Marts 21., 2005


[info]honeybee19:07
nezinu. Pirmkārt, es ļoti maz kontaktējos ar sievietēm, un no iekšpuses (t.i., no manas puses) šīs spēlītes parasti liekas visai aizkustinošas un neprofesionālas. Un pirmām kārtām traumē sievieti, nevis puisi. Kas attiecas uz mani - es tās parasti izspēlēju galvā, un tikai, reālajā kontaktā ar puišiem es parasti esmu stipri tieša un atklāta un reti nodarbojos ar "pavešanu" vai "iekarošanu". Vismaz ne tad, kad man šis cilvēks jelko nozīmē. Jo, ja man viņš patīk, tad es drīzāk mēģināšu ar viņu sadraudzēties, un draudzības pamatā tomēr ir atklātība, nevis psiholoģiskas spēlītes.
Attiecīgi - ļaudis reti spēlē šādas spēlītes ar mani (vai, ja spēlē, tad es to nepamanu).
Teiksim tā: šāda veida spēles attiecībās man liekas visai necilvēciskas, jo tādējādi otrs tiek padarīts par ienaidnieku vai vismaz par pretinieku. Vai tad kaut kas sakarīgs var izveidoties, ja otrs tiek a priori uzskatīts par kaut ko tādu, kas ir vairāk vai mazāk viltīgi jāsakauj? Un vai tad jebkura uzvara šajās spēlītēs nav Pirra uzvara - OK, tu esi ieguvis otru cilvēku, un pēc tam viņš tev neizbēgami kļūst neinteresants, jo vairs nav cīņas objekta, tātad patiesībā tu esi zaudējis kādu, kas tev varētu būt būtisks un nozīmīgs.
Ir, protams, situācijas, kurās šāda veida spēles ir vienīgais iespējamais attiecību modelis, bet tas rodas tikai no kompleksiem, no savas vai otra nevēlēšanās atklāties un uzticēties. Ir cilvēki, ar kuriem cīņa ir neizbēgama, jo viņu aizsardzības sistēma ir tik spēcīga, ka vienkāršai un godīgai attieksmei viņi nenotic un nav gatavi dot pretī to pašu - bet patiesībā man tuvo cilvēku vidū ir tikai viens tāds, kas man ir pietiekami svarīgs, lai es viņa dēļ ņemtos izstrādāt attiecību stratēģiju un tamlīdz. Parasti es vienkārši paraustu plecus un kontaktējos ar tiem, ar kuriem ir iespējams vienkārša un cilvēciska saskarsme. Jo man vienkārši nav interesanti spēlēt primitīvas "kurš būs krutāks, vēsāks un neievainojamāks" spēlītes.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
honeybee - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba