Maijs 25., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:40

(74 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:25. Maijs 2006 - 18:36
(Link)
nodevība ir visaugstākās uzticības pievilšana.
protams, tādas, kas ir gan dota, gan saņemta - kā laulības solījums [kas, protams, ir šādas uzticības simbols, nevis iemiesojums, ja nu šāds diskleimeris ir vajadzīgs] vai kā pēdējais vakarēdiens.

par/pret jūdu gan lieta ļoti neskaidra :) kaut arī laikam jau pēc būtības atbilst manai definīcijai. es vienkārši esmu pārāk daudz klausījusies jesus christ superstar :D
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:25. Maijs 2006 - 19:03
(Link)
piekrītu
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Maijs 2006 - 08:23
(Link)
Zini, es daudz domāju par šo atbildi. Jo patiesībā tā trāpa visprecīzāk.
Bet:
ja cilvēks pasaka draugiem - lūk, šeit mana miesa un šeit manas asinis, ēdiet un dzeriet - tad ar to viņš saka "es jums uzticos tiktāl, ka atdošu jums savu miesu un asinis, dariet to, ko uzskatiet par pareizu esam, un neviens jūs par to nedrīkst tiesāt". Vai, ja tiek sniegts augstākais laulības solījums, tas varētu būt "es būšu ar tevi kopā, lai kas arī nenotiktu - pat tad, ja viss būs pilnīgā d*rsā, pat tad, ja tu izrādīsies kretīns, un pat tad, ja tu izvēlēsies aiziet - es atbalstīšu šo tavu lēmumu, kā atbalstu visus tavus lēmumus". Tas nozīmē, ka nodevība pēc definīcijas nav iespējama.
Tāda, piemēram, ir manas mātes attieksme pret mani. Es tiešām esmu gāzusi visādus podus un sagādājusi viņai ļoti nepatīkamas situācijas, bet nekad viņa nav to uztvērusi kā "nodevību", kā viņas uzticēšanās izmantošanu vai ko tamlīdzīgu, viņa vienmēr ir vismaz centusies mani saprast (kas nav viegls pasākums) un atbalstījusi mani arī tad, ja es pieņēmu jūtami stulbus lēmumus. Un, ja es kādā brīdī pieņemtu kādu pavisam šausmīgu lēmumu (nevaru gan iedomāties, kāds tas varētu būt), viņa, visticamāk, saprastu. Dusmotos un pārdzīvotu, bet pieņemtu. Un neteiktu nekādus vārdus ar lielo N.
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:26. Maijs 2006 - 10:19
(Link)
ja nodevību vispār definē, tad tās faktam nav nepieciešama nodotā aprobācija un attieksme "es esmu nodots".
es pat ietu tiktāl, ka sacītu, ka nodevība ir pēc būtības objektīva. ne tādā ziņā, ka ar bīdmēru konstatējama, bet tādā ziņā, ka cilvēka iekšpusē vai nu ir, vai nav notikusi. nevis atkarīga no tā, kā viens vai otrs par to jūtas pēc tam.

no tā, ka laulības solījuma būtība patiešām varētu būt "es būšu ar tevi kopā, lai kas arī nenotiktu - pat tad, ja viss būs pilnīgā d*rsā, pat tad, ja tu izrādīsies kretīns, un pat tad, ja tu izvēlēsies aiziet - es atbalstīšu šo tavu lēmumu, kā atbalstu visus tavus lēmumus" izriet tikai tas, ka tam, kurš šo solījumu tur, nav iespējams justies nodotam. to nodot ir visnotaļ iespējams. lai jūda būtu nodevējs, nav nepieciešams, lai jēzus uz viņu aizvainoti rādītu ar pirkstu.

[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Maijs 2006 - 10:33
(Link)
O!
Značit nodevība ir sajūta "es esmu nodevusi - savu ticību, savu mīlestību, sevi pašu", ar uzsvaru uz to trešo?
Un attiecībās, piemēram, nodevība būtu tad, ja es sāktu ar "mēs mīlam viens otru un paļaujamies, un mums viss būs jauki" un tad vienā nejaukā dienā konstatētu, ka viss ir aizgājis kašķu, nīgruma un liekulības gultnē, un tas nebija tas, ko mēs gribējām, tas nebija tas, kam mūsu mīlestība bija paredzēta? Vai ja es kādudien pateiktu, ka manī nekad nav bijis nekā vairāk kā "Nopērciet-šos-tamponus".

Paldies.
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:26. Maijs 2006 - 10:44
(Link)
nē, es tev šeit ne pilnīgi piekrītu. vai varbūt nepilnīgi saprotu?
es teiktu, ja tu kaut kādā brīdī pēkšņi attopies honest-to-god 'ai, kā nu šitā sanāca?' situācijā, un tu līdz šim neesi melojis sev, tad nez vai tā būs nodevība.

mēģināšu sakopot domas un uzrakstīt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Maijs 2006 - 10:49
(Link)
Nēnē, tad nē.
Tikai tad, ja tu esi pamazām čakarējis sevi kaut kāda viegla komforta dēļ, pasaudzējot sevi, nepiepūloties utt., līdz esi nonācis tik tālu, ka vairs nespēj neatzīt, ka esi tur nonācis. Kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:26. Maijs 2006 - 10:34
(Link)
"tam, kurš šo solījumu tur, nav iespējams justies nodotam"
Es gan teiktu, tam, kurš šo solījumu tur, nav iespējams justies kā nodevējam. Un nodots var justies vai nejusties neatkarīgi no tā, vai kāds cits uzskata, ka ir tevi nodevis.
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:26. Maijs 2006 - 10:36
(Link)
paga, paga, izlasi to solījumu. ja tu viņu turi savā sirdī, kā tu vari justies kaut kāds 'apbižots'?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Maijs 2006 - 10:38
(Link)
Nu ja nu, ka nevari :) That's the point :)
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:26. Maijs 2006 - 10:53
(Link)
Hmm, (uzliekam brilles un pārlasām lēnām un uzmanīgi)...

"es būšu ar tevi kopā, lai kas arī nenotiktu - pat tad, ja viss būs pilnīgā d*rsā, pat tad, ja tu izrādīsies kretīns, un pat tad, ja tu izvēlēsies aiziet - es atbalstīšu šo tavu lēmumu, kā atbalstu visus tavus lēmumus"

Hmm. Jā, tev taisnība. Pēc šīs shēmas var būt tikai nodevējs, bet nevar būt nodots. T.i., lai justos nodevējs, vajag aiziet, bet pretējā puse nekādā veidā nedrīkst sevi uzskatīt par nodotu.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba