Jūnijs 9., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:38 - feminisms

(19 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ikucis
Date:9. Jūnijs 2006 - 11:57
(Link)
Mana pārliecība par "balto" cilvēku dzīves modeļa pilnību ir krietni sašķobījusies pēc laiciņa, ko man nācās pavadīt musulmaniskajā Turcijā. Jā, sabiedrībā sievietēm tur ir izteikti sekundāra loma un tādēļ nedomāju, ka es vai kāda cita "baltā" sieviete tur varētu laimīgi dzīvot, jo mums ir pavisam citi priekštati par "lietu kārtību" pasaulē. Bet tas, par ko man žoklis atkārās un radās balta skaudība ir tā absolūtā cieņa un atbildība, ar kādu normāls musulmaņu vīrietis izturas pret savu sievu. Kaut kas tāds kā aiziešana no ģimenes, neuzņemoties nekādu atbildību ne par saviem bērniem, ne sievu pēc principa - lai kuļas kā māk - tur ir kaut kas absolūti nepieņemams un nosodāms. Diemžēl Latvijā un citur "baltajā" pasaulē tā ir absolūti normāla prakse, par ko neviens ne ar ausi neklapē. Tāpēc katrā sistēmā ir savi plusi un savi mīnusi.
[User Picture]
From:[info]mena
Date:9. Jūnijs 2006 - 12:15

tieši tā!

(Link)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:9. Jūnijs 2006 - 13:14
(Link)
ai, man arī šausmīgi patika, kā mani centās pavest viens no tās kultūras nācis džekiņš :)
[User Picture]
From:[info]ikucis
Date:9. Jūnijs 2006 - 13:28
(Link)
Nu es te gan runāju par normāliem turkiem, nevis par Vidusjūras kūrortos attīstījušos vīrišķu populāciju, kuras vienīgā nodarbe ir drāzt viegli dabonamās eiropietes. Nenoliedzami arī šādi tipāži kā tūrisma industrijas blakusparādība tur ir plaši pārstāvēti.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:9. Jūnijs 2006 - 13:34
(Link)
Man nav pieredzes ar Vidusjūras kūrortiem, bet attiecīgajā gadījumā (kas nenotika kūrortā) pavešanas tehnika atšķīrās. Domāju, pat tur izpaužas citādā audzināšana.
honeybee - feminisms

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba