ieva ([info]ieva) rakstīja,
@ 2009-02-02 13:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:killers: human

ikdienas drupačiņas
gaidot kafiju, sapratu, ka dotajā brīdī mani interesē atbilde uz kādu jautājumu, no kura pēcāk izrietēja vēl viens gluži muļķīgs jautājums. tobrīd manu prātu nodarbināja ebreju kopienas tematika un jautājums par to, vai jūdaismam piederīgie arī mūsdienās domā, ka Jēzus nebija mesija. otrā neskaidrība uzpeldēja brīdī, kad ar google starpniecību centos rast atbildi šo mistēriju un konstatēju, ka čoi ta nesaprotu, kā sauc to reliģiju, par kuru man to atbildi tagad tā gribās.

bet tā visa rezultātā uz ātru roku kaut ko sakašņāju bībeles biedrības piedāvātajā reliģiju enciklopēdijā. līdztekus salīdzinoši garam izklāstam par Latvijas ebreju vēsturi teju no pirmā ieceļotāja laikiem ir atrodams arī viens puslīdz noderīgs teikums - Latvijā darbojas arī mesiāniskās draudzes “Ješua” un “Ješua Ha Mašiah”. Mesiāniskais jūdaisms ir kristietības novirziens, kas kristietības sludināšanā plaši izmanto ebreju kultūras elementus. cik noprotu, no tā izriet, ka pārējos novirzienos viss tāpat kā pirms 2000 gadiem?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]strangelove
2009-02-02 14:47 (saite)
protams, ka tāpat kā pirms 2000 gadiem; jēzus neizpildīja mesijas uzdevumus

(Atbildēt uz šo)

Mesiāniskais Jūdaisms
(Anonīms)
2009-06-04 21:01 (saite)
Reliģiju enciklopēdijā Mesiāniskais Jūdaisms ir kļūdaini nosaukts par kristīgo novirzienu, pašā tās nosaukumā jau skaidri ir uzrakstīts - jūdaisms. Ar Jēzu Kristu Mesiāniskais Jūdaisms nav saistīts, jo ebrejiem Mesija ir Ješua un nekad nav bijis un nebūs grieķis Jēzus, pestītājs taču ir nācis no jūdiem, nevis grieķiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?