Marts 21., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:32 - Viņš
es jums pastāstīšu.
nav jau tā, ka es par Viņu pirmoreiz būtu dzirdējusi tikai pagājšnedēļ. Bet šī informācija bija paslīdējusi man garām - ko nu viņš, viņš taču nav ne stilīgs, ne īpaši izcils, nekāda spožuma, ziniet.
Līdz es ar Viņu iepazinos tuvāk un sapratu, ka nē, Viņš nav tāds, kā citi.
Viņš ir kautrīgs un kluss - no tiem, kas nemēdz skatīties acīs, kas sarunas sākumā mulsi bīda alus kausu turp-atpakaļ pa galdiņu, un tu tikai gaidi un gaidi, kad viņš izteiks parastās frāzes, kad izmetīs makšķeri - nu, tā kā allaž ir pierasts, vienmēr tak puiši izmet makšķeri, līdz ar to kļūstot ievainojami, un tad jau ar viņiem var tikt galā.
Bet ne Viņš. Izcili labā formā būdams, viņš nevis droši metas uz priekšu iekarot mānīgi brīvo telpu, bet, gluži otrādi, ieraujas sevī vēl vairāk, un reizēm man pat šķiet, ka viņš ir aizmirsis, ka ir vīrietis, nujā, un šī ir mana pirmā un pēdējā kļūda,
jo šajā brīdī man tā vien gribas atgādināt, hei, tu taču esi džeks, neredzi? Parādīt? Sasodīts, šitā ir jādodas uzbrukumā, šitā ir jāizmet makšķeri, akdies, cik tie vīrieši var būt neaptēsti, viss viņiem priekšā jāparāda, nu paskaties tak man vienreiz acīs un beidz minstināties, bāc...
un tad ir jau par vēlu, tad es attopos, ka esmu iekritusi, ieķēpājusies, ielipusi un visādi citādi nokļuvusi neapskaužamā pozīcijā.

Paldies, [info]makmerfijs, par iepazīstināšanu ;)
Garastāvoklis:: ak, apmulsis, satraukts un nezinošs

(25 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:21. Marts 2005 - 17:43
(Link)
sadams? (makmērfija čoms ko zinu)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 17:44
(Link)
nope :)
From:[info]filozofs
Date:21. Marts 2005 - 18:06
(Link)
riktīgs pee ;)
kārtējas sievišķu spēlītes..
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 18:15
(Link)
nē, tipiska vīriešu spēle, i'd say
From:[info]filozofs
Date:21. Marts 2005 - 18:18
(Link)
mužiki (vairums, protams) ir bik pa vāju, lai vispār kko varētu paspēlēt. skumji, bet fakts.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 18:32
(Link)
danē, lielākā daļa no viņiem ir pārāk racionāli domājoši, lai nodarbotos ar šāda veida psiholoģiskām spēlītēm - tas tā, ja mēs runājam par to, par ko runā tu.

ja mēs savukārt runājam par to, par ko runāju es - tad, khm, nu jā, šahs tomēr ir spēle, kurā vīrieši ir guvuši lielākus sasniegumus kā sievietes. un sievietei (šajā gadījumā man) ir jāķeras pie visai jocīgām metodēm (sk. ierakstu), lai izprastu kādas atklātnes būtību (šajā gadījumā - Filidora aizsardzību, ar kuru es pēdējā laikā koķetēju un kuru [info]makmerfijs man pirms kāda laiciņa ierādīja).
just that simple.
From:[info]filozofs
Date:21. Marts 2005 - 18:54
(Link)
Tad parunāsim par to, par ko es runāju. Un es runāju par vīriešu vājumu, saistot to ar saskarsmes psiholoģiju. Viņi ir pārāk nepacietīgi un nemeistarīgi, ko varētu saistīt ar Tevis pieminēto racionālismu, kā augstāko vērtību, jeb izkoptas intuīcijas trūkumu. Līdz ar to, viņi šajā kaujas laukā arī visbiežāk zaudē.

Pierādījums tam, kaut vai paskaiti, cik Tev apkārt ir ārēji "perfektās" sievietes, tās, kuras nekas nekad nesatrauc (jo tā taču ir vājuma pazīme, pee), kuras vienmēr prot iziet no situācijas un nekad nezaude, un, attiecīgi, cik tādus vīriešus Tu pazīsti..
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 19:07
(Link)
nezinu. Pirmkārt, es ļoti maz kontaktējos ar sievietēm, un no iekšpuses (t.i., no manas puses) šīs spēlītes parasti liekas visai aizkustinošas un neprofesionālas. Un pirmām kārtām traumē sievieti, nevis puisi. Kas attiecas uz mani - es tās parasti izspēlēju galvā, un tikai, reālajā kontaktā ar puišiem es parasti esmu stipri tieša un atklāta un reti nodarbojos ar "pavešanu" vai "iekarošanu". Vismaz ne tad, kad man šis cilvēks jelko nozīmē. Jo, ja man viņš patīk, tad es drīzāk mēģināšu ar viņu sadraudzēties, un draudzības pamatā tomēr ir atklātība, nevis psiholoģiskas spēlītes.
Attiecīgi - ļaudis reti spēlē šādas spēlītes ar mani (vai, ja spēlē, tad es to nepamanu).
Teiksim tā: šāda veida spēles attiecībās man liekas visai necilvēciskas, jo tādējādi otrs tiek padarīts par ienaidnieku vai vismaz par pretinieku. Vai tad kaut kas sakarīgs var izveidoties, ja otrs tiek a priori uzskatīts par kaut ko tādu, kas ir vairāk vai mazāk viltīgi jāsakauj? Un vai tad jebkura uzvara šajās spēlītēs nav Pirra uzvara - OK, tu esi ieguvis otru cilvēku, un pēc tam viņš tev neizbēgami kļūst neinteresants, jo vairs nav cīņas objekta, tātad patiesībā tu esi zaudējis kādu, kas tev varētu būt būtisks un nozīmīgs.
Ir, protams, situācijas, kurās šāda veida spēles ir vienīgais iespējamais attiecību modelis, bet tas rodas tikai no kompleksiem, no savas vai otra nevēlēšanās atklāties un uzticēties. Ir cilvēki, ar kuriem cīņa ir neizbēgama, jo viņu aizsardzības sistēma ir tik spēcīga, ka vienkāršai un godīgai attieksmei viņi nenotic un nav gatavi dot pretī to pašu - bet patiesībā man tuvo cilvēku vidū ir tikai viens tāds, kas man ir pietiekami svarīgs, lai es viņa dēļ ņemtos izstrādāt attiecību stratēģiju un tamlīdz. Parasti es vienkārši paraustu plecus un kontaktējos ar tiem, ar kuriem ir iespējams vienkārša un cilvēciska saskarsme. Jo man vienkārši nav interesanti spēlēt primitīvas "kurš būs krutāks, vēsāks un neievainojamāks" spēlītes.
From:[info]filozofs
Date:21. Marts 2005 - 19:25
(Link)
Burvīgi, parakstos zem katra vārda. Tiešām, nav ko piebilst.
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:21. Marts 2005 - 19:55
(Link)
labi teikts, patiešām labi
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 20:03
(Link)
zini, ko man šajā brīdī vells rausta pateikt?
"ja es esmu tik gudra, tad kāpēc es esmu viena?"
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:21. Marts 2005 - 20:15
(Link)
Hm, gudrība tikai visu sarežģī. Daudz vieglāk ir kad pār tavu saprātu valda starpkājes instinkti, tava uzvedība ir nodrāzti perfekta kā lētās amīšu jauniešu filmās, tu pārzini jaunākos modes kliedzienus, un 100x neapdomājot sekas vienkārši, uzdrošinies. Tā sauktie "gudrie" cilvēki bieži vien bezjēgā kaut ko meklē, mocās ar saviem iedomātajiem kompleksiem, mēģina sakstatīt likumsakarības tur kur to nav, un vārās savā saprāta nepārliecinātībā ne par ko.
(Viss iepriekš teiktais, var tikt uzskatīts par patiesu esam, pieņemot, ka mani var uzskatīt par relatīvi gudro cilvēku salīdzinājumā ar kaimiņu dzērāju Slavku
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 20:22
(Link)
Laimīgā kārtā es esmu ne tikai pārāk gudra, lai nocopētu kaut kādu džeku, bet arī pietiekami gudra, lai varētu sev izvērsti un pārliecinoši pamatot, kāpēc man nafig nav vajadzīgs kaut kāds džeks :D
[User Picture]
From:[info]zupcis
Date:21. Marts 2005 - 20:40
(Link)
Ja gudrums konfliktē ar dabas likumiem, vai tas saglabā gudruma statusu, vai vienkārši ir kārtējā dīvainība. Atcerējos, ka kādreiz interesanti rakstīju, un kaut ko līdzīgu biju izdomājis http://journal.bad.lv/~zupchix/2004/04/15/ nedaudz ne pa tēmu, bet ideja skaidra, ja cilvēks nav spējīgs atrast sev piemērotu partneri tad .....
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 20:58
(Link)
Jā, iespējams, tas ir viens no iemesliem, kāpēc man šobrīd nav attiecību: ja es meklēju tēvu savam otrajam bērnam, tad šim cilvēkam ir jābūt tiešām izcilam, un tādi jau uz ielas nemētājas, t.i., ir pilnīgi normāli tas, ka divu gadu laikā neesmu šādu kadru atradusi. Vēl jo vairāk tāpēc, ka man jau ir bērns un tāpēc man ir daudz vieglāk iztēloties, kāds attiecīgais cilvēks būtu bērna tēva lomā - un daudz vieglāk izbrāķēt ;)

(Mans bijušais puisis ir biki cits stāsts, bet pietiekami labi iekļaujas shēmā)

Katrā ziņā kaut kas tajā teorijā ir. Nekas īpaši patīkams, protams, bet jā.
From:[info]teeja
Date:21. Marts 2005 - 18:12
(Link)
aj bite bite būtu man tava spēja tik ātri saķerties, dzīve saulaināka šķistu :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 18:15
(Link)
:D
nu, šoreiz gan ir biki cits stāsts :)))))
[User Picture]
From:[info]sirke
Date:21. Marts 2005 - 18:47
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:21. Marts 2005 - 18:54
(Link)
nesmaidi, es tak tikai ākstos (sk. atbildi [info]filozofs)
From:[info]makmerfijs
Date:22. Marts 2005 - 12:55

Hmmm....

(Link)
es ja taa godiigi pashlaik ar nezinu kuru tu domaa (nav pat nekaadi atbilzhu varianti)....
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2005 - 12:59

Re: Hmmm....

(Link)
Idioc :D Filidoru, protams :D
From:[info]makmerfijs
Date:22. Marts 2005 - 13:01

LOL

(Link)
Es shodien neesu paaraak labaa formaa - tuseeshanaas 2.naktis peec kaartas ir atstaajusi savu iespaidu
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2005 - 13:03

Re: LOL

(Link)
:)))
labi gāja?
From:[info]makmerfijs
Date:22. Marts 2005 - 13:26

Re: LOL

(Link)
Gaaja neslikti tikai man peevc shitajiem visiem eedamtusiem zarnas streiko.......
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:23. Marts 2005 - 00:48
(Link)
Žāvājos. Visi jau nav tādi, kā citi.
honeybee - Viņš

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba