burkānu-mandeļu paštēts
Posted on 2017.09.11 at 17:59man:: pilns vēders
skan: Spotify Your Daily Mixes
dabūju pagaršot Maximas vegplauktos atrodamo smēriņu. tā jau garšīgs, bet liekas neadekvāti dārgs. nolēmu, ka varu uztaisīt pati labāku.
glāze mērcētu mandeļu (ja gribas var blanšēt un lobīt nost mizas vai ņemt jau bezmizām. man parasti negribas)
pāris ne ļoti lieli burkāni, neliela paprika, 2 mazi sīpoliņi, gabaliņš selerijas saknes, neliela ķiplokgalva. visu, izņemot ķiplokgalvu, notīra un sagriež - burkānus salmiņos, papriku uz pusēm, sīpoliņus uz pusēm utt. liek uz cepampapīra, pārslaka ar eļļu un balzamiko un cep cepenē mīkstus.
samet blenderī dārzeņus (ķiploku, protams, pirms tam nomizo) un mandeles, piešauj drusku balzamiko un sezama eļļu (der visādas eļļas, bet man liekas ar ķirbju sēklu eļļu varētu būt baigi garšīgi), 3 kaltētus tomātus un blendē. droši vien vajadzēs ūdeni arī pieliet, lai blendētos un dabūtu vēlamo konsistenci (eļļu tik daudz gāzt klāt man kaut kā negribas).
godīgi sakot, neliku ne sāli, ne piparus, ne citas garšvielas - totāli neprasījās. bet varētu masā iemaisīt apgrauzdētas sezamsēklas, baziliku un raudeni.
mandeļu vietā varētu taisīt arī ar citiem riekstiem/sēkliņām, man vnk mājās bija mandeles
karoč epikšit garšīgi.
vēl es šodien beidzot atklāju ābolkūku sezonu (kūkas recepti meklēt šeit - http://klab.lv/users/inese_tk/968329.ht ml)
glāze mērcētu mandeļu (ja gribas var blanšēt un lobīt nost mizas vai ņemt jau bezmizām. man parasti negribas)
pāris ne ļoti lieli burkāni, neliela paprika, 2 mazi sīpoliņi, gabaliņš selerijas saknes, neliela ķiplokgalva. visu, izņemot ķiplokgalvu, notīra un sagriež - burkānus salmiņos, papriku uz pusēm, sīpoliņus uz pusēm utt. liek uz cepampapīra, pārslaka ar eļļu un balzamiko un cep cepenē mīkstus.
samet blenderī dārzeņus (ķiploku, protams, pirms tam nomizo) un mandeles, piešauj drusku balzamiko un sezama eļļu (der visādas eļļas, bet man liekas ar ķirbju sēklu eļļu varētu būt baigi garšīgi), 3 kaltētus tomātus un blendē. droši vien vajadzēs ūdeni arī pieliet, lai blendētos un dabūtu vēlamo konsistenci (eļļu tik daudz gāzt klāt man kaut kā negribas).
godīgi sakot, neliku ne sāli, ne piparus, ne citas garšvielas - totāli neprasījās. bet varētu masā iemaisīt apgrauzdētas sezamsēklas, baziliku un raudeni.
mandeļu vietā varētu taisīt arī ar citiem riekstiem/sēkliņām, man vnk mājās bija mandeles
karoč epikšit garšīgi.
vēl es šodien beidzot atklāju ābolkūku sezonu (kūkas recepti meklēt šeit - http://klab.lv/users/inese_tk/968329.ht