Oktobris 25., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:10 - atskaite
Izcils savienojums - pamatīga saaukstēšanās (vai arī bik' par stipru man to gripas vakcīnu sataisījuši ;)), Krēslas sardze (tiem, kam patika Nakts sardze, bet kas vīlās Dienas sardzē, iesaku tomēr izlasīt), Jesus Christ Superstar un vakardienas gājiens pie Edgara uz slimnīcu - kurā es viņam mēģināju iestāstīt, ka reanimācija tomēr ir biki nopietni, viņš man mēģināja iestāstīt, ka strādāt reklāmā ir forši, mēs viens otru nepārliecinājām, es histēriski kaut ko rakstīju, naktī murgoju, šodien saslimu, no vakardienas atceros tikai tumši tumši sarkanas asinis kādā mēģenē

always hoped that i'd be an apostle
new that i could make it if i try

bet vai es to vēlos? (sajūta tāda, it kā rakstot es patiešām radu sevī plaisu pa kuru ielaužas jebkura slimība jebkurš konflikts, pat sīkākais un nebūtiskākais, atbalsojas manī desmitkārt)

labi ka ir kāds kas pienes pienu ar medu, labi ka ir tā, kā es Edgaram teicu - "man ar viņu ir labāka saskaņa nekā pašai ar sevi" (lai arī, godīgi sakot, tas nemaz nav tik izcils kompliments ;))

(9 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]dzeina
Date:25. Oktobris 2005 - 22:27
(Link)
pag, Edgars & reklāma... ne taču mans ex-kaimiņš?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Oktobris 2005 - 22:30
(Link)
nēnē, Edgars, tas, kas dzejnieks, tas, kas reklāmā nav strādājis. būtu labs kadrs, it īpaši, ja spriež pēc tā, ka visi mani briesmu stāsti viņu tikai ieintriģēja vēl vairāk :)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:25. Oktobris 2005 - 22:51
(Link)
Es pamatīgi vīlos Krēslas sardzē un sajūsminājos par Dienas.
Vīlos tik ļoti, ka rekomendējot lasīšanai Lukjaņeko darbus mēdzu piebilst, ka Krēslas sardzi varbūt labāk tomēr nē.


Bija vajadzīgs ilgs laiks, lai pavisam citos apstākļos nonāktu pie pāris secinājumiem, kas ļāva atrast kopsakaru starp Krēslas sardzē un abās iepriekšējās klāsītajām domām... jā, pretrunas paliek, bet vairāk kā continuity failures... un tās vienmēr var ignorēt vai piedot autoram.

Šobrīd haotiskā secībā pārlasu Nakts un Dienas sardzi (pirmā daļa no nakts, pirmās divas nodalas no Dienas, Dienas trešā daļa utt...)

Un jā, vēl saku, ka 8 latus man tomēr ir žēl izdot par grāmatu, kura jau plauktā stāv orģinālvalodā... iegāju šodien grāmatnīcā. (nja, "fantāzijas klasika" ko neteiksi Jumava...)

Pat, ja tas dod iespēju to reizēm aizdot kādam krieviski-neredzētājam, iepazīstināt ar autoru....

Ak jā... pēc gripas vakcīnas temperaūra esot normāli, tā vismaz mums stāstīja... (priekšniecības galvenais arguments centralizētai nepotēšanai, individuālās iešanas pie ārstiem atbalstīšanai).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Oktobris 2005 - 23:05
(Link)
Nez, man Krēslas sardze patīk vislabāk, visdaudzslāņainākā,

un nez, palasīju to pirmo nodaļu, normāli iztulkota, IMHO, bet, protams, oriģināls (praktiski) vienmēr labāks (vienīgi - ja nemaldos, tur bija "atdzejots" latviski, tas gan iesakoja).
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:25. Oktobris 2005 - 23:22
(Link)
Man nez kāpēc Krēslas sardze šķita paviršāka par abām iepriekšējām. Tāda... nu nezinu "O, Sardzes tagad ir populāras, derētu vēl vienu grāmatu".

pārāk iecentrēta uz vienu pašu Antonu un viņa iespēju eskalāciju līdz turpat visvarenības līmenim.(Un šis nav pirmais autora darbs, kur tas notiek - tas pats ir Spektrā, tas pats manā mīļajā Atspulgu labirintā-Viltus spoguļos-Caurspīdīgajās vitrāžās, tas pats Sapņu līnijā-Ilūziju imperatoros - vienkārši viena no tēmām, kas šķiet nedaudz uzkrītoša... Jap, norāde, ka, iespējams, lasīts par daudz.)

Vēl - pāreja no 'visi ir slikti, bet katrs savā veidā' uz 'patiesībā starp abiem vispār nav nekādas atšķirības' man bija pārāk krasa, tā neaizveda lasītāju sev līdz tajā dabiskajā plūdumā, kas parasti raksturīgs Lukjaņenko viegli filozofiski ietonētajiem darbiem.
Kopumā - nav slikta... bet nekādi ne stap maniem mīļākajiem Lukjaņenko darbiem.
Varbūt viedoklis mainīsies pēc pārlasīšanas.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Oktobris 2005 - 00:59
(Link)
Nu, pirmo dozor'u uzsvērtās atšķirības/problēmas man acīmredzot nav īpaši aktuālas (tāpat jau viss ir skaidrs, da i pofig), bet atšķirība starp cilvēku un citādo - tas jau ir biki cits jautājums. bet precīzi nepamatošu atšķirību.

man domāt, nevis kaut cik objektīvi vērtējams "kvalitātes" jautājums, bet lasītāja uztveres/gaumes/aktuālo problēmu jautājums.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Oktobris 2005 - 11:33
(Link)
Btw, kas atiecas uz spektru - vai pirms tam būtu jāizlasa kāda cita grāmata? Sagribējās jamo izlasīt, bet negribas sākt ar sequela trešo grāmatu ;)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:26. Oktobris 2005 - 11:59
(Link)
Spektrs ir pats ar sevi, bez prīkveliem, bez sīkveliem pat ne stāstu formātā. Vispār, to jau no nodaļu nosaukumiem varētu uzminēt ;)


Un vēl, šķiet, ka tev varētu patikt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:26. Oktobris 2005 - 12:43
(Link)
neesmu pievērsusi tik smalku uzmanību :) bet paldies
honeybee - atskaite

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba