Februāris 26., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:35

(42 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Februāris 2015 - 12:11
(Link)
Kāpēc "protams"?

Tb kāpēc pieņemt, ka visiem cilvēkiem piemīt kaut kāds viens "saprāts", kuram ir kaut kāda "normālā" forma? Ja mēs nesakām "cilvēks ir baltādains heteroseksuāls vīrietis, un viss pārējais ir diagnoze", tad kāpēc teikt, ka ir "normāls" saprāts un attiecīgi "diagnozes"?

Nu tb man vispār nav skaidrs, nahren vārds "jucis" ir value-judgement.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:26. Februāris 2015 - 12:16
(Link)
Vismaz man "jucis" kā value-judgement balstās uz observed ability (to reason, to make decisions etc.). Kā pie katra mehānisma, arī pie smadzenēm var runāt par atšķirībām starp function un malfunction.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:26. Februāris 2015 - 12:23
(Link)
Izskatās ka tiešām nav konkrētas ``normas``, ir saprāti, kuri ir pietiekami līdzīgi lai komunicētu. Un no otras puses ir konkrēti bojājumi, kā lieka hromosoma, pārāk maz nervu ceļu starp amigdalu un perfrontālo daļu, cauri galvai izdūries metāla stienis, amiloīdu uzkrāšanās.

Tātad ko mēs varam? Mēs varam atrast un novērst (ja protam) un pētīt kā novērst (ja neprotam vēl) konkrētus bojājumus. Ko nevajag? Nevajag mēģināt visus saprātus piedzīt kaut kādai normai. Jo - mums visiem noteikti vajadzīgāks ir spilgts oriģināls domātājs, kurš izturas citādi nekā pieņemts, nevis vēl viens tāds pats kā visi/ vairākums.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba