Februāris 14., 2014


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:09
Jā, un lai neliktos, ka mani besī tikai latviešu literatūra, Kima Stenlija Robinsona "2312" es arī lasu ar tādu nīgru watafaku, ne tāpēc, ka tur ir zašibisj daudz hard sf (nu, tur nodaļa, kurā tiek detalizēti aprakstīts, kā padarīt asteroīdus apdzīvojamus - un nekā cita), bet tāpēc, ka galvenā varone savos 120 izturas apmēram tā, kā es ekspektētu no 12gadīga skuķēna. Nu tur vecmāmiņa nomirst un atstāj ziņu, a beibe reaģē ar tekstu iz sērijas "akvai cik tas ir nežēlīgi ka man jādzird vecmāmiņas balsi tagad man sāp vēders un ir slikti vaivaivai!", abet attieksme pret visiem pārējiem ir iz sērijas "pizģec, es esmu tāda māksliniece, bet atrodas cilvēki, kas negrib dzirdēt manas pārdomas par MāGslu!!! Krupji tādi!"

Es, protams, ceru, ka autors ir pietiekami kruts, lai liktu varonei "izaugt" un "nobriest" (jo acīmredzot ar pirmajiem 120 gadiem bija par maz), bet tā grāmata ir 576 lpp gara, un man ir baigā aizdoma, ka viņš ar to izaugsmi nesteigsies.

(7 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:14. Februāris 2014 - 09:37
(Link)
Autors apraksta elfu civilizāciju. Visi zina, ka 120 gados elfus knapi no pupa ņem nost, un jamie briest gauži lēni.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:14. Februāris 2014 - 09:43
(Link)
Nē, tie ir evolucionējuši cilvēki ar ļoti lielu paredzamo dzīves garumu, bet, ja es pareizi saprotu, ~200 gadi ir norma. Un profesionāli/mākslinieciski tā beibe ir diezgan labi realizējusies, tikai ar to emo tā ir, kā ir.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:14. Februāris 2014 - 09:48
(Link)
Nu, tak elfi, nu...8)...dzīvo ilgi, taisa smukas mantiņas un māgzlu, uzvedas kā idioti. Skaidrs Tolkins!
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:14. Februāris 2014 - 09:53
(Link)
:) vispār varētu viņu lasīt kā tolkīnu, mok palīdz
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:14. Februāris 2014 - 10:14
(Link)
:)))))))
[User Picture]
From:[info]dekaels
Date:14. Februāris 2014 - 15:45
(Link)
Es no viņa esmu lasījis tikai Marsa triloģiju, un, cik atceros, tur galveno varoņu neadekvāta uzvedība bija totāls standarts (lai arī man kopumā +-patika, ko K.S.R. ar viņiem darīja). Vispār jau eksplorēt tēmu "100+ gadu vecums apvienojumā ar jaunāka cilvēka kognitīvajām spējām & atmiņa & psiholoģija" viņam patīk, un varbūt tā galv. var. ir vienkārši nedaudz sagājusi sviestā?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:14. Februāris 2014 - 15:55
(Link)
protams, viņa sagājusi sviestā JO VIŅAI NOMIRA VECMĀMIŅA KĀ TU VARI BŪT TIK NEIEJŪTĪGS UN VĒL JAUTĀT!!!1!

Nu, pieradīšu un būs jau labi, otrs galvenais varonis (t.i., krupjcilvēks, kā viņš tiek arī saukts, absolūti nenoliedzot un pat neapejot šī apzīmējuma derdzīgo pusi) ir okei, un tur vēl ir maza auguma būtne, kas tiek apzīmēta kā "the small", nevis "the midget", tā ka nevarētu teikt, ka tā grāmata būtu pilnīgi nepolitkorekta
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba