Jūnijs 12., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:50
Starpcit, vakar biju uz Reinas zeltu.
Mans neprofesionāļa viedoklis: protams, dikti daudz visa kā (ja tur būtu uz pusi mazāk interpretāciju, būtu labāk, bet var jau ignorēt lieko, ja vēlas - tas neko daudz neprasa), bet, aizejot ar domu, ka būs briesmīgi & neaizmiegot 2. cēliena vidū, var arī noķert patiesu kaifu par notiekošo.

Ja būsim vēl precīzāki: manās acīs šo pasākumu noturēja Reinas zelta simbolika - t.i., visi simboli, kurus tikai attālināti var nosaukt par varas simboliem, kas no tā bija izkalti -, aina, kurā Votans savāc gredzenu, un pašas pašas beigas ar perfekti ironisko šampanieša iznešanu V.I.P. viesiem Valhallā.

Bet režisoru vajadzētu nopērt par katru reizi, kad uz skatuves kādam trīc rokas tādā acīmredzamā Hitlera parodijā. Tas ir bērnišķīgi un stulbi - kariķēt cilvēka slimību. Pat tad, ja šis cilvēks sen jau ir beigts. Vēl jo vairāk tad. Interesanti, kā tu paņirgātos par trīcošām rokām, ja sastaptu Hitleru IRL? (Lai arī, no otras puses, vesela kaudze diktatoriņu mums jau ir tagad, bet, lai tos noparodētu, laikam drusku par īsu, ne? ;))

P.S. Pārlasīju recenziju RL un ar šausmām & uzjautrinājumu aptvēru, ka tas nabaga intelektuālis, kurš var bezgala viedi apcerēt "es atkārtošos, slaveno mi-bemol mažora trijskani, iespējams, iespaidīgāko muzikālo prologu vēsturē", ir godprātīgi norijis visu. I mean, patiešām visu, kas notika tur uz skatuves. Nabaga cilvēks, noteikti tad, ja viņam tumšā ielā pretī izlec virinātājs, viņš pēc tam mēnesi no vietas apcer šīs balagāniskās, epatāžiskās un faustiskās performances psihoanalītisko būtību.

(7 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]ronis
Date:12. Jūnijs 2006 - 09:20
(Link)
kas ir 'epatāžisks'?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Jūnijs 2006 - 10:11
(Link)
Nu, epatāža? Tas ir tāds samākslots, pārspīlēts, uzspēlēts gājiens, kas skaitās kaut kas ļoti postmoderni stilīgs. Precīzāk formulējot - situācija, kad kaut kas tiek ar diezgan lielu pompu apsolīts, bet beigās tā arī nerealizējas un tiek aizmirsts; piemēram, Reinas zelta sākums - tiek apsolīta izrāde par trim apaļīgām lolitām, kas mēģina pavest vienu nabaga pasniedzēju, bet beigās nav ne lolitu, ne pasniedzēja.

Tu mani samulsināji, man kaut kā šķita, ka tas ir vispārzināms jēdziens - vai varētu būt tā, ka es to nepareizi lietoju?
From:[info]ronis
Date:12. Jūnijs 2006 - 10:22
(Link)
pirmoreiz dzirdu :) paldies par izglītošanu

izklausās, ka nāk no fr. épater - 'pārsteigt' tādā nozīmē "nogāzt uz pakaļas", bet neesmu dzirdējis, ka fr. to lietotu ar šādu piedēkli

labrīt
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Jūnijs 2006 - 10:24
(Link)
Jā, tas varētu būt franču vārds.
Nu, apzīmējumu "epatāžisks" gan es izdomāju pati, lai izklausītos gudrāka :)))

labrīt
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:12. Jūnijs 2006 - 10:55
(Link)
Labrīt!
Piemērs: Ar to parasti nodarbojās Jeseņins.
Šādā nozīmē krievi to, manuprāt, lieto kopš aizlaikiem.
From:[info]ronis
Date:12. Jūnijs 2006 - 11:07
(Link)
danke, danke :)
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:12. Jūnijs 2006 - 12:07
(Link)
Jeseņins parasti nodarbojās ar dzeršanu, kaušanos un pišanos
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba