ieva ([info]ieva) rakstīja,
@ 2013-11-26 17:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kaa jau rakstiiju vakardien, man bail, ka "atbildiiba" lokaalajaa informaacijas un apzinjas telpaa caur visu notiekosho driiz vareetu kljuut par lamuvaardu.

jo strukturaali probleema aizvien ir uztveerumaa, ka taa ir kaada cita atbildiiba. uztveerumaa, kas ljauj projiceet visu, kas uzpeld, uz kaadu tresho, kaadu citu. sodiit kaadu citu, izgaazt dusmas uz kaadu citu. daliijumaa starp es un cits, kas muusu sabiedriibaa - un ne tuvu ne tikai muusu valsts sabiedriibaa - aizvien ir visai ejosh, maigi izsakoties, kaut paraleeli leenaam briest apzinja, ka, piemeeram, ekologjiskaas probleemas vairs iisti tajaa nav iestuukjeejamas. apzinja, ka viss uz shiis planeetas notiekoshais ir muusu kolektiiva atbildiiba. apzinja, ka visi procesi ir cieshi saistiiti.

tieshi caur to shis laiks - muusu laiks - ir unikaals liidzshineejaa pasaules veesturee, jo shaadas apzinjas ieprieksh nekad nav bijis. un, jaatziist, shaadas apzinjas un atbildiibas jeedziena iedziivinaashana un aizvien plashaaka realizaacija imho ir arii muusu sugas vieniigaa iespeeja izdziivot, jo miskaste, ko esam sataisiijushi, vairs sen nav savaacama viena entuziasta speekiem.

taapat uzskataami redzams, ka probleemas, ko pashi aizvien radaam un risinaam, nav vairs atrisinaamas shiss mentalitaates ietvaros. jo kameer es neatmetu cita jeedzienu, es aizvien atradiishu kaadu, ko vainot, ar ko karot, pret ko ciiniities. taa ir visa cilveeces veesture - mees un vinji. taadtautieshi un taadtautieshi, taadticiigie un taadticiigie, taadas kraasas un shitaadas, taadi domaajoshie un shitaadi utt. it's all just sooo yesterday.

bet atshkjirtiibas paranojaa un vienaldziibaa balstiita politika is the best we're still capable of delivering. or so it seems. potentaakaa atombumba, efektiivaakaa spiegoshanas sitsteema un whatnot - viss veersts pret kaut kaadu abstraktu draudu. taapat kapitaalisma eena - izsuukt dziiviibu no visa, kas kustas. un arii no taa, kas nekustas. galvenais tik raust un raust. un kad jau taa par daudz, tad uzraust veel bik pa virsu. droshiibai, taa teikt.

tomeer cik mashiinas reaali kaadam ir nepiecieshamas shai dziivee? un cik maajas? tas viss ir globaala meeroga absurds, ko - par laimi vai nelaimi - ne cilveeki, ne pati sisteema, ne planeeta pavisam driiz vairs nevarees pavilkt. spiraling towards decay.

jo radikaala materiaalisma visnepatiikamaakaa blakne, kaa raadaas, ir cilveeka dziives gariigaas dimensijas amputaacija. un liidz ar to visa identitaates jeedziena katastrofaals sarukums liidz galeeji norobezhotam ego. taa nu mees rijam nelegaalas narkotikas, lai kaut uz mirkli atguutu sho zudusho kontekstu, vai legaalas, lai veel vairaak notrulinaatu tos dazhus nervu galus, kuros tomeer saglabaajusies jutiiba. jo neviens no mums - profesionaaljiem - vairs vienkaarshi nezina, kas tas ir, kas mums pashiem vainas. censhamies aizbaazt to caurumu ar shiny new toys, girls n boys, bet peec briizha vairs necepii, vajag ko citu, vajag ko vairaak.
pie visa pierod. bigger equals better.

taa mees savulaik izkarojaam savu briiviibu, bet nedareflekteejaam, ka ne jau absoluuta autonomija outside time-space continuum ir tas, ko ieguustam. nedareflekteejaam, ka esam kljuvushi par dalju no jaunas sisteemas. un imho tieshi taa ierijaam to aakji mazliet par dzilju.

***

kaut kaa tas viss izauga par patstaaviigu eseju, kaut gribeeju principaa tikai padaliities ar vienu ram dass podcastu, ko shodien noklausiijos, mekleejot atjaunot liidzsvaru or smth. noklausiijos un shkjita, ka vismaz dazhiem vareetu nodereet, jo man nodereeja, nu, visas teevzemes aktuaalaas situaacijas radiito vibraaciju sakaraa. kopeejais garums (ar introduciton) 35 min, forma: jautaajumi n atbildes.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?