Kurvjzieža kontemplācijas

Komentāri

Krāšņais Kurvjziedis

Ko es domāju par feminismu??
No vienas puses tā protams ir baigi labā lieta, jo sievietes var strādāt, var būt pašas par sevi, realizēt savus sapņus, un būt pilnvērtīgi cilvēki. Es gan nezinu, vai tas ir tieši tā, ko sauc par "feminismu" panākums, bet tas ir labi. Latvijā feminismam ir dziļas vēsturiskas saknes, tāpēc tas ir tāds dabisks - sievietes ir stipras un pašas par sevi, bet tajā pašā laikā sievišķīgas. Tas ir cēlies no tā, ka te bija tie daudzie kari un vīriešu populācija bija stipri samazinājusies, tāpeč sieviete vajadzēja savald'\it zirgu, kas iejūgts ratos trakoja uzlidojuma laikā, un tajā pašā sievišķīgi valšķai, lai savaldzinātu klibo kaimiņu Janku, kuru neiesauca vienā vai otrā armijā. + Latvijā sievietēm jau ļoti agri iedeva balsošanas tiesības.
Tajā pašā laikā šitie te visi labumi ir padarījuši sievieti diezgan neaizsargātu, jo vīrietis to var atstāt ar bērniem - un kulies pati kā gribi. Un pārsvarā jau izkuļas, ko ta padarīsi. Bet 'mani bišķin kaitina tas, ka sievietes uzturēšana nav vīrieša atbildība, ko ar lepnumu nest- vīra, tēva, brāļa.
No otras puses feminisms Latvijā ir tīri bērna autiņos, varbūt arī dēļ tā, ka tas ir bijis tik sen, un pēc tam iestagnējis. Tādēļ vēlarvien ir palikušas sievīešu/vīriešu profesijas, sieviešu/vīriešu atalgojums. utt., un steriotips, ka vīriešu ir mazāk kā sieviešu.
+ vēl, es nekādi nespēju saprast, kāpēc feminisms nekaro par to, ka sieviete var arī palikt par mājsaimnieci, un arī par to saņemt ja ne gluži algu, tad vismaz nodrošinātas vecumdienas. galu galā māju kopj kalpone vai kāda firmai - tiem par to maksā. bet ja māju kopj sieva, sieviete - tas par paldies.
Nez kāpēc man ir radies priekšstats, ka pārējā pasulē feminisms ir modīgāka lieta, sievietes daudz vēlāk ieguvušas vēlēšanu tiesības, un tāpēc tur tas vēlarvien ir ļoti aktuāli un mazliet pārspīlēti. (Kaut vai tā pati nekrāsošanās, nekopšanās utt.)
Pēc filmas "Magdalēnas Māsas" noskatīšanās, es biju pat daļēji pateicīga Padomju varai vai kam tādam, ka "pie mums" tā jau nu netika. Vismaz tādu iemeslu dēļ ne. (Tajā filmā jaunas meitenes par "neatļautu mīlu", vai pat ja vienkārši tika izvarotas, un citiem "pārkāpumiem" paši vecāki sabāza klosterī, kur par viņām ņirgājās, paverdzināja un visādi citādi nejauki uzvedās. Šādi "klosteri" Īrijā eksistēja vēl līdz pat 1979. gadam!!). Tātad - Latvijas feminisms arī ļoti stipri saistās ar padomju laika varu un ideoloģiju, kurā, cik atceros, sieviete bija traktoriste, seksa gan nebija, bet toties arī nebija īpaši problēmu dzemdēt bez vīra, ja vien kaimiņu tantas nenoknābāja.

A Tu esi feministe?? A kā tas izpaužas??
No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba