ieva ([info]iiw) rakstīja,
@ 2007-04-12 17:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tá ká péc gjipsha nonjemshanas lauztajai rokai ársti meitenei aizliedza nodarboties ar sportu,un visi citi aizbrauca ját ar zirgiem un túdalj brívlaiks,izdomáju parádít vinjai ká latvieshi kráso olas.
kad es vél izdomáshu,cik ilgi vinjas jávára,tad vispar man bús izdevies radít smailiju vinjas sejá.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]elina
2007-04-12 19:26 (saite)
Katliņā sīpolu mizas aplej ar ūdeni, uzvāra, liek nomazgātas olas un vāra ne ilgāk par 10 minūtēm. Atdzesē aukstā ūdenī. Olas būs dažādos brūnos toņos.

Pirms likšanas sīpolmizu ūdenī tīras sausas olas var apzīmēt ar sveces galiņu vai izkausētā parafīnā samērcētu otiņu. Pēc tam vāra, kā iepriekš rakstīts. Iezīmētais raksts neiekrāsosies.

Uz olas virsmas, iepriekš saslapinot, pielipina tumšu sīpolmizu, kādu sūniņu, bērza vai kāda cita koka robainu lapiņu, kādu melleni, upeni, vietām — putraimus, ko uzber uz drāniņas, tad olu apņem ar lupatiņu un nosien. Katru oliņu var veidot ar citādu rakstu, arī ar vienas vienīgas lapas nospiedumu, kas izskatās ļoti dekoratīvi. Vāra sīlpolmizās vai tīrā ūdeni.

Pirms vārīšanas sīpolmizās olu dažādā rakstā var notīt ari ar diegu vai dzijas galiem. Uz brūni nokrāsotām olām ar adatas vai smaila nazīša galu iekrāso dažādus ornamentus, burtus.

Ja vēlaties, lai oliņas spīdētu tās pēc vārīšanas apziež ar taukvielām (sviestu, margarīnu, speķi).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]iiw
2007-04-12 19:31 (saite)
receptes.lv tikko kluva par manu draugu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]uwa
2007-04-12 21:12 (saite)
es iesaku olas tīt zeķbiskēs un tad likt mizās vārīt. nu - jau ar putraimiem, rīsiem, puķēm un lapām aplipinātas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iiw
2007-04-12 21:21 (saite)
mums zekjbikshu vietá elastígá saite.
jáatzíst-sanáca godam!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?