu pēc tam ārā. un man patīk arī želejīgā konsistence.

tā vispār viņam sastāvā ir cukurs, pektīns, citronskābe un kālija sorbātu. ļaunākais, laikam skaitās kālija sorbāts, bet viņš ir approved visādās ekošmeko pārtikās.

runājot par ķiršiem - es te eksperimentēju ar 2nd fermentation sēnes dzērieniem un ķirši+piparmētras+viršu medus ir baigi labi
vārnu skaitītājs
[info]saikne_neochin at 2018-06-21 23:00 (Saite)
citronskābe ir ļaunākais! man laikam labāk viens ļaunums, ne daudzi, bet mazāk :D karoč īvel zaptes.

nu tu esi meistars, gribētu degustāciju.
*
[info]inese_tk at 2018-06-21 23:12 (Saite)
es šodien iztriecu neilgā laikā litru tās kombučas un sajutos mazliet iereibusi
Previous Entry  Next Entry