Thu, Sep. 7th, 2017, 06:35 pm

Man šķiet ļoti briesmīgi, ka pasaulē, kas pilna ar nejaucībām, ļaunumu, nelabvēlīgu rīcību, cilvēki izvēlas uzbrukt un ņirgāties par tiem, kas, nevienam nedarot pāri, meklē sirsnību, atzinību un savu dīvaiņu loku. Un skaidrs jau it kā, ka globālā laikmeta vispasaules frīku šovā, mēs kars kādam citam esam frīks. Un mums ir savi frīki, kam ir vēl citi frīki. Bet tomēr mani satrauc tas cietsirdības aspekts, kad ņirgājas par cilvēcisko, provocējot arī citus vairīties no cilvēciskuma un nēsāt cinisku masku. Te nu ir jautājums vai tolerance nozīmē tolerēt tolerances trūkumu.

Thu, Sep. 7th, 2017, 06:54 pm
[info]deloveja_kundze

jā, tas ir ļoti riebīgi :( un es ļoti ceru, ka es pati tā vairs nedaru.

Fri, Sep. 8th, 2017, 09:00 am
[info]ctulhu

Ir labāk nekā jebkad agrāk. Ja salīdzinam ar viduslaikiem kaut vai.

Fri, Sep. 8th, 2017, 02:25 pm
[info]iive

Nu, jā, bet, ja skatās caur marksistiskiem jēdzieniem, tad citos laikos tā spriedze lielā mērā saistījās ar ekonomisku nelīdzsvaru, kur katru sabiedrības slāni raksturoja resursi un manieres. Par muižniekiem varēja smieties, jo viņi lasa kaut kādas tur grāmatas viens otram, par zemniekiem, jo viņi domā, ka pamīcīt beibei pupus siena kaudzē ir baigi diskrētā aplidošana. Bet patiesībā smiekli ir veids, kā likvidēt spriedzi starp dažādām pasaulēm, kas viena no otras atkarīgas. Bet cik liela savstarpēja atkarība šodien vieno šķietami anatagonizējošas grupas, kam šķiet, ka viņiem ir tiesības un pienākums jaukties citu cilvēku personiskā dzīvē un vērtībās ar saviem spriedumiem?

Fri, Sep. 8th, 2017, 02:41 pm
[info]ctulhu

Šķiet ka tagad tāda jaukšanās citu personiskā dzīvē iet mazumā, ja skatās pēdējos 2 gadsimtus kaut vai. Sakarā ar cilvēktiesību jēdziena noformēšanos un visādu tur tradicionālo vērtību demontāžu. Tagad indivīdam citi kaut ko var noteikt tikai aiz drošības apsvērumiem, bet `` tā ir pieņemts`` vairs nav arguments.

Fri, Sep. 8th, 2017, 02:46 pm
[info]iive

Tas gan, privātā un publiskā nošķīrums jau nav nekas sens un pašsaprotams. Laikam gan tas, ko es cenšos pateikt, ir, ka mani satrauc apstākļu šķietami nemotivētas negāciju izpausmes.

Fri, Sep. 8th, 2017, 02:55 pm
[info]ctulhu

Aha, ja ir stipri virs vidējā, kuru nosaka komunikācijas traucējumi - tad visticamāk izpaudējs ir bojāts, jālabo. Pirms labošanas tādu izpaudēju bloķē ar metodi ``caurums peizāžā/ te neviena nav``